Rajnai rizling a legjobb magyar borok között

A latin sorszámnevekkel jelölt rajnai rizling sorozat tagjai egyre több megmérettetésen szerepelnek a dobogón. A legújabb siker
pedig szintén egy számhoz kötődik: a 2024-es „Super 12” listán a VI. Sextus Rajnai Rizling Selection 2022 is helyet kapott. 

 

A Magyar Borszakírók Köre minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort választ a toplistájára az előző évben általuk kóstolt legjobb magyar borok közül, és ebbe a szűk körbe került be az alig több, mint egy évtizedes múlttal rendelkező családi borászat egyik izgalmas bora.


Fotó: Cseri Pincészet

Érdekesség, hogy 2022-ben, amikor ez a bor készült, a pincészet egy korábbi évjárata szerepelt az élen a „Super 12”-ben, és kapta meg a Magyar Bor Nagydíjat a fehérborok között.

 

Rajnai rizling sorozatuk jelenleg 8 tagot számlál, de az I. Primus, a II. Secundus, a IV. Quartus, az V. Quintus, a VI. Sextus, a VII. Septimus, a VIII. Octavus és a X. Deciumus borokat felvonultató sor terveik szerint hamarosan tíz tételre bővül.

A sorozat megmutatja a rajnai rizling sokszínűségét, és azt, hogy a szüret időpontjának és a feldolgozás módjának variálásával ugyanarról a területről milyen sokféle stílusban lehet bort készíteni.


A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.