Rangos díj a magyar csapatnak az olaszországi Pizza VB-n

Best Art Design díjat nyertek a magyarok pizzáikkal. 36 nemzet, 700 indulója között, pizza duó kategóriában 7. helyen végzett  Kovács Lázár-Damu László, 21. lett Takács Márk-Dömők Zsolt párosa.

 Pizza készítésében az olaszok köztudottan verhetetlenek, ezért is volt rendkívüli vállalás és kihívás az, hogy a 2022. április 5-7. között Olaszországban, Pármában megrendezésre kerülő Pizza Világbajnokságon magyar csapat is indult, ráadásul mindegyik verseny-kategóriában: klasszikus pizza, serpenyős pizza, pizza lapáton pizza, gluténmentes pizza vállalták a megmérettetést. 
A versenyen való indulás fő célkitűzése a megmérettetés mellett a magyar alapanyagok, mint pálpusztai sajt, édes eper paradicsom külföldi népszerűsítése volt.  
 
 
Kovács Lázár és Damu László konyhai séf – pizza séf párosa a klasszikus kategóriában duóban készítették a Green Cheese névre hallgató, húsmentes pizzát, amiben a grillezett zöldségek és a kerti fűszerek kerültek fókuszba. Ennek a kategóriának a lényege, hogy a pizza séf begyúrja és elkészíti a tésztát, a konyhai séf pedig megalkotja a feltétet, és közvetlenül a zsűri előtt díszíti látványosan és villámgyorsan a versenypizzát. A feltét különlegességét az adta, hogy ökológiai gazdaságból származó, mini zöldségekkel, mikro salátákkal és fűszerekkel készült, és tartalmazott még pirított pisztáciával és dióval ízesített zöld pesztót, az olasz zsűri számára ismeretlen pálpusztai sajtot, magyar sárga paradicsomot, zöldborsó kaviárt és vargánya gombát. Különleges ízesítőként megjelent még a szezámolaj és a pirított szezámmag is. 
 
Dömők Zsolt és Takács Márk párosa által készített pizza az Ázsia Expressz nevet kapta. A pizza ázsiai fűszereket és ízvilágot vonultatott fel. A magyar sárga snack paradicsomra épülő szószban megjelent a curry, a kókusz, a citromnád, a gyömbér, a kaffer lime levél. Feltétként különleges eper paradicsomból készült kaviár, mikro saláták, sajt, olívaolaj, és nem utolsó sorban tintahal és garnélarák került a pizzára. 
 
 

Forrás: Lázár Chef / Turizmus Online


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.