Régi ismerősök és új arcok a Bordói Novemberen

60 kiállító 150 tételét kóstolhatják azok, akik ott lesznek a hazánk legszebb vörösborait felvonultató rendezvényen.

Magyarországon mind a borászok, mind pedig a fogyasztók bolondulnak a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a merlot fajtákból készülő fajtaborokért és házasításokért.

A stílus meghatározó borvidéke Villány, ahonnan idén többek között a a Bodor Borászat (a Winelovers Wine Awards-on 2023-ban a Legjobb Cabernet Sauvignon és Legjobb vörösbor díj nyertese), Günzer Tamás Pincészete (Winelovers Wine Awards: Legjobb Merlot 2023), a Jammertal Borbirtok (Winelovers Wine Awards: Az Év Pincészete 2023), a Malatinszky Kúria vagy a Maul Zsolt Prémium Winery is ott lesz a rendezvényen.

A másik kiemelkedő területről, a Szekszárdi borvidékről pedig sokakkal együtt olyan ismert nevek jelennek meg, mint a Bodri Pincészet, a Lajvér Pincészet, a Szeleshát Borászat és a Tüske Pince.

Emellett az Egri borvidékről (Attila Pince, Thummerer Pincészet, Varsányi Pincészet), és más borvidékekről (Pannonhalmi Főapátság, Koch Csaba, Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet stb.) is kóstolhatunk vörösborokat.

A kiállítók teljes listája itt megtekinthető: https://wineloversrendezvenyek.hu/bordoi-november/kiallitok

A vendégek a kiállítótérben kínált borokon kívül a Csúcsbor Teremben – külön térítés ellenében – exkluzív körülmények között ismerkedhetnek meg a hazai kínálat csúcsán lévő és külföldi borokkal. Gere Attila, Jackfall Bormanufaktúra, Liszkay Kúria, Sauska, Tiffán, Vesztergomi Pince, Vylyan Szőlőbirtok és számtalan egyéb prémium tétel várja a leglelkesebbeket.

Részletek: https://wineloversrendezvenyek.hu/bordoi-november/csucsborok-terme

A sétálókóstoló mellett egyéb izgalmas programokat kínálnak. A Borkollégium ingyenes pop-up school előadásain borászok és borszakértők adnak borkóstolóval egybekötött betekintést egy-egy témába a kuriózumokra éhes érdeklődőknek. Idén egy rendkívüli Gere Kopár vertikális kóstolóra is sor kerül. Az 5 tételes Gere Kopar Vertikális (2011-2017) kóstoló igazi csemege a Kopar borok hűséges rajongóinak. Az alap belépő mellé vásárolt Kiegészítő jeggyel látogatható.

Aki nyugodtabb körülmények között kóstolna, és belépést szeretne a VIP Lounge-ba, az Standard VIP jegyet, Prémium VIP jegyet vagy All-in VIP jegyet is vásárolhat. Ezek extra bortételek kóstolására jogosítják fel, és további ajándékokkal járnak. Idén minden VIP vendég három Vylyan bor közül választhat egyet kilépéskor. 

Az este során a tombola sorsolás sem maradhat el. Az 1 millió forint összértékű nyeremények közül kétségtelenül a két fő részére az ONYX Műhelybe szóló konceptuális menü a legkecsegtetőbb 180 000 forint értékben. Emellett sok-sok palack bor és egyéb vásárlási, ill. kurzus utalványok is várják a tombolát a helyszínen vásárló vendégeket.

Forrás: Winelovers


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.