Régi ismerősök és új arcok a Bordói Novemberen

60 kiállító 150 tételét kóstolhatják azok, akik ott lesznek a hazánk legszebb vörösborait felvonultató rendezvényen.

Magyarországon mind a borászok, mind pedig a fogyasztók bolondulnak a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a merlot fajtákból készülő fajtaborokért és házasításokért.

A stílus meghatározó borvidéke Villány, ahonnan idén többek között a a Bodor Borászat (a Winelovers Wine Awards-on 2023-ban a Legjobb Cabernet Sauvignon és Legjobb vörösbor díj nyertese), Günzer Tamás Pincészete (Winelovers Wine Awards: Legjobb Merlot 2023), a Jammertal Borbirtok (Winelovers Wine Awards: Az Év Pincészete 2023), a Malatinszky Kúria vagy a Maul Zsolt Prémium Winery is ott lesz a rendezvényen.

A másik kiemelkedő területről, a Szekszárdi borvidékről pedig sokakkal együtt olyan ismert nevek jelennek meg, mint a Bodri Pincészet, a Lajvér Pincészet, a Szeleshát Borászat és a Tüske Pince.

Emellett az Egri borvidékről (Attila Pince, Thummerer Pincészet, Varsányi Pincészet), és más borvidékekről (Pannonhalmi Főapátság, Koch Csaba, Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet stb.) is kóstolhatunk vörösborokat.

A kiállítók teljes listája itt megtekinthető: https://wineloversrendezvenyek.hu/bordoi-november/kiallitok

A vendégek a kiállítótérben kínált borokon kívül a Csúcsbor Teremben – külön térítés ellenében – exkluzív körülmények között ismerkedhetnek meg a hazai kínálat csúcsán lévő és külföldi borokkal. Gere Attila, Jackfall Bormanufaktúra, Liszkay Kúria, Sauska, Tiffán, Vesztergomi Pince, Vylyan Szőlőbirtok és számtalan egyéb prémium tétel várja a leglelkesebbeket.

Részletek: https://wineloversrendezvenyek.hu/bordoi-november/csucsborok-terme

A sétálókóstoló mellett egyéb izgalmas programokat kínálnak. A Borkollégium ingyenes pop-up school előadásain borászok és borszakértők adnak borkóstolóval egybekötött betekintést egy-egy témába a kuriózumokra éhes érdeklődőknek. Idén egy rendkívüli Gere Kopár vertikális kóstolóra is sor kerül. Az 5 tételes Gere Kopar Vertikális (2011-2017) kóstoló igazi csemege a Kopar borok hűséges rajongóinak. Az alap belépő mellé vásárolt Kiegészítő jeggyel látogatható.

Aki nyugodtabb körülmények között kóstolna, és belépést szeretne a VIP Lounge-ba, az Standard VIP jegyet, Prémium VIP jegyet vagy All-in VIP jegyet is vásárolhat. Ezek extra bortételek kóstolására jogosítják fel, és további ajándékokkal járnak. Idén minden VIP vendég három Vylyan bor közül választhat egyet kilépéskor. 

Az este során a tombola sorsolás sem maradhat el. Az 1 millió forint összértékű nyeremények közül kétségtelenül a két fő részére az ONYX Műhelybe szóló konceptuális menü a legkecsegtetőbb 180 000 forint értékben. Emellett sok-sok palack bor és egyéb vásárlási, ill. kurzus utalványok is várják a tombolát a helyszínen vásárló vendégeket.

Forrás: Winelovers


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.