Régi ismerősök és új arcok a Bordói Novemberen

60 kiállító 150 tételét kóstolhatják azok, akik ott lesznek a hazánk legszebb vörösborait felvonultató rendezvényen.

Magyarországon mind a borászok, mind pedig a fogyasztók bolondulnak a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a merlot fajtákból készülő fajtaborokért és házasításokért.

A stílus meghatározó borvidéke Villány, ahonnan idén többek között a a Bodor Borászat (a Winelovers Wine Awards-on 2023-ban a Legjobb Cabernet Sauvignon és Legjobb vörösbor díj nyertese), Günzer Tamás Pincészete (Winelovers Wine Awards: Legjobb Merlot 2023), a Jammertal Borbirtok (Winelovers Wine Awards: Az Év Pincészete 2023), a Malatinszky Kúria vagy a Maul Zsolt Prémium Winery is ott lesz a rendezvényen.

A másik kiemelkedő területről, a Szekszárdi borvidékről pedig sokakkal együtt olyan ismert nevek jelennek meg, mint a Bodri Pincészet, a Lajvér Pincészet, a Szeleshát Borászat és a Tüske Pince.

Emellett az Egri borvidékről (Attila Pince, Thummerer Pincészet, Varsányi Pincészet), és más borvidékekről (Pannonhalmi Főapátság, Koch Csaba, Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet stb.) is kóstolhatunk vörösborokat.

A kiállítók teljes listája itt megtekinthető: https://wineloversrendezvenyek.hu/bordoi-november/kiallitok

A vendégek a kiállítótérben kínált borokon kívül a Csúcsbor Teremben – külön térítés ellenében – exkluzív körülmények között ismerkedhetnek meg a hazai kínálat csúcsán lévő és külföldi borokkal. Gere Attila, Jackfall Bormanufaktúra, Liszkay Kúria, Sauska, Tiffán, Vesztergomi Pince, Vylyan Szőlőbirtok és számtalan egyéb prémium tétel várja a leglelkesebbeket.

Részletek: https://wineloversrendezvenyek.hu/bordoi-november/csucsborok-terme

A sétálókóstoló mellett egyéb izgalmas programokat kínálnak. A Borkollégium ingyenes pop-up school előadásain borászok és borszakértők adnak borkóstolóval egybekötött betekintést egy-egy témába a kuriózumokra éhes érdeklődőknek. Idén egy rendkívüli Gere Kopár vertikális kóstolóra is sor kerül. Az 5 tételes Gere Kopar Vertikális (2011-2017) kóstoló igazi csemege a Kopar borok hűséges rajongóinak. Az alap belépő mellé vásárolt Kiegészítő jeggyel látogatható.

Aki nyugodtabb körülmények között kóstolna, és belépést szeretne a VIP Lounge-ba, az Standard VIP jegyet, Prémium VIP jegyet vagy All-in VIP jegyet is vásárolhat. Ezek extra bortételek kóstolására jogosítják fel, és további ajándékokkal járnak. Idén minden VIP vendég három Vylyan bor közül választhat egyet kilépéskor. 

Az este során a tombola sorsolás sem maradhat el. Az 1 millió forint összértékű nyeremények közül kétségtelenül a két fő részére az ONYX Műhelybe szóló konceptuális menü a legkecsegtetőbb 180 000 forint értékben. Emellett sok-sok palack bor és egyéb vásárlási, ill. kurzus utalványok is várják a tombolát a helyszínen vásárló vendégeket.

Forrás: Winelovers


Kocsonya, koncertek, Miskolc

Kocsonya, koncertek, Miskolc 

A régió legnagyobb gasztrokulturális fesztiválja idén március 8-10. között kerül megrendezésre.
Mesterséges intelligencia a vendéglátásban és az élelmiszeriparban

Mesterséges intelligencia a vendéglátásban és az élelmiszeriparban 

A közelgő SIRHA Budapest kiállításon kerekasztal beszélgetést rendeznek a mesterséges intelligenciában (AI) rejlő lehetőségekről, iparági tapasztalatokról.
Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni

Öt forró csokizó Budapesten, amiben nem fog csalódni 

A csokoládérajongóknak szívből ajánlunk egy látogatást ezekre a helyekre az utolsó borús napok egyikén.
Hét lakat alatt őrzik a világ legértékesebb borgyűjteményét

Hét lakat alatt őrzik a világ legértékesebb borgyűjteményét 

Ha hinni lehet a találgatásoknak, a borbefektetések összege az évtized végére el fogja érni a megdöbbentően magas fél milliárd dollárt.
Hallott már a Magyar Evő Versenyzők Szövetségéről?

Hallott már a Magyar Evő Versenyzők Szövetségéről?  

Pedig van ilyen. És arról, hogy világversenyi részvételi álmokat dédelgetnek?
Miamiba utaztatja tételeit ez az egri borbirtok

Miamiba utaztatja tételeit ez az egri borbirtok 

A világ elismert teljesítményeit nyújtó borászatai közé, a Great Wines World 2024 exkluzív amerikai eseményére kapott meghívást a St. Andrea Szőlőbirtok.
Közel tízezer liter sört vernek csapra a Várkert Bazárban

Közel tízezer liter sört vernek csapra a Várkert Bazárban 

Százféle különböző sörrel, majd tízezer liter habos nedűvel várja vendégeit február 23-24-én a legnagyobb hazai téli sörfieszta.
Gasztronómia a felhők felett

Gasztronómia a felhők felett  

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága percenként 149 finomságot szolgál fel utasainak, ami 490 járatán naponta 215 ezer adag ételt jelent.
Mi a Simon's Burger-jelenség? És mi a titkuk?

Mi a Simon's Burger-jelenség? És mi a titkuk? 

Erre is van példa a magyar gasztronómiában: a Simon’s Burger  Budapestre hozta az amerikai gyorséttermek hangulatát.
Pohárba zárt Balaton

Pohárba zárt Balaton 

Néhány nappal ezelőtt döntöttek a Balatoni Kör bírái arról, melyik borászatok nedűi felelnek meg az ehhez szükséges kritériumoknak.

Interjú

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról

Történetek a Várból: végre nem hajtott végrehajtásról, kitiltott turistabuszok behajtásáról 

Sokak előtt ismert a Ruszwurm Cukrászda tulajdonosa, Szamos Miklós és a Budavári Önkormányzat jelenlegi vezetője, Váradiné Naszályi Márta polgármester között zajló vita. Erről és a turistabuszok ügyéről is beszélgettünk.
Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban

Kedvenc desszertjeink a legszebb kiadásban 

Korábban írtunk már a ZAZIE „újragondolatlanul” merész, hamisítatlan magyar konyhájáról - de nem lehet szó nélkül elmenni Nagy Gergő szemet gyönyörködtető tányérdesszertjei mellett sem.
Valami régi, valami új – az újranyitott N28 séfjével beszélgettünk

Valami régi, valami új – az újranyitott N28 séfjével beszélgettünk 

Az N28 borétterem egy hosszúra nyúlt nyári szünet után, szeptember közepétől új koncepcióval várja a vendégeket. A gasztronómiai kínálat megalkotását Nagy Szabolcs séfre bízták.