Régi ismerősök és új arcok a Bordói Novemberen

60 kiállító 150 tételét kóstolhatják azok, akik ott lesznek a hazánk legszebb vörösborait felvonultató rendezvényen.

Magyarországon mind a borászok, mind pedig a fogyasztók bolondulnak a cabernet sauvignon, a cabernet franc és a merlot fajtákból készülő fajtaborokért és házasításokért.

A stílus meghatározó borvidéke Villány, ahonnan idén többek között a a Bodor Borászat (a Winelovers Wine Awards-on 2023-ban a Legjobb Cabernet Sauvignon és Legjobb vörösbor díj nyertese), Günzer Tamás Pincészete (Winelovers Wine Awards: Legjobb Merlot 2023), a Jammertal Borbirtok (Winelovers Wine Awards: Az Év Pincészete 2023), a Malatinszky Kúria vagy a Maul Zsolt Prémium Winery is ott lesz a rendezvényen.

A másik kiemelkedő területről, a Szekszárdi borvidékről pedig sokakkal együtt olyan ismert nevek jelennek meg, mint a Bodri Pincészet, a Lajvér Pincészet, a Szeleshát Borászat és a Tüske Pince.

Emellett az Egri borvidékről (Attila Pince, Thummerer Pincészet, Varsányi Pincészet), és más borvidékekről (Pannonhalmi Főapátság, Koch Csaba, Bujdosó Szőlőbirtok és Pincészet stb.) is kóstolhatunk vörösborokat.

A kiállítók teljes listája itt megtekinthető: https://wineloversrendezvenyek.hu/bordoi-november/kiallitok

A vendégek a kiállítótérben kínált borokon kívül a Csúcsbor Teremben – külön térítés ellenében – exkluzív körülmények között ismerkedhetnek meg a hazai kínálat csúcsán lévő és külföldi borokkal. Gere Attila, Jackfall Bormanufaktúra, Liszkay Kúria, Sauska, Tiffán, Vesztergomi Pince, Vylyan Szőlőbirtok és számtalan egyéb prémium tétel várja a leglelkesebbeket.

Részletek: https://wineloversrendezvenyek.hu/bordoi-november/csucsborok-terme

A sétálókóstoló mellett egyéb izgalmas programokat kínálnak. A Borkollégium ingyenes pop-up school előadásain borászok és borszakértők adnak borkóstolóval egybekötött betekintést egy-egy témába a kuriózumokra éhes érdeklődőknek. Idén egy rendkívüli Gere Kopár vertikális kóstolóra is sor kerül. Az 5 tételes Gere Kopar Vertikális (2011-2017) kóstoló igazi csemege a Kopar borok hűséges rajongóinak. Az alap belépő mellé vásárolt Kiegészítő jeggyel látogatható.

Aki nyugodtabb körülmények között kóstolna, és belépést szeretne a VIP Lounge-ba, az Standard VIP jegyet, Prémium VIP jegyet vagy All-in VIP jegyet is vásárolhat. Ezek extra bortételek kóstolására jogosítják fel, és további ajándékokkal járnak. Idén minden VIP vendég három Vylyan bor közül választhat egyet kilépéskor. 

Az este során a tombola sorsolás sem maradhat el. Az 1 millió forint összértékű nyeremények közül kétségtelenül a két fő részére az ONYX Műhelybe szóló konceptuális menü a legkecsegtetőbb 180 000 forint értékben. Emellett sok-sok palack bor és egyéb vásárlási, ill. kurzus utalványok is várják a tombolát a helyszínen vásárló vendégeket.

Forrás: Winelovers


Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.