Rekord számú büfékocsit építettek idén

Fél év alatt 20 új foodtruck csatlakozott a Magyar Street Food Egyesülethez. Az új kocsikból portugál és kubai nemzeti ételeket, humuszt, falafelt és Ázsia legnépszerűbb streetfoodját is lehet kapni. Az egyesülethez még sosem csatlakoztak ilyen sokan fél év alatt, az új tagokkal összesen 150 ellenőrzött minőségű büfékocsit tartanak számon az országban. Az új kocsik a május eleji Food Truck Show-n mutatkoznak be a nagyközönségnek, ahol összesen 50 autókínálatát lehet majd végigkóstolni.

Gőzölt tészta, lecsó, pho leves és óriáspalacsinta – szinte már nincs olyan étel, amit ne kaphatnánk foodtruck-ból is. Az újhullámos büfékocsik gomba módra szaporodnak évről évre, a tulajdonosaik pedig a legklasszikusabb ételeket is képesek gyorsan elkészíthető, ízletes streetfood-dá formálni. A legújabb truck-ok különböző országok nemzeti ételeivel bővítik a palettát: a Nata portugál pastes-t, a BaoBox ázsiai gőzölt tésztát, a Food Maffia pedig jellegzetes kubai szendvicseket készít.


„Bár a foodtruckozásban sokan meglátták a lehetőséget az elmúlt években, nem hagyjuk, hogy a mennyiség a minőség rovására menjen. Az új kocsik is csatlakoznak a műanyagmentes mozgalmunkhoz, tehát ők is csak lebomló eszközöket használnak a csomagoláshoz és tálaláshoz a rendezvényeken. Az előremutató és fenntartható vendéglátáshoz fontos a környezettudatosság, a minőségi alapanyag, és természetesen a külalak is”– mondta el Vad-Horváth Zoltán, a Street Food Egyesület elnöke, a Food Truck Show főszervezője.

Az új büfékocsik a Kincsem Parkban megrendezett Food Truck Show-n mutatkoznak be, ahol idén a közkedvelt klasszikusok mellett 20 új büfékocsit tesztelhet a nagyközönség. A gasztro-kiállítás mellett május 4 és 6 között ló- és agárversenyeket, családi- és gyerekprogramokat is szerveznek. A rendezvényhez idén a NightRide nevű biciklis felvonulás is csatlakozik, így akik biciklivel érkeznek a Kincsem Parkba fél áron válthatnak belépőt a rendezvényre.

Bővebb információ: https://www.facebook.com/events/2081027052132592/

Forrás: Élelmiszer Online


Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.
Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában

Négy étterem, ami biztosan ott lesz a Time Out Market Budapest kínálatában 

A gasztronómiai és kulturális piac felfedte első négy éttermét.
Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait

Pecsét került a palackokra – kihirdették az év legjobb borait 

Kihirdették 2025. évi Országos Borverseny győzteseit.
Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál

Az élet túl rövid ahhoz, hogy az utazó ne kóstolja Erzsike fahéjas csigáját az M7-es fehérvári lehajtójánál 

Fél évszázad az autópálya mentén – 50 éves az M7 Bisztró.
Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.