Rizling Tavasz másodszor

2017 május 13-án a Rizling Generáció immár második évben rendezi meg Rizling Tavasz elnevezésű sétálókóstolóját.

Annak érdekében, hogy a vendégek kizárólag hibátlan minőségű borokkal találkozzanak, az eseményre csak olyan borok kerülnek be, amelyek már előzőleg sikeresen teljesítettek az előkóstoláson.

Idén 20 borásztól lehet több, mint 70 tételt kóstolni, az egyesület nevével ellentétben nemcsak rizlingeket, hanem más kiváló balatoni borokat is. Ebben az évben az eseményen kiemelt szerepet kap az április 18-án debütált új évjáratú BalatonBor, amely a Balatoni KÖR és a Rizling Generáció közös terméke. Az egységes arculatú BalatonBor  palackokba idén összesen 24 borász töltötte le a bírálati feltételeknek megfelelő Olaszrizlingjét.

A Rizling Tavasz 2017-en az összes tételből lehet majd kóstolni. A sétálókóstoló helyszínéül a Balatonfüreden található Nem Kacsa étterem szolgál, a rendezvény után pedig hajnalig lehet folytatni a borozást a szintén füredi Hello Touristban. A jegyek elővételben már kaphatóak, április 30-ig kedvezményes egységáron.

Az eseménnyel kapcsolatosan, Gyukli Krisztián, a Rizling Generáció elnöke kihangsúlyozta: „A városban ezen a hétvégén zajló borvidéki borverseny is hozzájárul ahhoz, hogy a teljes borász szakma pár napra Balatonfüred felé fordítsa figyelmét.”

A Balatonfüred-Csopaki borvidék fiatal borászait tömörítő Rizling Generáció az ország első nemzedéki és borvidéki összetartozás alapján szervezett egyesülete. A 2015-ben létrejött borászközösség ereje az összefogásban, egymás támogatásában, inspirálásában rejlik: „Közös tőről fakadunk” -szól a mottójuk.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.