Rizling Tavasz másodszor

2017 május 13-án a Rizling Generáció immár második évben rendezi meg Rizling Tavasz elnevezésű sétálókóstolóját.

Annak érdekében, hogy a vendégek kizárólag hibátlan minőségű borokkal találkozzanak, az eseményre csak olyan borok kerülnek be, amelyek már előzőleg sikeresen teljesítettek az előkóstoláson.

Idén 20 borásztól lehet több, mint 70 tételt kóstolni, az egyesület nevével ellentétben nemcsak rizlingeket, hanem más kiváló balatoni borokat is. Ebben az évben az eseményen kiemelt szerepet kap az április 18-án debütált új évjáratú BalatonBor, amely a Balatoni KÖR és a Rizling Generáció közös terméke. Az egységes arculatú BalatonBor  palackokba idén összesen 24 borász töltötte le a bírálati feltételeknek megfelelő Olaszrizlingjét.

A Rizling Tavasz 2017-en az összes tételből lehet majd kóstolni. A sétálókóstoló helyszínéül a Balatonfüreden található Nem Kacsa étterem szolgál, a rendezvény után pedig hajnalig lehet folytatni a borozást a szintén füredi Hello Touristban. A jegyek elővételben már kaphatóak, április 30-ig kedvezményes egységáron.

Az eseménnyel kapcsolatosan, Gyukli Krisztián, a Rizling Generáció elnöke kihangsúlyozta: „A városban ezen a hétvégén zajló borvidéki borverseny is hozzájárul ahhoz, hogy a teljes borász szakma pár napra Balatonfüred felé fordítsa figyelmét.”

A Balatonfüred-Csopaki borvidék fiatal borászait tömörítő Rizling Generáció az ország első nemzedéki és borvidéki összetartozás alapján szervezett egyesülete. A 2015-ben létrejött borászközösség ereje az összefogásban, egymás támogatásában, inspirálásában rejlik: „Közös tőről fakadunk” -szól a mottójuk.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.