Rizling Tavasz másodszor

2017 május 13-án a Rizling Generáció immár második évben rendezi meg Rizling Tavasz elnevezésű sétálókóstolóját.

Annak érdekében, hogy a vendégek kizárólag hibátlan minőségű borokkal találkozzanak, az eseményre csak olyan borok kerülnek be, amelyek már előzőleg sikeresen teljesítettek az előkóstoláson.

Idén 20 borásztól lehet több, mint 70 tételt kóstolni, az egyesület nevével ellentétben nemcsak rizlingeket, hanem más kiváló balatoni borokat is. Ebben az évben az eseményen kiemelt szerepet kap az április 18-án debütált új évjáratú BalatonBor, amely a Balatoni KÖR és a Rizling Generáció közös terméke. Az egységes arculatú BalatonBor  palackokba idén összesen 24 borász töltötte le a bírálati feltételeknek megfelelő Olaszrizlingjét.

A Rizling Tavasz 2017-en az összes tételből lehet majd kóstolni. A sétálókóstoló helyszínéül a Balatonfüreden található Nem Kacsa étterem szolgál, a rendezvény után pedig hajnalig lehet folytatni a borozást a szintén füredi Hello Touristban. A jegyek elővételben már kaphatóak, április 30-ig kedvezményes egységáron.

Az eseménnyel kapcsolatosan, Gyukli Krisztián, a Rizling Generáció elnöke kihangsúlyozta: „A városban ezen a hétvégén zajló borvidéki borverseny is hozzájárul ahhoz, hogy a teljes borász szakma pár napra Balatonfüred felé fordítsa figyelmét.”

A Balatonfüred-Csopaki borvidék fiatal borászait tömörítő Rizling Generáció az ország első nemzedéki és borvidéki összetartozás alapján szervezett egyesülete. A 2015-ben létrejött borászközösség ereje az összefogásban, egymás támogatásában, inspirálásában rejlik: „Közös tőről fakadunk” -szól a mottójuk.

Forrás: Vendég & Hotel Online


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.