Rövid hírek innen-onnan

Rövid hírek innen-onnan

A Los Angeles Lakers egykori legendás kosárlabdázója, Magic Johnson kiszállt a Starbucks businessből. Az egykori irányító nem kevesebb, mint 105 kávézó franchise jogát adta vissza a vállalatnak. Visszavonulása után a most 51 eszetndős Johnson sikeres üzletember lett úgy a sport, mint a kereskedelmi ingatlanok, egészségklubok mint a vendéglátás területén. A tranzakcióval kapcsolatban bővebb információk nem szivárogtak ki, sem Johnson, sem ügynöke, Lon Rosen nem adott magyarázatot a történtekre.

Elhagyta a Gordon Ramsay Holdingot a sztárszakács apósa. A 62 éves Chris Hutchenson, aki a holding elnök-vezérigazgatója volt, 1997-ben foglalta el székét. A cég szóvivője nem indokolta a lépést, de sietett leszögezni, hogy Tana Ramsay édesapja továbbra is a társaság részvényese marad. Az új irányító személyének kiválasztására hamarosan sor kerül, de a történtek, illetve hogy csak most néznek új vezérigazgató után, azt sejtetik, hogy nem egy előre eldöntött és koncepciózus lépésről van szó.

Támadnak a kanadai egészségvédők. Miután a KFC tavaly több mint tízmilliót adott el Double Down szendvicséből az Egyesült Államokban, most korlátozott ideig Kanadában is megvásárolható lesz a két szelet kicsontozott rántott csirkéből, két szelet szalonnából és a feldolgozott Pepper Jack sajtból álló szendvics. Ez az összeállítás azonban már önmagában meghaladja a Health Canada által ajánlott napi 1500 mg nátrium mennyiséget. "A Double down finom, de tudjuk, hogy nem mindenki számára," mondta Dan Howe, a kanadai KFC éttermek franchisejogát birtokló Yum!Brands marketing vezérigazgató-helyettese. "Ez egy alkalmi kényeztetés, amit csak korlátozott ideig vezetünk be Kanadában." A KFC szerint a Doble Down a cég történetének legsikeresebb terméke.

 


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.