Rövid hírek innen-onnan

Rövid hírek innen-onnan

A Los Angeles Lakers egykori legendás kosárlabdázója, Magic Johnson kiszállt a Starbucks businessből. Az egykori irányító nem kevesebb, mint 105 kávézó franchise jogát adta vissza a vállalatnak. Visszavonulása után a most 51 eszetndős Johnson sikeres üzletember lett úgy a sport, mint a kereskedelmi ingatlanok, egészségklubok mint a vendéglátás területén. A tranzakcióval kapcsolatban bővebb információk nem szivárogtak ki, sem Johnson, sem ügynöke, Lon Rosen nem adott magyarázatot a történtekre.

Elhagyta a Gordon Ramsay Holdingot a sztárszakács apósa. A 62 éves Chris Hutchenson, aki a holding elnök-vezérigazgatója volt, 1997-ben foglalta el székét. A cég szóvivője nem indokolta a lépést, de sietett leszögezni, hogy Tana Ramsay édesapja továbbra is a társaság részvényese marad. Az új irányító személyének kiválasztására hamarosan sor kerül, de a történtek, illetve hogy csak most néznek új vezérigazgató után, azt sejtetik, hogy nem egy előre eldöntött és koncepciózus lépésről van szó.

Támadnak a kanadai egészségvédők. Miután a KFC tavaly több mint tízmilliót adott el Double Down szendvicséből az Egyesült Államokban, most korlátozott ideig Kanadában is megvásárolható lesz a két szelet kicsontozott rántott csirkéből, két szelet szalonnából és a feldolgozott Pepper Jack sajtból álló szendvics. Ez az összeállítás azonban már önmagában meghaladja a Health Canada által ajánlott napi 1500 mg nátrium mennyiséget. "A Double down finom, de tudjuk, hogy nem mindenki számára," mondta Dan Howe, a kanadai KFC éttermek franchisejogát birtokló Yum!Brands marketing vezérigazgató-helyettese. "Ez egy alkalmi kényeztetés, amit csak korlátozott ideig vezetünk be Kanadában." A KFC szerint a Doble Down a cég történetének legsikeresebb terméke.

 


Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.