Rövid hírek innen-onnan

Rövid hírek innen-onnan

A Los Angeles Lakers egykori legendás kosárlabdázója, Magic Johnson kiszállt a Starbucks businessből. Az egykori irányító nem kevesebb, mint 105 kávézó franchise jogát adta vissza a vállalatnak. Visszavonulása után a most 51 eszetndős Johnson sikeres üzletember lett úgy a sport, mint a kereskedelmi ingatlanok, egészségklubok mint a vendéglátás területén. A tranzakcióval kapcsolatban bővebb információk nem szivárogtak ki, sem Johnson, sem ügynöke, Lon Rosen nem adott magyarázatot a történtekre.

Elhagyta a Gordon Ramsay Holdingot a sztárszakács apósa. A 62 éves Chris Hutchenson, aki a holding elnök-vezérigazgatója volt, 1997-ben foglalta el székét. A cég szóvivője nem indokolta a lépést, de sietett leszögezni, hogy Tana Ramsay édesapja továbbra is a társaság részvényese marad. Az új irányító személyének kiválasztására hamarosan sor kerül, de a történtek, illetve hogy csak most néznek új vezérigazgató után, azt sejtetik, hogy nem egy előre eldöntött és koncepciózus lépésről van szó.

Támadnak a kanadai egészségvédők. Miután a KFC tavaly több mint tízmilliót adott el Double Down szendvicséből az Egyesült Államokban, most korlátozott ideig Kanadában is megvásárolható lesz a két szelet kicsontozott rántott csirkéből, két szelet szalonnából és a feldolgozott Pepper Jack sajtból álló szendvics. Ez az összeállítás azonban már önmagában meghaladja a Health Canada által ajánlott napi 1500 mg nátrium mennyiséget. "A Double down finom, de tudjuk, hogy nem mindenki számára," mondta Dan Howe, a kanadai KFC éttermek franchisejogát birtokló Yum!Brands marketing vezérigazgató-helyettese. "Ez egy alkalmi kényeztetés, amit csak korlátozott ideig vezetünk be Kanadában." A KFC szerint a Doble Down a cég történetének legsikeresebb terméke.

 


Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.
Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás

Jön a stuttgarti nemzetközi sütőipari szakkiállítás 

Megkezdődtek a 2026-os Südback előkészületei.
Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek

Exkluzív vacsora Budapesten: maga Wolfgang Puck főz az este vendégeinek 

Négy évtized különleges fogásai a Matild Palotában – egy estén felszolgálva.
Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében

Tokaji Eszencia a világ legnagyobb borversenyének élmezőnyében 

Idén 22. alkalommal rendezték meg a világ legnagyobb, egyben legjelentősebb hatású borversenyét.
Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen 

A tokaji Minaro Hotel bármenedzsere két koktéllal aratott győzelmet a Magyarország Itala 2025 versenyen.
Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.