Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Az adományozási akció keretében minden nap egy meghatározott mennyiségű brióst különítenek el, amelyeket ingyenesen osztanak szét a rászorulók között.

„A Sütni jó Alapítvány 2025-ös év első akciójaként Miskolcon települ majd ki, és 1000 brióst oszt majd szét rászorulók között”, olvasható a Sokszínű Vidék oldalán.

Az Ingyenes Briós Kóstoló és Adományosztás néven meghirdetett esemény március 2-án kerül megrendezésre Miskolcon. 

Mint közösségi oldalukon írják: 

„A Sütni jó Alapítvány szeretettel vár mindenkit 2025. március 2-án, 13:00 órától a Miskolc, Újgyőri Főtér-re, hogy  ezer darab Cukros Brióst osszon szét rászoruló családoknak, hajléktalanoknak, és mindenkinek, aki szeretne egy kis finomságot kóstolni!”

Galamb Alex
Galamb Alex
Fotó: Sütni Jó Alapítvány Facebook oldala

A tulajdonos, Galamb Alex péksége Miskolc egyik forgalmas részén található, ahol nap mint nap friss és minőségi termékekkel várja a vásárlókat. Március 2-ára az Alapítvány gyermekeivel közösen sütik az ezer brióst. 

Az országjárás során találkoztam tavaly több olyan helyzettel, hogy a hajléktalanokat, szegényebb sorsú embereket beskatulyázzák, eleve elítélik, pedig ők is értékes emberek, csak segítségre szorulnak. Ezzel az eseménnyel erre is szeretnénk felhívni a figyelmet

– mondta el a Sokszínű Vidéknek a pék.

Galamb Alex a jövőben további hasonló jótákonysági akciót tervez. 


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.