Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Az adományozási akció keretében minden nap egy meghatározott mennyiségű brióst különítenek el, amelyeket ingyenesen osztanak szét a rászorulók között.

„A Sütni jó Alapítvány 2025-ös év első akciójaként Miskolcon települ majd ki, és 1000 brióst oszt majd szét rászorulók között”, olvasható a Sokszínű Vidék oldalán.

Az Ingyenes Briós Kóstoló és Adományosztás néven meghirdetett esemény március 2-án kerül megrendezésre Miskolcon. 

Mint közösségi oldalukon írják: 

„A Sütni jó Alapítvány szeretettel vár mindenkit 2025. március 2-án, 13:00 órától a Miskolc, Újgyőri Főtér-re, hogy  ezer darab Cukros Brióst osszon szét rászoruló családoknak, hajléktalanoknak, és mindenkinek, aki szeretne egy kis finomságot kóstolni!”

Galamb Alex
Galamb Alex
Fotó: Sütni Jó Alapítvány Facebook oldala

A tulajdonos, Galamb Alex péksége Miskolc egyik forgalmas részén található, ahol nap mint nap friss és minőségi termékekkel várja a vásárlókat. Március 2-ára az Alapítvány gyermekeivel közösen sütik az ezer brióst. 

Az országjárás során találkoztam tavaly több olyan helyzettel, hogy a hajléktalanokat, szegényebb sorsú embereket beskatulyázzák, eleve elítélik, pedig ők is értékes emberek, csak segítségre szorulnak. Ezzel az eseménnyel erre is szeretnénk felhívni a figyelmet

– mondta el a Sokszínű Vidéknek a pék.

Galamb Alex a jövőben további hasonló jótákonysági akciót tervez. 


Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.
Bajban a hazai sörfőzdék

Bajban a hazai sörfőzdék 

A Kisüzemi Sörfőzdék Egyesülete szerint versenytorzító hatásúak szerződéses gyakorlatok.
Fesztiválozik a MOHU új automatája

Fesztiválozik a MOHU új automatája 

A MOHU bemutatta a vállalat új fesztiválautomatáját a budapesti Telekom Vivicittá futóversenyen.
Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja

Elhunyt a villányi borvidék meghatározó alakja 

Mindössze 60 év adatott meg Tiffán Zsoltnak.
Új korszak a siófoki menzán

Új korszak a siófoki menzán 

Siófok összes általános- és középiskolájában bevezették a svédasztalos rendszerű menzát.
Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást?

Mire fordítják a falusi kiskocsmák a rájuk hulló állami támogatást? 

A Kisfaludy Program tájékoztatása szerint az üzletenkénti 3 millió forintos forrásra a pályázatra jogosult italüzletek mintegy 80 százaléka jelentkezett.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.