Briósokat készít rászorulóknak egy fiatal miskolci pék

Az adományozási akció keretében minden nap egy meghatározott mennyiségű brióst különítenek el, amelyeket ingyenesen osztanak szét a rászorulók között.

„A Sütni jó Alapítvány 2025-ös év első akciójaként Miskolcon települ majd ki, és 1000 brióst oszt majd szét rászorulók között”, olvasható a Sokszínű Vidék oldalán.

Az Ingyenes Briós Kóstoló és Adományosztás néven meghirdetett esemény március 2-án kerül megrendezésre Miskolcon. 

Mint közösségi oldalukon írják: 

„A Sütni jó Alapítvány szeretettel vár mindenkit 2025. március 2-án, 13:00 órától a Miskolc, Újgyőri Főtér-re, hogy  ezer darab Cukros Brióst osszon szét rászoruló családoknak, hajléktalanoknak, és mindenkinek, aki szeretne egy kis finomságot kóstolni!”

Galamb Alex
Galamb Alex
Fotó: Sütni Jó Alapítvány Facebook oldala

A tulajdonos, Galamb Alex péksége Miskolc egyik forgalmas részén található, ahol nap mint nap friss és minőségi termékekkel várja a vásárlókat. Március 2-ára az Alapítvány gyermekeivel közösen sütik az ezer brióst. 

Az országjárás során találkoztam tavaly több olyan helyzettel, hogy a hajléktalanokat, szegényebb sorsú embereket beskatulyázzák, eleve elítélik, pedig ők is értékes emberek, csak segítségre szorulnak. Ezzel az eseménnyel erre is szeretnénk felhívni a figyelmet

– mondta el a Sokszínű Vidéknek a pék.

Galamb Alex a jövőben további hasonló jótákonysági akciót tervez. 


Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme

Lehúzza a rolót a borsodiak egyik kedvenc étterme 

A kazincbarcikai Borsod Burger étterem másfél évnyi működés után bezárja kapuit.
NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon

NGM: decemberben a magyar lakosság inkább külföldön vásárolt, mintsem itthon 

A Központi Statisztikai Hivatal adatai alapján a kiskereskedelmi forgalom 2024-ben a megelőző évhez viszonyítva összességében 2,6 százalékkal növekedett.
Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját

Guinness-rekord: megsütötték Magyarország legtöbb szeletből álló Dobostortáját 

A kísérletre Dobos C. József cukrász halálának 100. évfordulójának tiszteletére került sor.
Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől

Nápolyi pizza a pesti Michelin-ajánlott olasz étteremtől 

Közös pizzázással támogatja a Virtuózok fiatal tehetségeit az Alelí Budapest étterem.
Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája

Végéhez közeledik a koreai influenszer budapesti gasztrotúrája 

A fináléban hat darab lángost fogyasztott el a korai mokpang influenszer.
Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál

Letisztult designnal Burger King-nyitás az Omszki-tónál 

Budakalászon nyitotta meg 59. magyarországi egységét a gyorsétteremlánc.
Zöld lámpa a  szupermarketlánc első bolti kocsmájának

Zöld lámpa a szupermarketlánc első bolti kocsmájának 

A tervek szerint a kocsma a dundonaldi üzletben kap helyet, amely a Lidl reményei szerint új vásárlókat vonz majd az üzletbe.
Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének

Michelin-ajánlás Szatmár-Bereg egyik éttermének 

A két ikonikus piros tábla mellett a harmadik is ott „tündököl” a Stílusos Vidéki Éttermiségivel (SVÉT-tel) együtt.
Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet

Megvan, ki kapta 2024-ben az Év Vendéglőse címet 

A díjat 2001-ben alapította az MVI, a győztes kiválasztásakor az általa végzett munka minősége, szakmai magatartása és közéleti tevékenysége számít.
Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort

Újult elemekkel gazdagítva rendezik idén a derecskei disznótort 

Főleg az „új elemek” hangzik izgalmasnak ebben a hírben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.