Sör sörrel az InterContinentalban

A korlátlan sörkóstolás mellett kortyolhatnak majd a vendégek whiskey-ket, pálinkákat, borokat és a gourmet vendégeket kontinenseken átívelő sörvacsora is várja február 18-19-én, az idei év egyetlen hazai téli sörfiesztáján.

Nemzetközi sörmárkák, hazai sörfőzdék és kézműves sörmanufaktúrák több mint 150 féle sörét verik csapra, a VI. Indoor Sörfesztiválon az ötcsillagos szállodában.

A sörfesztivál jellegzetessége - azon túl, hogy nem kell a nyárra várni - az, hogy egy szálloda adja a jeles ünnep díszletét, jelen esetben az InterContinental bálterme, ami az ország legnagyobb bálterme is egyben.

A sörkínálat mellett az "Ez is Maláta" - whiskey kóstoló keretében skót, japán, ír, amerikai és kanadai italokat ízlelhetünk. A két napon jelen lesz továbbá néhány pálinkafőzde kínálata is.

A sörgasztronómia kalandtúrán idén egy kontinensek közötti sörvacsora kerül terítékre. Lévai Ádám, az InterContinental séfje és Yahya Kadaro, az ARZ Libanoni Étterem executive séfje közösen álmodta meg és együtt is készítik el a gourmet fogásokat, amelyek a hozzájuk kínált sörökkel nyújtanak különleges ízvilágot. Az asztalon lesz például sörben érlelt norvég lazac, sörös, mustáros kacsa rilette, füstölt padlizsán és fűszeres Beirut-i csirkecomb vagy egy ínycsiklandó konfitált malac császár, természetesen a hozzájuk illő sörkínálattal. 

Lesz továbbá Belga sör mesterkurzus, ahol pohárba kerül majd a St Louis Premium Gueze, a La Trappe Witte, a Corsendonk Grand Hops, a Steenbrugge Dubbel vagy a La Trappe Quadrupel.

Egy leheletnyi Oktoberfestet is odavarázsolnak a szervezők, ahol bajor sörök, sörpadok, kockás terítő, maibaumok és girlandok díszletében idézhetik majd az Oktoberfest élményét.

Forrás: Nespresso


Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.
Új trendek a gin piacon

Új trendek a gin piacon 

A főváros egyik legnépszerűbb ginfesztiválja idén új trendek felé nyit.
Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás

Maradt a húsvéti sonkából? Van megoldás 

Tippek a séftől.
Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon

Húsvéti nagyüzem a fővárosi piacokon 

Vége a böjtnek, jöhet a nagy eszem-iszom.
Furmintok csatája Franciaországban

Furmintok csatája Franciaországban 

A Patricius Borház Profundum Furmintja lett Bordeaux-ban a befutó.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.