Sörműhelyt nyitott a Dreher Sörgyárak

A történelmi főzőházától függetlenül működő Sörműhelyt épített a Dreher Sörgyárak, amely a kreatív receptek műhelye, egyben egy új magyar márka otthona is lesz. A vendéglátóhelyekre koncentráló ANTL márka első két sörével a vállalat alapítója előtt tiszteleg: a Vienna Style Lager egy modern értelmezése annak a sörstílusnak, ami meghozta Dreher Antal számára a „Sörkirály” nevet közel kétszáz éve, az English Style Summer Ale pedig az angliai tanulmányútját idézi meg, amely a későbbiekben a dreheri tudásmegosztást inspirálta.

A Dreher Sörgyárak ikonikus, klasszicista főzőházában egyetlen főzet több száz hektolitert jelent, ezzel szemben a régi hordófejtőben felépült Sörműhelyben csupán pár hektoliter egy főzés. A felszerelés kisebb mérete és a technológia nagyobb rugalmassága több szabadságot ad a kísérletezésben a sörgyár csapatának.

„A Dreher Sörgyárak története az alapítás első napjától kezdve a folyamatos újításról szól. Elsőként a kőbányai pincerendszer és az akkor még egyedülálló artézi kutak használata a Dreher Antal által feltalált lager bier készítéséhez, aztán a gőz- és hűtési technológiák korai alkalmazása, majd például az előremutató üvegpalackozás és az alumíniumhordók bevezetése is ezt jelentette. Ezt a hagyományt építettük tovább az elmúlt években termékinnovációinkkal és újszerű együttműködéseinkkel, amihez most új lendületet adunk a Sörműhellyel és az ANTL márkával” – mondta Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak vezérigazgatója.

Az ANTL elsőként két sörrel jelenik meg, ezután évente többször cserélődik majd egy-egy típus. A lágyan keserű, szűretlen ANTL Vienna Style Lager modern formában idézi meg azt a sörstílust, amely Dreher Antalnak nem csak a Sörkirály címet, de az egész világot meghódító piaci sikert is meghozta. Illatára és ízére is jellemző a fűszeres komló a háttérben, amely kontrasztot ad a malátás édességnek.

A fiatal Dreher Antal európai tanulmányútja során a legtöbb sörfőzőmester elzárkózott attól, hogy segítse a leendő Sörkirály szakmai fejlődését. Végül Anglia egy közepes méretű főzdéjének tulajdonosa karolta őt fel. Ennek hatására Dreher úgy döntött, hogy az ő gyára nyitva áll majd mindenki előtt, akit érdekel a sörfőzés tudománya. Ezelőtt a történet előtt tiszteleg az ANTL English Style Summer Ale. A kellemesen citrusos és trópusi gyümölcsös komlós illatú, felsőerjesztésű és szűretlen nyári sört harmonikus keserűség, karakteres komló és egy leheletnyi malátás édesség jellemzi.

„Korábban is volt már lehetősége a csapatunknak arra, hogy szabadabban gondolkozzunk az új sörtípusokról és receptekről, de mindig a gyár hatalmas méreteivel kellett számolnunk. A Sörműhellyel egészen új dimenziók nyílnak majd meg előttünk a kísérletezésben. Évente többször jelentkezünk új sörökkel, ez folyamatos kísérletezést és fejlesztést jelent az ANTL márkán” – tette hozzá a Sörműhelyt vezető Mihály Máté, a Dreher Sörgyárak innovációs sörfőzője.

Az ANTL márka sörei a bevezető időszakban Budapesten és környékén, több mint 50 vendéglátóhelyen, limitált mennyiségben, csapon lesznek elérhetőek.

Forrás: Store Insider


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.