Sörműhelyt nyitott a Dreher Sörgyárak

A történelmi főzőházától függetlenül működő Sörműhelyt épített a Dreher Sörgyárak, amely a kreatív receptek műhelye, egyben egy új magyar márka otthona is lesz. A vendéglátóhelyekre koncentráló ANTL márka első két sörével a vállalat alapítója előtt tiszteleg: a Vienna Style Lager egy modern értelmezése annak a sörstílusnak, ami meghozta Dreher Antal számára a „Sörkirály” nevet közel kétszáz éve, az English Style Summer Ale pedig az angliai tanulmányútját idézi meg, amely a későbbiekben a dreheri tudásmegosztást inspirálta.

A Dreher Sörgyárak ikonikus, klasszicista főzőházában egyetlen főzet több száz hektolitert jelent, ezzel szemben a régi hordófejtőben felépült Sörműhelyben csupán pár hektoliter egy főzés. A felszerelés kisebb mérete és a technológia nagyobb rugalmassága több szabadságot ad a kísérletezésben a sörgyár csapatának.

„A Dreher Sörgyárak története az alapítás első napjától kezdve a folyamatos újításról szól. Elsőként a kőbányai pincerendszer és az akkor még egyedülálló artézi kutak használata a Dreher Antal által feltalált lager bier készítéséhez, aztán a gőz- és hűtési technológiák korai alkalmazása, majd például az előremutató üvegpalackozás és az alumíniumhordók bevezetése is ezt jelentette. Ezt a hagyományt építettük tovább az elmúlt években termékinnovációinkkal és újszerű együttműködéseinkkel, amihez most új lendületet adunk a Sörműhellyel és az ANTL márkával” – mondta Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak vezérigazgatója.

Az ANTL elsőként két sörrel jelenik meg, ezután évente többször cserélődik majd egy-egy típus. A lágyan keserű, szűretlen ANTL Vienna Style Lager modern formában idézi meg azt a sörstílust, amely Dreher Antalnak nem csak a Sörkirály címet, de az egész világot meghódító piaci sikert is meghozta. Illatára és ízére is jellemző a fűszeres komló a háttérben, amely kontrasztot ad a malátás édességnek.

A fiatal Dreher Antal európai tanulmányútja során a legtöbb sörfőzőmester elzárkózott attól, hogy segítse a leendő Sörkirály szakmai fejlődését. Végül Anglia egy közepes méretű főzdéjének tulajdonosa karolta őt fel. Ennek hatására Dreher úgy döntött, hogy az ő gyára nyitva áll majd mindenki előtt, akit érdekel a sörfőzés tudománya. Ezelőtt a történet előtt tiszteleg az ANTL English Style Summer Ale. A kellemesen citrusos és trópusi gyümölcsös komlós illatú, felsőerjesztésű és szűretlen nyári sört harmonikus keserűség, karakteres komló és egy leheletnyi malátás édesség jellemzi.

„Korábban is volt már lehetősége a csapatunknak arra, hogy szabadabban gondolkozzunk az új sörtípusokról és receptekről, de mindig a gyár hatalmas méreteivel kellett számolnunk. A Sörműhellyel egészen új dimenziók nyílnak majd meg előttünk a kísérletezésben. Évente többször jelentkezünk új sörökkel, ez folyamatos kísérletezést és fejlesztést jelent az ANTL márkán” – tette hozzá a Sörműhelyt vezető Mihály Máté, a Dreher Sörgyárak innovációs sörfőzője.

Az ANTL márka sörei a bevezető időszakban Budapesten és környékén, több mint 50 vendéglátóhelyen, limitált mennyiségben, csapon lesznek elérhetőek.

Forrás: Store Insider


Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten

Meglepő és tanulságos – kínai borok kóstolója Budapesten 

Kína borászati nagyhatalmi címre tör – nem véletlenül.
A lengyel sörgyártás új trendjei

A lengyel sörgyártás új trendjei 

A lengyelországi sörgyártás az alkoholmentes sörök előállítása felé tolódik el a csökkenő alkoholfogyasztási tendenciák miatt.
Új Michelin-csillagos menü az égben

Új Michelin-csillagos menü az égben 

Az Emirates Business osztályán utazók 18 új ételt kóstolhatnak, amelyeket a Moët & Chandon válogatott pezsgőivel párosítottak.
Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen

Különös nevű győztes az idei Balaton fagyija versenyen 

Az idei Balaton Fagyija versenyen 31 kreáció közül a veszprémi Füge Fagyizó MEKKóstollak nevű kreációját ítélték a legjobbnak.
Borünnep Szegeden

Borünnep Szegeden 

A bortermelőkhöz több mint húsz vendéglátós csatlakozik, akik sajtokat és egyéb specialitásokat is kínálnak majd a borok és pálinkák mellé.
Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból

Baj van egy dubai csokis termékkel – visszahívták a forgalomból 

Műanyag fóliadarab lehet benne.
Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.