Sörműhelyt nyitott a Dreher Sörgyárak

A történelmi főzőházától függetlenül működő Sörműhelyt épített a Dreher Sörgyárak, amely a kreatív receptek műhelye, egyben egy új magyar márka otthona is lesz. A vendéglátóhelyekre koncentráló ANTL márka első két sörével a vállalat alapítója előtt tiszteleg: a Vienna Style Lager egy modern értelmezése annak a sörstílusnak, ami meghozta Dreher Antal számára a „Sörkirály” nevet közel kétszáz éve, az English Style Summer Ale pedig az angliai tanulmányútját idézi meg, amely a későbbiekben a dreheri tudásmegosztást inspirálta.

A Dreher Sörgyárak ikonikus, klasszicista főzőházában egyetlen főzet több száz hektolitert jelent, ezzel szemben a régi hordófejtőben felépült Sörműhelyben csupán pár hektoliter egy főzés. A felszerelés kisebb mérete és a technológia nagyobb rugalmassága több szabadságot ad a kísérletezésben a sörgyár csapatának.

„A Dreher Sörgyárak története az alapítás első napjától kezdve a folyamatos újításról szól. Elsőként a kőbányai pincerendszer és az akkor még egyedülálló artézi kutak használata a Dreher Antal által feltalált lager bier készítéséhez, aztán a gőz- és hűtési technológiák korai alkalmazása, majd például az előremutató üvegpalackozás és az alumíniumhordók bevezetése is ezt jelentette. Ezt a hagyományt építettük tovább az elmúlt években termékinnovációinkkal és újszerű együttműködéseinkkel, amihez most új lendületet adunk a Sörműhellyel és az ANTL márkával” – mondta Békefi Gábor, a Dreher Sörgyárak vezérigazgatója.

Az ANTL elsőként két sörrel jelenik meg, ezután évente többször cserélődik majd egy-egy típus. A lágyan keserű, szűretlen ANTL Vienna Style Lager modern formában idézi meg azt a sörstílust, amely Dreher Antalnak nem csak a Sörkirály címet, de az egész világot meghódító piaci sikert is meghozta. Illatára és ízére is jellemző a fűszeres komló a háttérben, amely kontrasztot ad a malátás édességnek.

A fiatal Dreher Antal európai tanulmányútja során a legtöbb sörfőzőmester elzárkózott attól, hogy segítse a leendő Sörkirály szakmai fejlődését. Végül Anglia egy közepes méretű főzdéjének tulajdonosa karolta őt fel. Ennek hatására Dreher úgy döntött, hogy az ő gyára nyitva áll majd mindenki előtt, akit érdekel a sörfőzés tudománya. Ezelőtt a történet előtt tiszteleg az ANTL English Style Summer Ale. A kellemesen citrusos és trópusi gyümölcsös komlós illatú, felsőerjesztésű és szűretlen nyári sört harmonikus keserűség, karakteres komló és egy leheletnyi malátás édesség jellemzi.

„Korábban is volt már lehetősége a csapatunknak arra, hogy szabadabban gondolkozzunk az új sörtípusokról és receptekről, de mindig a gyár hatalmas méreteivel kellett számolnunk. A Sörműhellyel egészen új dimenziók nyílnak majd meg előttünk a kísérletezésben. Évente többször jelentkezünk új sörökkel, ez folyamatos kísérletezést és fejlesztést jelent az ANTL márkán” – tette hozzá a Sörműhelyt vezető Mihály Máté, a Dreher Sörgyárak innovációs sörfőzője.

Az ANTL márka sörei a bevezető időszakban Budapesten és környékén, több mint 50 vendéglátóhelyen, limitált mennyiségben, csapon lesznek elérhetőek.

Forrás: Store Insider


Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.
Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon

Brad Pitt és Sting kedvenc borai Miskolcon 

Idén tovább bővül az Avasi Borangolás programkínálata.
Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben

Michelin-csillagos gasztroprogram a debreceni Nagyerdőben 

Ízkánaán, Palya Bea és júniusi erdőillat Debrecenben.
Megvannak a pizzafesztivál győztesei

Megvannak a pizzafesztivál győztesei 

A pizzafesztiválon Magyarország legjobb pizzériái és pizzakészítő mesterei versenyeztek egymással.
Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton

Megnyílt a Dobay Cukrászda és Pékség a BudaParton 

Harmadik cukrászdáját nyitotta a gasztronómia területén két évtizedes tapasztalattal rendelkező VakVarjú Csoport Budapest egyik legmenőbb, legdinamikusabban fejlődő részén, a festői és egyben lazulós hangulatú BudaParton.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.