Sörözők, presszók: folytatódik a vidéki vendéglátást fejlesztő program

Az ezer fősnél kisebb lélekszámú települések italüzleteinek fejlesztésére igénybe vehető új konstrukcióra március 3-tól nyújthatják be igényüket a sörözők, borozók és presszók üzemeltetői. A program jelentőségét mutatja, hogy az ország számos különböző pontjáról már az első napon több tucat falusi kiskocsma üzemeltetője adta be igénylését.

Az új pályázat a tavaly meghirdetett ágazati támogatási program folytatása, amely eredményeként eddig több mint 3300 pályázó nyert el támogatást országszerte.

A tavaly májusban indított, vidéki vendéglátó üzletek versenyképességének erősítését szolgáló ágazati támogatási programban hat üzlettípusban üzletenként egymillió forintos forrást igényelhettek a szolgáltatók. Segítségével jelentős mértékben fejleszthették technológiai lehetőségeiket, és modernizálhatták szolgáltatásaikat. A kiírási kritériumok értelmében bármely, egész éves nyitva tartású vidéki vendéglátóhely üzemeltetője kaphatott fejlesztési forrást működési stabilitását célzó vagy energiamegtakarítást eredményező fejlesztéshez, eszközbeszerzéshez.

„Az igénylést minden olyan üzemeltető esetében pozitívan bíráltuk el, amely a kiírás kritériumainak és az elvárt szakmai, műszaki tartalomnak megfelelt. Emellett a támogatás további kiemelt célja volt az is, hogy egyszerűen, rövid átfutási idővel és minimális adminisztráció mellett juthassanak fejlesztési forrásokhoz a vidéki vendéglátó üzletek”

‒ hangsúlyozta Suhajda-Molnár Anikó, a támogatáskezelő Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. vezérigazgatója.


Fotó: Depositphotos

A benyújtott pályázatok közel 94 százalékát bírálták el eddig pozitívan, így a mai napig országszerte több mint 3300 pályázó nyert el támogatást. A beérkezett igénylések döntő többségét, több mint 2200-at eszközbeszerzésre nyújtották be. A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ rendszerén keresztül Pest, Győr-Moson-Sopron és Veszprém vármegyék szolgáltatói adták be a legtöbb pályázatot.

A kistelepülések italüzleteinek támogatására megjelentetett új konstrukciót is máris jelentős érdeklődés övezi.

Már az első huszonnégy órában az ország számos pontjáról érkeztek támogatási igények a kisfalvak kocsmáinak üzemeltetőitől. Emellett jelentős számban keresték további információkért a folyamatosan elérhető ügyfélszolgálatot is. Az április 3-áig nyitva álló felhívás a kisfaludyprogram.hu weboldalon érhető el.

 


Világelsők között a Tokaj Borvidék fenntartható turisztikai projektje

Világelsők között a Tokaj Borvidék fenntartható turisztikai projektje 

A Tokaj Borvidék Fejlődéséért Nonprofit Kft. által benyújtott díjnyertes projekt a helyi fehér gólyák védelmére épül.
Új ügyvezető igazgató az Auchan Magyarországnál

Új ügyvezető igazgató az Auchan Magyarországnál 

Az új vezér a Penny-től érkezett.
Stratégiát vált a nemzetközi kávélánc

Stratégiát vált a nemzetközi kávélánc  

Közkedvelt kávékülönlegességek nem lesznek elérhetőek a Starbucks kínálatában, és elbocsájtások is várhatók világszerte.
Badacsony ismét a New Yorkba látogat

Badacsony ismét a New Yorkba látogat 

Folytatva az elmúlt évek hagyományát 2025. április 5-én ismét Budapestre, a patinás New York Palota Róma termébe költözik egy napra a Badacsonyi borvidék.
Új brunchozó a pesti Belvárosban

Új brunchozó a pesti Belvárosban 

Különleges maga az étterem – egyedi gasztronómiával tűzdeltek a mostantól kínált ebédfogások is.
Sztárok konyhája: „Ez igazából catering, nem egy fine dining”

Sztárok konyhája: „Ez igazából catering, nem egy fine dining” 

Szalai Alexandra, azaz a Catering Queen munkája messze túlmutat a gasztronómián: ő a koncerteknek az az ismert alakja, aki étellel látja el a világsztárokat.
Kanadai kávézók americano helyett canadianót kínálnak

Kanadai kávézók americano helyett canadianót kínálnak 

A nemzeti büszkeség jeleként a klasszikus americanót canadianóra nevezték át kanadai kávézókban.
Indul a fagylaltszezon a Balatonnál

Indul a fagylaltszezon a Balatonnál 

A Balatonnál március 1-től hivatalosan is megkezdődik a fagylaltszezon, ami a helyi cukrászdák és vendéglátóhelyek számára a gazdasági fellendülés időszakát jelenti.
Honnan érkeznek nevezések az idei Winelovers Wine Awards-ra?

Honnan érkeznek nevezések az idei Winelovers Wine Awards-ra? 

Idén már 12 kategóriában küldhetik be tételeiket a borászatok a 2025. június 29. – július 1. között megrendezésre kerülő eseményre.
Királyi lakoma a királyok városában

Királyi lakoma a királyok városában 

Székesfehérváron nyitotta meg 60. éttermét a BURGER KING.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.