A platform nagy előnye, hogy például az étteremben vagy vendégségben is könnyebben tarthatjuk magunkat a diétánkhoz.
A Las Vegas-i CES (Consumer Electronics Show) Innovációs Díjának nyerteseként a DietSensor a múlt héten mutatta be találmányát az eseményen.
„Az étrenddel és táplálkozással foglalkozó alkalmazások következő generációjáról beszélünk” – nyilatkozta Remy Bonnasse, a vállalkozás vezérigazgatója és társalapítója. – „[A rendszer] a nehéz számításokat elvégzi helyettünk. Nekünk nem is kell gondolkodni.”
Bonnasse elmondása szerint az alkalmazás Bluetooth-on keresztül egy, az SCiO által megalkotott molekuláris érzékelőhöz csatlakozik. A kicsiny hordozható szenzor infravörös sugarakat bocsát az ételek és italok felületére, és a meglátogatott molekuláktól függően módosult, visszatérő fénycsóvák hullámhosszai már értékes információkkal szolgálnak a vizsgált élelmiszerek összetételét illetően. A tápanyagtartalmat ez után a platform részét képező applikáció egy arra alkalmas készüléken (pl. okostelefon) tolmácsolja a fogyasztó számára.
Az eszköz az Egyesült Államokban 2016 közepétől 249 dolláros áron fog kiskereskedelmi forgalomba kerülni.
Forrás: Élelmiszer online