Szezonnyitó piknik Noszvajon

Jó lenne egy napra kilépni a valóságból? Legalább egy délután erejéig elmerülni egy mesés világban, ahol semmi nem az, aminek látszik? Ahol bármi megtörténhet és nincs más dolgod, mint hagyni, hogy körbevegyen a varázslat? Ezt az érzést próbálja megteremteni a Nomád Hotel és Glamping csapata, az idei szezonnyitó piknikjén.

Májusban 10. alkalommal jönnek össze Noszvaj Síkfőkúton a SVÉT (Stílusos Vidéki Éttermiség) éttermei és helyi borászatok, hogy egy könnyed, kötetlen hangulatú délutánon elvarázsolják a vendégeket.

A Glamping Pikniknek minden évben más a tematikája. Volt már Woodstock, Dolce Vita, Swing -ilyenkor a Nomád kertje is átváltozik és az aktuális hangulatot tükrözi. 2025-ben varázslatra készülnek a Nomádok. Egy álomvilágba csöppenhetünk május 18-án: Alíz kalandjai Csodaországban kelnek életre a birtok területén. 


Fotó: Nomád Hotel & Glamping


A rutinos piknikezők tudják, hogy ez mit jelent. A hagyományoknak megfelelően az aktuális tematikára épülnek fel az ételek, a dekoráció és a vendégek is az alkalomhoz illő ruhában érkeznek.

„Nem szoktunk sokat gondolkodni a tematikán, inkább csak úgy jön”

- mondja Balogh Bari a Nomád Hotel & Glamping egyik tulajdonosa – „aztán mindig úgy alakul, hogy nagyon aktuálissá válik a téma. Egy kicsit kaotikusnak tűnik most a világ körülöttünk, ehhez képest Alíz Csodaországa egy megnyugtató és nagyon szerethető káosz, ami egyébként is közel áll a valóságtól kicsit elrugaszkodott szállodánkhoz.”


 


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.