Teltház a Nivegy-völgyi Borpikniken

A festői Nivegy-völgy szívében, a Dobosi Birtokközpontban megrendezett Borpiknik idén is nagy sikert aratott, hiszen a kétszáz fős rendezvényre már elővételben elfogytak a belépőjegyek.

A látogatók nemcsak a helyi borászatok legszebb tételeit kóstolhatták, hanem egyben élvezhették a régió gasztronómiai kínálatát. A finom ételeket a házigazda Dobosi Birtok és a vendég étterem, a Creative Kitchen food truck biztosította. 

Forrás: Nivegy-völgy/ Szabó Tamás
Forrás: Nivegy-völgy/ Szabó Tamás

A nyilvános kóstolást megelőzően egy zártkörű szakmai beszélgetésen vettek részt a Nivegy-völgyi eredett védett borokat termelelő helyi borászatok, ahol Szik Mátyás, örökös sommelier bajnok vezette a diskurzust.

A téma a borászatok céljai és jövőképe volt, ahol a résztvevők olyan kérdéseket vitattak meg, mint:

hogyan képzelik el a borászatukat 2030-ban, milyen fejlesztéseket terveznek, és mennyire fókuszálnak a helyi értékesítésre.

Az esemény egyik legizgalmasabb témája a közös beruházási lehetőségek egyeztetése volt.

A borászatok a jövőbeni együttműködések kapcsán beszéltek többek között közös készáru raktárról, szüretelőkombájnról, és egy közösségi feldolgozó létrehozásáról is.

Ez a közös gondolkodás előrevetíti a régió borászatainak további együttműködését és fejlődését, miközben erősíti a helyi közösségeket. 

 

 


Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.
Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije

Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije 

A desszert már megjelenésében is a Balaton hangulatát idézi.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.