Tizenhét pincészet mutatkozik be a Somlói Juhfark Ünnepen

Hetedik alkalommal rendezik meg a somlói borászok összefogásával a hegy ikonikus szőlőfajtája, a juhfark reprezentatív bemutatóját, a Somlói Juhfark Ünnepet. Október 22-én a somlójenői Tornai Pincészetben az elmúlt évek legjobb tételeit kóstolhatja meg a közönség, személyesen a borászok bemutatásában.

"A juhfark és a Somló speciális páros. A hegy egyedülálló, vulkanikus karakterét a juhfark tudja legjobban közvetíteni, és fordítva: a juhfarkra jellemző fajtajegyek a Somlón mutatkoznak meg legszebben. Az eredmény: komplex, ásványos ízvilágú, utánozhatatlan bor" - hangsúlyozzák a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben. A 17 somlói pincészet 27 borát kínáló sétálókóstoló kizárólag a juhfarkról szól, mégsem ígérkezik egyhangúnak. Juhfarkot kóstolva ugyanis nemcsak a borvidék jellemzői, a borász felfogása, keze munkája érezhető ki az adott tételekből, hanem egészen különböző típusú és karakterű borokkal lehet találkozni - emelik ki a szervezők.

Közleményük szerint a kóstolón nemcsak a borok, hanem azok készítői, a borászok is bemutatkoznak, akikkel az érdeklődők elbeszélgethetnek a borkészítés fogásairól, a borok jellemzőiről. A Juhfark Ünnepen a sétálókóstolót kiegészítő programok, workshopok teszik még érdekesebbé, amelyeken megismerhetők a Somló dűlői, régebbi évjáratok és a világ nagy borvidékeinek híres borai egy-egy juhfark tétellel összehasonlítva. A rendezvényre különjáratú busz indul Budapestről, és a szervezők helyi transzfert is biztosítanak a kijelölt szállásokról.

Forrás: MTI


Nincs itthon ehhez hasonló!

Nincs itthon ehhez hasonló! 

Bemutatjuk Maul Zsolt többszörös díjnyertes villányi borászt - alapításának kerek évfordulóját tavaly ünneplő pincészetén keresztül.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz

Ha nyár, akkor a tóhoz indulóknál ott a Balatoni Gasztrokalauz 

Az idén 48 éves Magyar Konyha a főszezonra ismét olvasói kezébe adja ingyenes balatoni gasztroiránytűjét.
Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján

Európai éttermek a világ legjobbjainak listáján 

A gasztronómiai világ kiválóságai előtt, június 5-én hirdették ki a The World's 50 Best Restaurants 2024-es rangsorát.
A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten

A nyár leglátványosabb borversenye Budapesten 

Hétvégén rendezik a "Winelovers 100 - 100 legjobb magyar bor” versenyt.
A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége

A Camponában nyílt a gyorsétteremlánc legújabb egysége 

A XXII. kerületben történt jelentős mértékű beruházások növelték a környék potenciálját, de a bevásárlóközpont könnyű megközelíthetősége is fontos szempont volt az étteremlánc számára.
A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott

A pesti Andrássy út egy új izgalmas hellyel gazdagodott 

A hely, ahol még az egyszerű zsírosdeszka is igazi gasztro műalkotás.
Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány

Elindult a fiatalokat megcélzó nyári boros kampány 

Június 1-jén a Magyar Bormarketing Ügynökség elindította a fiatalokat célzó országos Buborékok nyara kampányát.
Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját

Megkóstoltuk az olaszok kedvenc fagylaltját 

Gianni Annoni bemutatta nekünk legújabb fagylaltkínálatát, amelyeket a legjobb alapanyagokból, hagyományos receptek alapján készítenek és a Candy hűtőinek köszönhetően a legtökéletesebb hőfokon kínálnak.
Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén

Durrantottak a somlói pezsgőkészítők a világ legrangosabb versenyén 

A Kreinbacher Birtok Brut Classic és Prestige Brut pezsgői aranyérmet vihettek haza a 2024-es Decanter World Wine Awards-ról, Londonból.

Interjú

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is. 
Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát”

Gottwald Szilárd: „Azért dolgozunk, hogy a vendég jól érezze magát” 

Legújabb fejlesztéseikről és a hotel bővítéséről Gottwald Szilárddal beszélgettünk.
Klasszis TopDesign 2023 győztesünk:  Dizájn hotel a tó közepén

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: Dizájn hotel a tó közepén 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023.évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.