Tizenhét pincészet mutatkozik be a Somlói Juhfark Ünnepen

Hetedik alkalommal rendezik meg a somlói borászok összefogásával a hegy ikonikus szőlőfajtája, a juhfark reprezentatív bemutatóját, a Somlói Juhfark Ünnepet. Október 22-én a somlójenői Tornai Pincészetben az elmúlt évek legjobb tételeit kóstolhatja meg a közönség, személyesen a borászok bemutatásában.

"A juhfark és a Somló speciális páros. A hegy egyedülálló, vulkanikus karakterét a juhfark tudja legjobban közvetíteni, és fordítva: a juhfarkra jellemző fajtajegyek a Somlón mutatkoznak meg legszebben. Az eredmény: komplex, ásványos ízvilágú, utánozhatatlan bor" - hangsúlyozzák a szervezők az MTI-hez eljuttatott közleményükben. A 17 somlói pincészet 27 borát kínáló sétálókóstoló kizárólag a juhfarkról szól, mégsem ígérkezik egyhangúnak. Juhfarkot kóstolva ugyanis nemcsak a borvidék jellemzői, a borász felfogása, keze munkája érezhető ki az adott tételekből, hanem egészen különböző típusú és karakterű borokkal lehet találkozni - emelik ki a szervezők.

Közleményük szerint a kóstolón nemcsak a borok, hanem azok készítői, a borászok is bemutatkoznak, akikkel az érdeklődők elbeszélgethetnek a borkészítés fogásairól, a borok jellemzőiről. A Juhfark Ünnepen a sétálókóstolót kiegészítő programok, workshopok teszik még érdekesebbé, amelyeken megismerhetők a Somló dűlői, régebbi évjáratok és a világ nagy borvidékeinek híres borai egy-egy juhfark tétellel összehasonlítva. A rendezvényre különjáratú busz indul Budapestről, és a szervezők helyi transzfert is biztosítanak a kijelölt szállásokról.

Forrás: MTI


Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.