Tízezer korsó sör - negyven vendéglátóhelyen

18 órától várja a budapestieket a FIRST Craft Beer 10 000 korsó ingyen kézműves söre, több mint 40 vendéglátóhelyen. A „Félig tele” néven indított kezdeményezés célja, hogy megköszönje a budapestiek kitartását és fegyelmezettségét a járványhelyzet alatt, a vendéglátóhelyeket pedig segítse az újranyitásban.

„Félig tele” néven indított összefogást a budapesti FIRST Craft Beer kézműves sörfőzde. Ma este 18 órától 10 000 korsó ingyen kézműves sörrel látják vendégül a budapestieket. Az akció több mint 40 vendéglátóhelyen zajlik, a készlet erejéig.

„Pont két hónapja kezdődött új időszámítás a vendéglátóhelyek számára: egy pénzügyileg, de mellette érzelmileg, pszichésen is megterhelő időszak indult el, amit csakis a vásárlóink kedves üzeneteivel, támogatásával tudtunk átvészelni. Ezt az erőt, szeretetet szeretnénk megköszönni, és együtt újra beindítani Budapest életét és kedvenc vendéglátóhelyeinket” – mondja a kezdeményezésrőlKurucz Dániel, a FIRSTCraft Beer tulajdonosa, aki testvérével és tulajdonostársával, Kurucz Gergellyel a Budavári és a Belvárosi Sörfesztivál főszervezője, és évek óta népszerűsíti a minőségi sörfogyasztást Magyarországon.

A FIRST Facebook eseményt hozott létre, hogy itt tájékoztassa Félig tele (#feligtele) kampánypartner vendéglátóhelyeinek listájáról az érdeklődőket.

A facebook esemény itt!

A kezdeményezéshez olyan vendéglátóhelyek csatlakoztak, mint például a Szimpla Kert, az Élesztőház, a Beer Brothers, a Mazel Tov vagy a FIRST Local Madách Tér. Cserébe csak annyit kérnek a fogyasztóktól, hogy készítsenekegy fotót vagy videót az első sörükről és #feligtele hashtaggel töltsék fel közösségi oldalukra.

A FIRST Craft Beer mind a vendéglátóhelyeket, mind a vendégeket arra kéri, továbbra is tartsák be a járványügyi óvintézkedéseket, ügyeljenek a biztonságos távolságra egymás között, és egyszerre csak annyian tartózkodjanak az adott helyen, amennyire a jogszabályok lehetőséget adnak. Ezen szabályok betartása és betartatása a vendégek és a vendéglátóhelyek felelőssége.

 

Forrás: Store insider


Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a mai Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a mai Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.
Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot!

Tej Terméktanács: mindenki egyen több trappista sajtot! 

A Tej Terméktanács országos marketingkampányt indított a hazai előállítású trappista sajt fogyasztásának ösztönzésére.
Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek

Hajnali 1-ig nyitva minden brit pub – győzelmet ünnepelnek 

Hajnali 1-ig nyitva tarthatnak a pubok a brit győzelem 80. évfordulóján.
Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon

Tízéves a budapesti topétterem, legendás túrógombócuk maradt az étlapon 

Tízéves az egerszalóki St. Andrea Szőlőbirtok értékeit továbbgondoló, 2015-ben az Eiffel Palace épületében megnyitott St. Andrea Restaurant.
A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert

A hely, ahol pezseg az élet, jó a hangulat és remek közösség van: Evezős Sörkert 

A Római-part legendás sörkertje 1983 óta a budapesti nyár kihagyhatatlan része.
Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester

Vétett az egyik alkalmazott – lépett Wang Mester  

A Mozium étterem vezetősége hivatalos közleményben tájékoztatta vendégeit a közelmúltban történt jelentős belső változásokról.
Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar

Nincs könnyű helyzetben a hazai édességipar 

A hazai édesipar számára mennyiségben stagnáló piacot hozott 2024, és az idén is hasonlóra vagy enyhe csökkenésre számít a Magyar Édességgyártók Szövetsége.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.