Tízezer korsó sör - negyven vendéglátóhelyen

18 órától várja a budapestieket a FIRST Craft Beer 10 000 korsó ingyen kézműves söre, több mint 40 vendéglátóhelyen. A „Félig tele” néven indított kezdeményezés célja, hogy megköszönje a budapestiek kitartását és fegyelmezettségét a járványhelyzet alatt, a vendéglátóhelyeket pedig segítse az újranyitásban.

„Félig tele” néven indított összefogást a budapesti FIRST Craft Beer kézműves sörfőzde. Ma este 18 órától 10 000 korsó ingyen kézműves sörrel látják vendégül a budapestieket. Az akció több mint 40 vendéglátóhelyen zajlik, a készlet erejéig.

„Pont két hónapja kezdődött új időszámítás a vendéglátóhelyek számára: egy pénzügyileg, de mellette érzelmileg, pszichésen is megterhelő időszak indult el, amit csakis a vásárlóink kedves üzeneteivel, támogatásával tudtunk átvészelni. Ezt az erőt, szeretetet szeretnénk megköszönni, és együtt újra beindítani Budapest életét és kedvenc vendéglátóhelyeinket” – mondja a kezdeményezésrőlKurucz Dániel, a FIRSTCraft Beer tulajdonosa, aki testvérével és tulajdonostársával, Kurucz Gergellyel a Budavári és a Belvárosi Sörfesztivál főszervezője, és évek óta népszerűsíti a minőségi sörfogyasztást Magyarországon.

A FIRST Facebook eseményt hozott létre, hogy itt tájékoztassa Félig tele (#feligtele) kampánypartner vendéglátóhelyeinek listájáról az érdeklődőket.

A facebook esemény itt!

A kezdeményezéshez olyan vendéglátóhelyek csatlakoztak, mint például a Szimpla Kert, az Élesztőház, a Beer Brothers, a Mazel Tov vagy a FIRST Local Madách Tér. Cserébe csak annyit kérnek a fogyasztóktól, hogy készítsenekegy fotót vagy videót az első sörükről és #feligtele hashtaggel töltsék fel közösségi oldalukra.

A FIRST Craft Beer mind a vendéglátóhelyeket, mind a vendégeket arra kéri, továbbra is tartsák be a járványügyi óvintézkedéseket, ügyeljenek a biztonságos távolságra egymás között, és egyszerre csak annyian tartózkodjanak az adott helyen, amennyire a jogszabályok lehetőséget adnak. Ezen szabályok betartása és betartatása a vendégek és a vendéglátóhelyek felelőssége.

 

Forrás: Store insider


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.