Takács-László Bernadett
a Legjobb Alkoholmentes Koktél kategóriában, és az összesített kategóriában is győzött ezzel a verseny Champion címét is megszerezte.
Fotó: BDPST Koncept
Az idén első alkalommal megrendezett verseny célja a hazai bartenderek kreativitásának bemutatása, valamint a hazai alapanyagok és gasztronómiai örökség hangsúlyozása volt a koktélok világában. Takács-László Bernadett két koktéllal nyűgözte le a zsűrit, amelyek már megkóstolhatóak a Minaro Hotel Tokaj MGallery bárjában.
Fotó: BDPST Koncept
A Legjobb Alkoholmentes Koktél díját, a Feel Free This Is The Forest kreációval nyerte el Bernadett, amely a tokaji dombvidék illatait, fényeit és természetközeli hangulatát idézi meg olyan alapanyagokkal, mint a Historia alkoholmentes gin, Zsirai Verjus, Csicsörke fenyőrügy szirup, aquafaba és saját készítésű fenyőrügypor. Az ital egyszerre modern és helyi ihletésű, minden összetevője kapcsolódik Tokaj természetéhez.
Fotó: BDPST Koncept
A másik versenykoktél pedig, a Drunk Barbie from Tokaj egy belső világot mutat meg – egy vallomás az otthonról és a természet iránti szenvedélyről. Saját termesztésű eperből, Bestillo birsalma pálinkából, rózsasziromból, rakamazi jonagold almaléből, Mézes Gergő selyemfűmézzel készült házi szirupból, lime-léből és aquafabából áll. A rózsavíz-permettel megkoronázva válik teljessé ez az érzelmekkel teli, személyes ital.
Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen fontos szakmai díjat értem el, és azért is, mert a koktéljaimon keresztül megoszthattam egy kicsit Tokaj csodáját is
– mondta Bernadett.
A két győztes koktél megkóstolható a Minaro Hotel Tokaj MGallery bárjában.