Tokaji koktélok győzelme a Magyarország Itala versenyen

Szolnokon rendezték a Magyarország Itala országos koktélversenyt, amelyen a szakmai zsűri döntése alapján Takács-László Bernadett, a Minaro Hotel Tokaj MGallery bármenedzsere két díjat nyert el.

Takács-László Bernadett

Legjobb Alkoholmentes Koktél kategóriában, és az összesített kategóriában is győzött ezzel a verseny Champion címét is megszerezte.

 

Takács-László Bernadett
Takács-László Bernadett
Fotó: BDPST Koncept

Az idén első alkalommal megrendezett verseny célja a hazai bartenderek kreativitásának bemutatása, valamint a hazai alapanyagok és gasztronómiai örökség hangsúlyozása volt a koktélok világában. Takács-László Bernadett két koktéllal nyűgözte le a zsűrit, amelyek már megkóstolhatóak a Minaro Hotel Tokaj MGallery bárjában.

 Feel Free This Is The Forest 
Feel Free This Is The Forest 
Fotó: BDPST Koncept

A Legjobb Alkoholmentes Koktél díját, a Feel Free This Is The Forest kreációval nyerte el Bernadett, amely a tokaji dombvidék illatait, fényeit és természetközeli hangulatát idézi meg olyan alapanyagokkal, mint a Historia alkoholmentes gin, Zsirai Verjus, Csicsörke fenyőrügy szirup, aquafaba és saját készítésű fenyőrügypor. Az ital egyszerre modern és helyi ihletésű, minden összetevője kapcsolódik Tokaj természetéhez.

 Drunk Barbie from Tokaj
Drunk Barbie from Tokaj
Fotó: BDPST Koncept

A másik versenykoktél pedig, a Drunk Barbie from Tokaj egy belső világot mutat meg – egy vallomás az otthonról és a természet iránti szenvedélyről. Saját termesztésű eperből, Bestillo birsalma pálinkából, rózsasziromból, rakamazi jonagold almaléből, Mézes Gergő selyemfűmézzel készült házi szirupból, lime-léből és aquafabából áll. A rózsavíz-permettel megkoronázva válik teljessé ez az érzelmekkel teli, személyes ital.

Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen fontos szakmai díjat értem el, és azért is, mert a koktéljaimon keresztül megoszthattam egy kicsit Tokaj csodáját is 

– mondta Bernadett.

A két győztes koktél megkóstolható a  Minaro Hotel Tokaj MGallery bárjában.

 


Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról

Rizsföldek Magyarországon – helyszíni beszámoló Szarvasról 

Rizs a magyar alföldről, a Körösök völgyéből.
Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép

Kinek, mennyit, mikor? – hazai borravaló körkép  

Egy friss felmérésből kiderült, ahol van lehetőség digitális borravalóadásra, ott a vendégek szívesebben honorálják a színvonalas kiszolgálást.
Nem lesz idén akácméz?

Nem lesz idén akácméz? 

Rekordgyenge termés – drágulás és hiány várható.
Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer  kijelentése kiverte a biztosítékot

Feszült hangulat a borászok körében: Wáberer kijelentése kiverte a biztosítékot 

A borásztársadalom nem nézi jó szemmel az alkoholmentességre buzdító kampányt – szerintük ezzel a hazai borkultúra hitelessége is sérül.
Időutazás a Folly Arborétumban

Időutazás a Folly Arborétumban 

A badacsonyörsi arborétum a nyári hónapokban is ideális úti cél.
Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista

Kihirdették Magyarország legjobb éttermeit – Itt a 2025-ös toplista 

Június 16-án, hétfőn este rendezték a hazai gasztronómiai élet legrangosabb eseményét, a Dining Guide Év Étterme Gálát.
Hétvégén Somlói Borgála

Hétvégén Somlói Borgála 

Borkultúra, hagyomány és élmény egyetlen hétvégén.
Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak

Kiemelkedő vidéki vállalkozásokat díjaztak 

Közös célért – 6 millió forint adomány gyűlt össze.
Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.