Törökországban terjeszkedik a Fornetti

A Fornetti Franchise 2010 végén kezdte meg működését a török piacon, ekkorra ugyanis elkészült egy 986 négyzetméter alapterületű fél-automata Fornetti gyár, amelyhez 570 négyzetméteres fagyasztó tároló is tartozik. Isztambulban eddig 7 Fornetti bolt nyílt, bevásárlóközpontokban, illetve önálló altro üzletként.

Valamennyi törökországi egység elegáns referencia mintaboltként szolgál. Közben elkezdődött az isztambuli metró 2 vonalán, 23 állomáson Fornetti gasztro üzletek kialakítása is. Az eddigi tapasztalatok az mutatják, hogy magvas-fűszeres, a sajttal töltött termékek és a grissini áll legközelebb a törökök ízléséhez, mivel rövid idő alatt ezek váltak a leggyorsabban fogyó termékekké.

A Fornetti ma már nem csak hazánkban, sőt nem csak Európán belül, de azon kívül is jól ismert és bevezetett márkanév. A Fornetti franchise-hálózata pedig Európa harmadik legnagyobb ilyen lánca. A Fornetti rendszeréhez jelenleg 27 ország tartozik. A cégcsoportban közel tízezren dolgoznak, és évente 50 millió kilogramm pékárut értékesítenek. A Bakutól Torontóig ívelő 7000 tagból álló franchise-hálózat évente 200 millió eurós forgalmat bonyolít.

A Fornetti név az elmúlt évek alatt egyet jelentett a kedvező árú, magas minőségű pékáruval. Palásti József Franchise alapító-pékmester, a gyártási know-how-k és a hozzá kapcsolódó jogok kizárólagos tulajdonosa vallja és tanítja, hogy a vásárlói elégedettség elérése érdekében a termékek és szolgáltatások kiváló minősége, és a mindenek felett álló hibátlan élelmiszer-biztonság garantálása az a felelősség, amivel együtt kell élnie annak, aki a Fornetti Franchise munkájában részt akar venni. (fornetti.hu / Franchiseportál)


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.