Törökországban terjeszkedik a Fornetti

A Fornetti Franchise 2010 végén kezdte meg működését a török piacon, ekkorra ugyanis elkészült egy 986 négyzetméter alapterületű fél-automata Fornetti gyár, amelyhez 570 négyzetméteres fagyasztó tároló is tartozik. Isztambulban eddig 7 Fornetti bolt nyílt, bevásárlóközpontokban, illetve önálló altro üzletként.

Valamennyi törökországi egység elegáns referencia mintaboltként szolgál. Közben elkezdődött az isztambuli metró 2 vonalán, 23 állomáson Fornetti gasztro üzletek kialakítása is. Az eddigi tapasztalatok az mutatják, hogy magvas-fűszeres, a sajttal töltött termékek és a grissini áll legközelebb a törökök ízléséhez, mivel rövid idő alatt ezek váltak a leggyorsabban fogyó termékekké.

A Fornetti ma már nem csak hazánkban, sőt nem csak Európán belül, de azon kívül is jól ismert és bevezetett márkanév. A Fornetti franchise-hálózata pedig Európa harmadik legnagyobb ilyen lánca. A Fornetti rendszeréhez jelenleg 27 ország tartozik. A cégcsoportban közel tízezren dolgoznak, és évente 50 millió kilogramm pékárut értékesítenek. A Bakutól Torontóig ívelő 7000 tagból álló franchise-hálózat évente 200 millió eurós forgalmat bonyolít.

A Fornetti név az elmúlt évek alatt egyet jelentett a kedvező árú, magas minőségű pékáruval. Palásti József Franchise alapító-pékmester, a gyártási know-how-k és a hozzá kapcsolódó jogok kizárólagos tulajdonosa vallja és tanítja, hogy a vásárlói elégedettség elérése érdekében a termékek és szolgáltatások kiváló minősége, és a mindenek felett álló hibátlan élelmiszer-biztonság garantálása az a felelősség, amivel együtt kell élnie annak, aki a Fornetti Franchise munkájában részt akar venni. (fornetti.hu / Franchiseportál)


Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolója

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolója  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.
Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták

Innováció: gombabetegségeknek ellenálló szőlőfajták 

A legjellemzőbb gombabetegségekkel szemben ellenálló szőlőfajtákat, valamint magas hozzáadott értékkel rendelkező borászati termékeket fejlesztett ki a Varga Pincészet Kft. és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) konzorciuma. 
Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról

Friss kutatás: a Z- és Y-generáció tudatos borfogyasztásáról 

A fiatalabb felnőttek számára a borfogyasztás már nem csupán hagyomány vagy gasztronómiai kiegészítő, hanem értékválasztás is.
Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market

Új helyszín, bővülő választék – nyit a Gin Market 

A gin nemcsak az egyik legnépszerűbb ital és longdrink alapanyag a fővárosban, hanem az egyik legnagyobb ginfesztivál főszereplője is.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.