Valamennyi törökországi egység elegáns referencia mintaboltként szolgál. Közben elkezdődött az isztambuli metró 2 vonalán, 23 állomáson Fornetti gasztro üzletek kialakítása is. Az eddigi tapasztalatok az mutatják, hogy magvas-fűszeres, a sajttal töltött termékek és a grissini áll legközelebb a törökök ízléséhez, mivel rövid idő alatt ezek váltak a leggyorsabban fogyó termékekké.
A Fornetti ma már nem csak hazánkban, sőt nem csak Európán belül, de azon kívül is jól ismert és bevezetett márkanév. A Fornetti franchise-hálózata pedig Európa harmadik legnagyobb ilyen lánca. A Fornetti rendszeréhez jelenleg 27 ország tartozik. A cégcsoportban közel tízezren dolgoznak, és évente 50 millió kilogramm pékárut értékesítenek. A Bakutól Torontóig ívelő 7000 tagból álló franchise-hálózat évente 200 millió eurós forgalmat bonyolít.
A Fornetti név az elmúlt évek alatt egyet jelentett a kedvező árú, magas minőségű pékáruval. Palásti József Franchise alapító-pékmester, a gyártási know-how-k és a hozzá kapcsolódó jogok kizárólagos tulajdonosa vallja és tanítja, hogy a vásárlói elégedettség elérése érdekében a termékek és szolgáltatások kiváló minősége, és a mindenek felett álló hibátlan élelmiszer-biztonság garantálása az a felelősség, amivel együtt kell élnie annak, aki a Fornetti Franchise munkájában részt akar venni. (fornetti.hu / Franchiseportál)