Törökországban terjeszkedik a Fornetti

A Fornetti Franchise 2010 végén kezdte meg működését a török piacon, ekkorra ugyanis elkészült egy 986 négyzetméter alapterületű fél-automata Fornetti gyár, amelyhez 570 négyzetméteres fagyasztó tároló is tartozik. Isztambulban eddig 7 Fornetti bolt nyílt, bevásárlóközpontokban, illetve önálló altro üzletként.

Valamennyi törökországi egység elegáns referencia mintaboltként szolgál. Közben elkezdődött az isztambuli metró 2 vonalán, 23 állomáson Fornetti gasztro üzletek kialakítása is. Az eddigi tapasztalatok az mutatják, hogy magvas-fűszeres, a sajttal töltött termékek és a grissini áll legközelebb a törökök ízléséhez, mivel rövid idő alatt ezek váltak a leggyorsabban fogyó termékekké.

A Fornetti ma már nem csak hazánkban, sőt nem csak Európán belül, de azon kívül is jól ismert és bevezetett márkanév. A Fornetti franchise-hálózata pedig Európa harmadik legnagyobb ilyen lánca. A Fornetti rendszeréhez jelenleg 27 ország tartozik. A cégcsoportban közel tízezren dolgoznak, és évente 50 millió kilogramm pékárut értékesítenek. A Bakutól Torontóig ívelő 7000 tagból álló franchise-hálózat évente 200 millió eurós forgalmat bonyolít.

A Fornetti név az elmúlt évek alatt egyet jelentett a kedvező árú, magas minőségű pékáruval. Palásti József Franchise alapító-pékmester, a gyártási know-how-k és a hozzá kapcsolódó jogok kizárólagos tulajdonosa vallja és tanítja, hogy a vásárlói elégedettség elérése érdekében a termékek és szolgáltatások kiváló minősége, és a mindenek felett álló hibátlan élelmiszer-biztonság garantálása az a felelősség, amivel együtt kell élnie annak, aki a Fornetti Franchise munkájában részt akar venni. (fornetti.hu / Franchiseportál)


Indul az idei Országos Borverseny

Indul az idei Országos Borverseny 

A nevezés április 7. és május 2. között zajlik, a bírálat pedig 2025. május 13-14-én a Danubius Hotel Heliában lesz.
Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék

Európa egyik legjobb borvidéke az Egri borvidék 

Nagy nemzetközi elismerést kapott a magyar borvidék: az Emerald Cruises friss felmérése szerint Eger Európa második legjobb borvidéke lett.
Carbonara maraton Itáliában

Carbonara maraton Itáliában 

Olaszország szerte kilencedik alkalommal ünnepelték a Carbonara napját.
Harmincegy tányér – egyszerre

Harmincegy tányér – egyszerre 

Egy felszolgáló olyan bravúrt mutat be, amitől még a legtapasztaltabb vendéglátósoknak is leesne az álluk.
Badacsonyi borászok: a hazai bortrendekről

Badacsonyi borászok: a hazai bortrendekről  

Minden keresett, ami buborékos. Emellett az Aperol, a Negroni, a gin-tonicos koktélok és az alkoholmentes, illetve gyümölcsös sörök fogyasztása jellemző.
Szlovákiában további telepeken terjed a járvány

Szlovákiában további telepeken terjed a járvány 

A ragadós száj- és körömfájás (RSzKF) járvány több helyen is felütötte a fejét.
Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére

Intézkedések a száj- és körömfájás megfékezésére 

Összegyűjtöttük, eddig milyen szigorítások léptek érvénybe idehaza, hogy ne terjedjen tovább a vírus.
Borászati kalauz a Nyugat-Balaton kínálatából

Borászati kalauz a Nyugat-Balaton kínálatából 

Gyenesdiás új kiadványa a környék borászatait mutatja be.
Magyar Borok Ünnepe – eddig soha nem látott formában

Magyar Borok Ünnepe – eddig soha nem látott formában 

Borgála, sétáló borkóstoló – kis magyar bortörténelemmel átitatva.
Dankó Pista Emléknap: turisták által látogatott helyeken szól majd a cigányzene

Dankó Pista Emléknap: turisták által látogatott helyeken szól majd a cigányzene 

Folytatódik a több száz éves kávéházi cigányzenei tradíciót népszerűsítő Muzsikáló Magyarország program.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.