Tücsöksnack tíz ízesítésben

Egy amerikai cég új termékvonala hűen tükrözi a rovar alapú élelmiszerek piacának globális kilátásait.

Változatos és fehérjedús tücsöksnack-termékvonalat vezetett be a tengerentúli piacra egy Entosense nevű amerikai cég. Indiai curry (Indian Curry), olasz lasagne (Italian Lasagna), citromos habcsók (Lemon Meringue), vattacukor (Cotton Candy), mangós habanero (Mango Habanero), narancsos jégkrém (Orange Creamsicle), mexikói mole szósz (Mexican Mole), napon aszalt paradicsom (Sun Dried Tomato), jalapenós fokhagyma (Jalapeno Garlic) és fehér cheddar sajt (White Cheddar) ízvilágú változatok alkotják a sorozatot. A kémcsőkinézetű csomagolásuk egész alakban tartalmazza a (már nem élő), ropogós állagú rovarokat. A felhozatal sokszínűségét az indokolja, hogy a tücsök zamata nem markáns, és így tulajdonképpen bárki ízléséhez hozzá lehet igazítani.


Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (röviden FAO) még 2013-ban elkészített egy jelentést, amely szerint egészségügyi, fenntarthatósági és gazdasági szempontból is előnyös lenne, ha az emberiség átállna a rovar alapú étrendre. A riport megjelenése óta a startupok és a fogyasztók egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az ízeltlábúakban rejlő kulináris lehetőségek iránt. Az ehető rovarok globális piaca éppen emiatt rohamosan bővül. Egy Meticulous Research nevű piackutató cég 2018 és 2023 között átlagosan évi 23,8 százalékos növekedést vetít előre az ágazat számára, amelynek az értéke az időszak végére az 1,18 milliárd dollárt is elérheti.

Forrás: Store Insider


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.