Tücsöksnack tíz ízesítésben

Egy amerikai cég új termékvonala hűen tükrözi a rovar alapú élelmiszerek piacának globális kilátásait.

Változatos és fehérjedús tücsöksnack-termékvonalat vezetett be a tengerentúli piacra egy Entosense nevű amerikai cég. Indiai curry (Indian Curry), olasz lasagne (Italian Lasagna), citromos habcsók (Lemon Meringue), vattacukor (Cotton Candy), mangós habanero (Mango Habanero), narancsos jégkrém (Orange Creamsicle), mexikói mole szósz (Mexican Mole), napon aszalt paradicsom (Sun Dried Tomato), jalapenós fokhagyma (Jalapeno Garlic) és fehér cheddar sajt (White Cheddar) ízvilágú változatok alkotják a sorozatot. A kémcsőkinézetű csomagolásuk egész alakban tartalmazza a (már nem élő), ropogós állagú rovarokat. A felhozatal sokszínűségét az indokolja, hogy a tücsök zamata nem markáns, és így tulajdonképpen bárki ízléséhez hozzá lehet igazítani.


Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (röviden FAO) még 2013-ban elkészített egy jelentést, amely szerint egészségügyi, fenntarthatósági és gazdasági szempontból is előnyös lenne, ha az emberiség átállna a rovar alapú étrendre. A riport megjelenése óta a startupok és a fogyasztók egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az ízeltlábúakban rejlő kulináris lehetőségek iránt. Az ehető rovarok globális piaca éppen emiatt rohamosan bővül. Egy Meticulous Research nevű piackutató cég 2018 és 2023 között átlagosan évi 23,8 százalékos növekedést vetít előre az ágazat számára, amelynek az értéke az időszak végére az 1,18 milliárd dollárt is elérheti.

Forrás: Store Insider


Csődöt jelentett a Hooters

Csődöt jelentett a Hooters 

A csirkeszárnyairól híres Hooters étteremlánc hétfőn csődöt jelentett, de a márka továbbra is megmarad.
Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket

Csehország megszigorítja a száj- és körömfájás elleni védőintézkedéseket 

A miniszter közlése szerint Szlovákiából, Magyarországról, Alsó Ausztriából és Burgenlandból hétfő éjféltől tilos lesz egyes állati termékek behozatala.
Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.