Tücsöksnack tíz ízesítésben

Egy amerikai cég új termékvonala hűen tükrözi a rovar alapú élelmiszerek piacának globális kilátásait.

Változatos és fehérjedús tücsöksnack-termékvonalat vezetett be a tengerentúli piacra egy Entosense nevű amerikai cég. Indiai curry (Indian Curry), olasz lasagne (Italian Lasagna), citromos habcsók (Lemon Meringue), vattacukor (Cotton Candy), mangós habanero (Mango Habanero), narancsos jégkrém (Orange Creamsicle), mexikói mole szósz (Mexican Mole), napon aszalt paradicsom (Sun Dried Tomato), jalapenós fokhagyma (Jalapeno Garlic) és fehér cheddar sajt (White Cheddar) ízvilágú változatok alkotják a sorozatot. A kémcsőkinézetű csomagolásuk egész alakban tartalmazza a (már nem élő), ropogós állagú rovarokat. A felhozatal sokszínűségét az indokolja, hogy a tücsök zamata nem markáns, és így tulajdonképpen bárki ízléséhez hozzá lehet igazítani.


Az Egyesült Nemzetek Szervezetének Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (röviden FAO) még 2013-ban elkészített egy jelentést, amely szerint egészségügyi, fenntarthatósági és gazdasági szempontból is előnyös lenne, ha az emberiség átállna a rovar alapú étrendre. A riport megjelenése óta a startupok és a fogyasztók egyre nagyobb érdeklődést mutatnak az ízeltlábúakban rejlő kulináris lehetőségek iránt. Az ehető rovarok globális piaca éppen emiatt rohamosan bővül. Egy Meticulous Research nevű piackutató cég 2018 és 2023 között átlagosan évi 23,8 százalékos növekedést vetít előre az ágazat számára, amelynek az értéke az időszak végére az 1,18 milliárd dollárt is elérheti.

Forrás: Store Insider


Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese

Egerből érkezett a Borászok Borásza verseny idei győztese 

Idén 19. alkalommal adták át a Borászok Borásza díjat.
Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.