Új kézben a Pastrami Étterem

Újabb étteremmel bővíti vendéglátóipari portfólióját a Mészáros Csoport, miután az érdekeltségébe tartozó Talentis Group Zrt. tulajdonába került a Monyó Holding Kft., valamint annak leányvállalata, a Pastrami Kft., amely az azonos nevű óbudai éttermet üzemelteti – közölte a cégcsoport pénteken az MTI-vel.

A közleményben ismertették, hogy a tranzakció következtében a Talentis Group Zrt. 100 százalékos tulajdonosa lett a Monyó Holding Kft.-nek, amely a Pastrami étterem helyszínéül szolgáló ingatlan tulajdonosa, és a bérleti szerződés alapján biztosítja az étterem számára az ingatlan használatát.

A vendéglátóipari egységet üzemeltető, valamint a vendéglátáshoz kapcsolódó berendezéseket, eszközöket birtokló Pastrami Kft. is a Mészáros Csoport érdekeltségébe került.


Fotó: Pastrami Facebook oldala

Kiemelték: az ismert, nagy hagyományokkal rendelkező étterem gasztronómiai színvonala, családbarát koncepciója illeszkedik a több étteremmel is rendelkező Mészáros Csoport üzleti portfóliójába. Ugyanakkor a Pastrami étteremnek is szembesülnie kellett a Covid-járvány negatív utóhatásaival, valamint a háború miatt megemelkedett energiaárakkal, emiatt évek óta veszteséges.

Az új tőkeerős tulajdonos megjelenése, a cégcsoporton belüli szinergiák kihasználása biztosítani tudja a vállalkozás stabilitását, eredményességét, további fejlődését és a munkahelyek megőrzését – közölték.

 

 


Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.