Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Az együttműködés célja, hogy a minőségi borok könnyebben eljussanak a vásárlókhoz, és új értékesítési és megjelenési lehetőségek nyíljanak meg a hazai és a közép-kelet-európai borászatok előtt, írják közleményükben.

Mint írják, a partnerség egyik újdonsága a borverseny idén bevezetett „Retail” kategóriája, amely kifejezetten a kiskereskedelemben is elérhető, nagyobb mennyiségben forgalmazható borokra fókuszál. 

A versenyen jól szereplő tételek – valamint más kategóriák kiemelkedő borai – ősztől bekerülnek áruházaink kínálatába. Ez a lehetőség nemcsak a vásárlóknak kínál szélesebb választékot, hanem a borászatoknak is komoly előrelépést jelent, hiszen országos szinten válhatnak láthatóvá.

- mondta Dobrovitsné Király Judit, a cégcsoport italokért is felelős beszerzési igazgatója. 


Fotó: Auchan Magyarország

A Retail kategóriát azért hoztuk létre, hogy a nemzetközileg elismert borok ne csak díjakat nyerjenek, hanem el is jussanak a fogyasztókhoz. Ebben a kategóriában mindenféle stílusú bor indulhat, legyen szó üde fehérborokról, könnyed rozékról, pezsgőkről vagy testes vörösökről.

– tette hozzá Bálint László, a borverseny elnöke. 

Mint a közleményből kiderül, a multi üzletlánc a borértékesítést stratégiai fontosságúnak jelölte ki a kereskedelmi tevékenységében. Vagyis ez az egyik olyan terület, amellyel meg akarják magukat különbözteti a versenytársaiktól. 

Örömmel vágtunk bele ebbe a közös projektbe, amely végső soron a hazai borászatok számára újabb lehetőség az értékesítésre. A terveink szerint ez az együttműködés nem csupán egyszeri alkalomra szól, hanem egy hosszabb távú, tartós kapcsolat alapjait fekteti le

- emelte ki Ádám Boglárka, a Winelovers ügyvezetője.

A 2025-ös Winelovers Wine Awards borversenyre összesen 12 kategóriában lehet nevezni 2025. június 15-ig.


Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.
Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc

Pink csészék, elkötelezett női tulajdonos, induló rózsaszín kávézó üzletlánc 

A most induló Women in Coffee program célkitűzései között szerepel a női baristák szakmai fejlesztése.
Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.