Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Az együttműködés célja, hogy a minőségi borok könnyebben eljussanak a vásárlókhoz, és új értékesítési és megjelenési lehetőségek nyíljanak meg a hazai és a közép-kelet-európai borászatok előtt, írják közleményükben.

Mint írják, a partnerség egyik újdonsága a borverseny idén bevezetett „Retail” kategóriája, amely kifejezetten a kiskereskedelemben is elérhető, nagyobb mennyiségben forgalmazható borokra fókuszál. 

A versenyen jól szereplő tételek – valamint más kategóriák kiemelkedő borai – ősztől bekerülnek áruházaink kínálatába. Ez a lehetőség nemcsak a vásárlóknak kínál szélesebb választékot, hanem a borászatoknak is komoly előrelépést jelent, hiszen országos szinten válhatnak láthatóvá.

- mondta Dobrovitsné Király Judit, a cégcsoport italokért is felelős beszerzési igazgatója. 


Fotó: Auchan Magyarország

A Retail kategóriát azért hoztuk létre, hogy a nemzetközileg elismert borok ne csak díjakat nyerjenek, hanem el is jussanak a fogyasztókhoz. Ebben a kategóriában mindenféle stílusú bor indulhat, legyen szó üde fehérborokról, könnyed rozékról, pezsgőkről vagy testes vörösökről.

– tette hozzá Bálint László, a borverseny elnöke. 

Mint a közleményből kiderül, a multi üzletlánc a borértékesítést stratégiai fontosságúnak jelölte ki a kereskedelmi tevékenységében. Vagyis ez az egyik olyan terület, amellyel meg akarják magukat különbözteti a versenytársaiktól. 

Örömmel vágtunk bele ebbe a közös projektbe, amely végső soron a hazai borászatok számára újabb lehetőség az értékesítésre. A terveink szerint ez az együttműködés nem csupán egyszeri alkalomra szól, hanem egy hosszabb távú, tartós kapcsolat alapjait fekteti le

- emelte ki Ádám Boglárka, a Winelovers ügyvezetője.

A 2025-ös Winelovers Wine Awards borversenyre összesen 12 kategóriában lehet nevezni 2025. június 15-ig.


Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.
Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program

Helyi termelőkre épít az Auchan – Debrecenből indul az új program 

Mert fontosnak tartják, hogy áruházaik térségében lévő termelők, a kis- és középvállalkozások termékei felkerülhessenek az áruházaik polcaira.
A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól

A hely, amely nem csupán a finom falatokról és a süteményekről szól 

Az új helyszín a Gesztenyéskertben, a legendás Nagyvendéglő épületében kapott otthont – új arculattal, friss kínálattal, de a már jól ismert „czinieles” vendégszeretet szellemében.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.