Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Az első célpont Szlovákia, ahol ígéretesen alakul a fogadtatás – 2025-ben három helyszínen is találkozhat a közönség a magyar street food kínálattal.

A Food Truck Show 2014 óta fogja össze a hazai minőségi büfékocsikat, és a Street Food Egyesülettel közösen a rendezvényszervezésen túl szakmai és marketing támogatást is nyújt a kocsikat üzemeltető kisvállalkozóknak. Az esemény évről évre több helyszínnel bővült, 2016 óta szinte minden magyar nagyvárosban rendeznek Food Truck Show-t a szabadtéri szezonban.

A külföldi turné idén június 6-7. között indul Révkomáromban a Jazz & Wine fesztiválon, ahol több magyar food truckot is kipróbálhatnak a helyiek.

A rendezvény fennállása alatt a köréjük csoportosuló autók száma 150-re növekedett, ami jól mutatja a műfaj népszerűségét. Mára a legtöbben nemzetközi szinten is megállják a helyüket, így a szervezők úgy döntöttek, külföldön is szerencsét próbálnak a Food Truck Show-al.

Szlovákiában tárt karokkal fogadtak minket, Révkomáromban és Somorján is nagyon örültek a lehetőségnek. Az ideit mi demó évnek tekintjük, és bízunk benne, hogy ahogy itthon, úgy Szlovákiában is sikerül majd évről évre több helyszínre elvinni a magyar street foodot

– mondta Horváth Zoltán, a Food Truck Show egyik főszervezője és Magyar Street Food Egyesület elnöke.

A szervezők azt is elmondták, hogy a külföldi terjeszkedés a hazai gazdasági környezet is befolyásolta – az inflációk okozta élelmiszerárak miatt több helyen stagnál, vagy egyre szűkebb a vásárlóerő.

A talpon maradás már nem olyan könnyű, mint volt néhány évvel ezelőtt, és ezt a kereskedők is érzik. Bár összességében nem csak ez motivált minket a külföldi terjeszkedésben, tagadhatatlanul befolyásolta a döntésünket  

– tette hozzá Horváth Zoltán.


 


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.