Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Az első célpont Szlovákia, ahol ígéretesen alakul a fogadtatás – 2025-ben három helyszínen is találkozhat a közönség a magyar street food kínálattal.

A Food Truck Show 2014 óta fogja össze a hazai minőségi büfékocsikat, és a Street Food Egyesülettel közösen a rendezvényszervezésen túl szakmai és marketing támogatást is nyújt a kocsikat üzemeltető kisvállalkozóknak. Az esemény évről évre több helyszínnel bővült, 2016 óta szinte minden magyar nagyvárosban rendeznek Food Truck Show-t a szabadtéri szezonban.

A külföldi turné idén június 6-7. között indul Révkomáromban a Jazz & Wine fesztiválon, ahol több magyar food truckot is kipróbálhatnak a helyiek.

A rendezvény fennállása alatt a köréjük csoportosuló autók száma 150-re növekedett, ami jól mutatja a műfaj népszerűségét. Mára a legtöbben nemzetközi szinten is megállják a helyüket, így a szervezők úgy döntöttek, külföldön is szerencsét próbálnak a Food Truck Show-al.

Szlovákiában tárt karokkal fogadtak minket, Révkomáromban és Somorján is nagyon örültek a lehetőségnek. Az ideit mi demó évnek tekintjük, és bízunk benne, hogy ahogy itthon, úgy Szlovákiában is sikerül majd évről évre több helyszínre elvinni a magyar street foodot

– mondta Horváth Zoltán, a Food Truck Show egyik főszervezője és Magyar Street Food Egyesület elnöke.

A szervezők azt is elmondták, hogy a külföldi terjeszkedés a hazai gazdasági környezet is befolyásolta – az inflációk okozta élelmiszerárak miatt több helyen stagnál, vagy egyre szűkebb a vásárlóerő.

A talpon maradás már nem olyan könnyű, mint volt néhány évvel ezelőtt, és ezt a kereskedők is érzik. Bár összességében nem csak ez motivált minket a külföldi terjeszkedésben, tagadhatatlanul befolyásolta a döntésünket  

– tette hozzá Horváth Zoltán.


 


Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz

Ha kitör a nyár, akkor érkezik a Balaton Gasztrokalauz 

323 balatoni étterem, strandbüfé, termelői piac, kávézó, kultúrbisztró, kézműves hamburgerező és pékség – egyetlen kisméretű kiadványban.
Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak

Itt a vége: mostantól nem vásárolhatnak energiaitalt a 18 év alattiak 

Megjelent a rendelet, és már hatályba is lépett.
Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról

Friss felmérés a magyarok italfogyasztásáról 

A kutatás rámutatott, hogy a rendszeresség hatással van az elfogyasztott adagokra.
Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson

Hazai borkalauzt díjaztak a Gourmand International Awardson 

A legjobb európai borturisztikai könyv díját nyerte el a TokajGuide ötödik kiadása a gasztronómiai kiadványok világversenyén, a Gourmand International Awardson.
Bazalt Napok Badacsonytördemicen

Bazalt Napok Badacsonytördemicen  

A július 4-től 6-ig zajló Bazalt Napok eseménysorozat három napra megtölti a falut zenével, irodalommal, gasztronómiával és művészettel.
Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka

Romániában terjeszkedik a lengyel Zabka 

A Żabka eddig 89 üzletet nyitott Romániában, de a vállalat szerint akár 4000 üzletet is elbír a piac.
Magyar pezsgő a világ legjobbjai között

Magyar pezsgő a világ legjobbjai között 

A Kreinbacher Birtok Prestige Brut tétele aranyérmet vihetett haza a 2025-ös Decanter World Wine Awards-ról.
Ízek Kertje Nagyrédén

Ízek Kertje Nagyrédén 

Nagyréde nem csupán a mátrai borvidék egyik fontos központja, hanem egyre inkább kulturális és gasztronómiai élmények színtere is.
Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel

Samut, a kiselefántot örökbe fogadta a Gundel 

Napi cukiság kimaxolva: a Gundel „család” tagja lett Samu, a kiselefánt.
Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén

Balatonfüredi siker a világ legnagyobb borversenyén 

A Zelna Borászat Peregrina vörösbora aranyérmet nyert a Decanter World Wine Awards-on.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.