Újabb szálloda nyitott tetőteraszos éttermet

Cult néven tetőteraszos, impozáns budapesti épületekkel körülvett reggeliző nyílt a Nyugatinál. Augusztus minden hétvégéjén piknik hangulatú brunch-ot rendeznek a Crowne Plaza éttermének tetőkertjében - tájékoztatta lapunkat a szálloda.

Nemrég nyílt meg az első budapesti Crowne Plaza szálloda, amely a Westend oldalában elhelyezkedő épületet vette birtokba friss, kortárs belsőépítészeti átalakítást követően. A világ egyik legnagyobb prémium szállodamárkája augusztustól nemcsak a szálloda vendégeit, hanem a budapesti közönséget is várja Cult éttermében, mely a párizsi Eiffel iroda által tervezett Nyugati-pályaudvar gyönyörűen felújított csarnokára, és a környék műemlék épületeinek kupoláira és tetőszerkezeteire nyújt rálátást.

 

Az étterem város felett elhelyezkedő fás, füves tetőteraszán augusztus minden hétvégéjén kerti parti hangulatban szolgálják fel a brunch-ot a piknikek tervezésére specializálódott Effclusive Picnics-szel együttműködésben, akik stílusos szigeteket rendeznek be a kertben. Az étterem a friss gyümölcsöket, joghurtokat, salátákat és péksüteményeket kínáló gazdag svédasztalos reggeli mellett klasszikusokkal, pezsgővel és mimóza koktéllal is készül.

 

A reggeli menüben olyan nemzetközi ételek kapnak helyet mint a Benedict-tojás friss kenyéren, hollandi mártással és grillezett paradicsommal, valamint olyan magyar örökzöldek mint a lecsó tojással friss ropogós kenyérrel. Az egészséges ételek rajongói választhatnak avokádós pirítóst buggyantott tojással, rozskenyérrel és friss salátával, zabpelyhet friss bogyós gyümölcsökkel vagy görög joghurtot házi granolával és mézzel. A Cult étterem csapata az édesszájúaknak is kedveskedni szeretne: a konyha az amerikai palacsintát juharsziruppal és gyümölcsökkel kínálja.



A 90-es évek végén a hazai építészet egyik legismertebb alakjához, Finta Józsefhez és ifj.Peschka Alfréd vezető tervező nevéhez fűződő szálloda épületét a tulajdonos Gránit Pólus a 21. századi utazók igényei szerint újította fel a lengyel Tremend építészirodával együttműködve. A belsőépítészeti koncepcióban a tervezők az 'utazás szépségéből' és a környék vibráló, nyüzsgő életéből inspirálódtak. A tervek készítése során alapvetés volt, hogy az óriási ablakokkal és teraszokkal rendelkező, nyílt terekkel, zöldtetőkkel és a város nyüzsgő életével körülvett épület belső terének textúriái és színei szoros kapcsolatban állnak majd a kinti környezettel. Az első emeleti Cult étterem színpalettája megnyugtató, természetes színvilágot jelenít meg, texturált vakolattal, fával, sötétzöld kárpit felületekkel és drapp színű elemekkel, és páratlan kilátást kínál a környék műemlék épületeire. Az étterem óriási terasza a beltéri rész meghosszabbítása, és a város feletti kikapcsolódás egyik helyszíne.



Az utazás szépségére reflektál minden augusztusi hétvégén a piknik-tervező Effclusive Picnics csapata is, akik ízlésesen berendezett piknik szigetekkel járulnak hozzá a nyári hangulathoz a Cult étterem teraszán. Egy vízparti kikapcsolódást idéző szigettel, egy romantikus rózsaszín piknik terítékkel és egy bohémabb, színesebb szárazvirágokkal díszített témával készülnek a reggelihez a város feletti kertben augusztusban minden szombaton és vasárnap 6:30-13:00 óráig.

Menü és foglalás itt és a +36207766295 telefonszámon.


Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel

Csehországi borturisztikai konferencia – magyar résztvevőkkel 

Három magyar résztvevő a mikulovi Nemzetközi Borturizmus Konferencián.
Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére

Etyek nagyra törő terve: felkerülni a világ pezsgő térképére 

Az Etyeki Pezsgő hivatalosan eredetvédett státuszt kapott.
Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban

Terített asztal a Balatonnál – gasztro-évadnyitó Tihanyban 

Hagyományteremtő„Balaton Expo”-n jelent meg a régió kínálata a Balaton asztalán.
Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek

Fontos termék a vendéglátóipar szereplőinek 

Új névvel és telephelyen, kibővített termékportfólióval és nemzetközi terjeszkedéssel folytatja működését Magyarország vezető újrahasználati rendszere, a Cup Revolution.
Felvásárolták az albán Spar-hálózatot

Felvásárolták az albán Spar-hálózatot 

Koszovó legnagyobb kiskereskedelmi hálózata, a Viva Fresh Store felvásárolta a Spar Albánia üzleteit a helyi Balfin befektetési csoporttól.
Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben

Balatoni vörösborokat díjaztak Berlinben 

Ki mondta, hogy a balatonfüredi borvidék kizárólag fehérborok készítéséhez kiváló terület?
Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás

Itthon újabb szarvasmarhatelepen jelent meg a ragadós száj- és körömfájás 

Az első tünetek kedden jelentkeztek a Levél településen található, 3000 egyedet számláló szarvasmarha-állományban.
Jön egy stílusos villásreggeli

Jön egy stílusos villásreggeli 

Stílusos Vidéki Villásreggeli Fesztivál és majális- egy igazán ragyogó program a gasztronómia és az utazás szerelmeseinek.
Megújult étlappal vár az etyeki birtok

Megújult étlappal vár az etyeki birtok 

Defend Márk séf és csapata tálalásában mutatják be a friss ötletekre és szezonális alapanyagokra épülő megújult étlapot.
Zenés-táncos estek a Gundelben

Zenés-táncos estek a Gundelben 

Hagyományélesztés modern köntösben: áprilistól zenés-táncos estek a Gundelben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.