Újabb szálloda nyitott tetőteraszos éttermet

Cult néven tetőteraszos, impozáns budapesti épületekkel körülvett reggeliző nyílt a Nyugatinál. Augusztus minden hétvégéjén piknik hangulatú brunch-ot rendeznek a Crowne Plaza éttermének tetőkertjében - tájékoztatta lapunkat a szálloda.

Nemrég nyílt meg az első budapesti Crowne Plaza szálloda, amely a Westend oldalában elhelyezkedő épületet vette birtokba friss, kortárs belsőépítészeti átalakítást követően. A világ egyik legnagyobb prémium szállodamárkája augusztustól nemcsak a szálloda vendégeit, hanem a budapesti közönséget is várja Cult éttermében, mely a párizsi Eiffel iroda által tervezett Nyugati-pályaudvar gyönyörűen felújított csarnokára, és a környék műemlék épületeinek kupoláira és tetőszerkezeteire nyújt rálátást.

 

Az étterem város felett elhelyezkedő fás, füves tetőteraszán augusztus minden hétvégéjén kerti parti hangulatban szolgálják fel a brunch-ot a piknikek tervezésére specializálódott Effclusive Picnics-szel együttműködésben, akik stílusos szigeteket rendeznek be a kertben. Az étterem a friss gyümölcsöket, joghurtokat, salátákat és péksüteményeket kínáló gazdag svédasztalos reggeli mellett klasszikusokkal, pezsgővel és mimóza koktéllal is készül.

 

A reggeli menüben olyan nemzetközi ételek kapnak helyet mint a Benedict-tojás friss kenyéren, hollandi mártással és grillezett paradicsommal, valamint olyan magyar örökzöldek mint a lecsó tojással friss ropogós kenyérrel. Az egészséges ételek rajongói választhatnak avokádós pirítóst buggyantott tojással, rozskenyérrel és friss salátával, zabpelyhet friss bogyós gyümölcsökkel vagy görög joghurtot házi granolával és mézzel. A Cult étterem csapata az édesszájúaknak is kedveskedni szeretne: a konyha az amerikai palacsintát juharsziruppal és gyümölcsökkel kínálja.



A 90-es évek végén a hazai építészet egyik legismertebb alakjához, Finta Józsefhez és ifj.Peschka Alfréd vezető tervező nevéhez fűződő szálloda épületét a tulajdonos Gránit Pólus a 21. századi utazók igényei szerint újította fel a lengyel Tremend építészirodával együttműködve. A belsőépítészeti koncepcióban a tervezők az 'utazás szépségéből' és a környék vibráló, nyüzsgő életéből inspirálódtak. A tervek készítése során alapvetés volt, hogy az óriási ablakokkal és teraszokkal rendelkező, nyílt terekkel, zöldtetőkkel és a város nyüzsgő életével körülvett épület belső terének textúriái és színei szoros kapcsolatban állnak majd a kinti környezettel. Az első emeleti Cult étterem színpalettája megnyugtató, természetes színvilágot jelenít meg, texturált vakolattal, fával, sötétzöld kárpit felületekkel és drapp színű elemekkel, és páratlan kilátást kínál a környék műemlék épületeire. Az étterem óriási terasza a beltéri rész meghosszabbítása, és a város feletti kikapcsolódás egyik helyszíne.



Az utazás szépségére reflektál minden augusztusi hétvégén a piknik-tervező Effclusive Picnics csapata is, akik ízlésesen berendezett piknik szigetekkel járulnak hozzá a nyári hangulathoz a Cult étterem teraszán. Egy vízparti kikapcsolódást idéző szigettel, egy romantikus rózsaszín piknik terítékkel és egy bohémabb, színesebb szárazvirágokkal díszített témával készülnek a reggelihez a város feletti kertben augusztusban minden szombaton és vasárnap 6:30-13:00 óráig.

Menü és foglalás itt és a +36207766295 telefonszámon.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.