Újabb szálloda nyitott tetőteraszos éttermet

Cult néven tetőteraszos, impozáns budapesti épületekkel körülvett reggeliző nyílt a Nyugatinál. Augusztus minden hétvégéjén piknik hangulatú brunch-ot rendeznek a Crowne Plaza éttermének tetőkertjében - tájékoztatta lapunkat a szálloda.

Nemrég nyílt meg az első budapesti Crowne Plaza szálloda, amely a Westend oldalában elhelyezkedő épületet vette birtokba friss, kortárs belsőépítészeti átalakítást követően. A világ egyik legnagyobb prémium szállodamárkája augusztustól nemcsak a szálloda vendégeit, hanem a budapesti közönséget is várja Cult éttermében, mely a párizsi Eiffel iroda által tervezett Nyugati-pályaudvar gyönyörűen felújított csarnokára, és a környék műemlék épületeinek kupoláira és tetőszerkezeteire nyújt rálátást.

 

Az étterem város felett elhelyezkedő fás, füves tetőteraszán augusztus minden hétvégéjén kerti parti hangulatban szolgálják fel a brunch-ot a piknikek tervezésére specializálódott Effclusive Picnics-szel együttműködésben, akik stílusos szigeteket rendeznek be a kertben. Az étterem a friss gyümölcsöket, joghurtokat, salátákat és péksüteményeket kínáló gazdag svédasztalos reggeli mellett klasszikusokkal, pezsgővel és mimóza koktéllal is készül.

 

A reggeli menüben olyan nemzetközi ételek kapnak helyet mint a Benedict-tojás friss kenyéren, hollandi mártással és grillezett paradicsommal, valamint olyan magyar örökzöldek mint a lecsó tojással friss ropogós kenyérrel. Az egészséges ételek rajongói választhatnak avokádós pirítóst buggyantott tojással, rozskenyérrel és friss salátával, zabpelyhet friss bogyós gyümölcsökkel vagy görög joghurtot házi granolával és mézzel. A Cult étterem csapata az édesszájúaknak is kedveskedni szeretne: a konyha az amerikai palacsintát juharsziruppal és gyümölcsökkel kínálja.



A 90-es évek végén a hazai építészet egyik legismertebb alakjához, Finta Józsefhez és ifj.Peschka Alfréd vezető tervező nevéhez fűződő szálloda épületét a tulajdonos Gránit Pólus a 21. századi utazók igényei szerint újította fel a lengyel Tremend építészirodával együttműködve. A belsőépítészeti koncepcióban a tervezők az 'utazás szépségéből' és a környék vibráló, nyüzsgő életéből inspirálódtak. A tervek készítése során alapvetés volt, hogy az óriási ablakokkal és teraszokkal rendelkező, nyílt terekkel, zöldtetőkkel és a város nyüzsgő életével körülvett épület belső terének textúriái és színei szoros kapcsolatban állnak majd a kinti környezettel. Az első emeleti Cult étterem színpalettája megnyugtató, természetes színvilágot jelenít meg, texturált vakolattal, fával, sötétzöld kárpit felületekkel és drapp színű elemekkel, és páratlan kilátást kínál a környék műemlék épületeire. Az étterem óriási terasza a beltéri rész meghosszabbítása, és a város feletti kikapcsolódás egyik helyszíne.



Az utazás szépségére reflektál minden augusztusi hétvégén a piknik-tervező Effclusive Picnics csapata is, akik ízlésesen berendezett piknik szigetekkel járulnak hozzá a nyári hangulathoz a Cult étterem teraszán. Egy vízparti kikapcsolódást idéző szigettel, egy romantikus rózsaszín piknik terítékkel és egy bohémabb, színesebb szárazvirágokkal díszített témával készülnek a reggelihez a város feletti kertben augusztusban minden szombaton és vasárnap 6:30-13:00 óráig.

Menü és foglalás itt és a +36207766295 telefonszámon.


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.