Új évszak, új étlap, új séf

2017 őszén nem csak a szezonális alapanyagok hoznak változást a Központ Bisztró konyhájában, hanem az évszakra reflektáló étlap is már az új főszakács kézjegyét viseli.

Puch Dániel már korábban is a Központ Bisztró csapatát erősítette, különösen alakuló pályája során itt lelt rá arra a közegre, ahol kiteljesedhetett gyerekkori álma, s végre szakácsként dolgozhatott. Puch Dániel ugyanis egy teljesen más közegből, más szakmából érkezett, jó hírű multinacionális vállalatot és azon belül is a pénzügyi szektort hagyta hátra azért, hogy valóban azzal foglalkozzon, ami számára a legfontosabb: a gasztronómiával. A hihetetlennek tűnő szakmai váltást gyors karrier követte, Dániel hamar a bisztró korábbi séfjének jobb keze lett, s 2017 őszétől ő viszi tovább az újpestiek által megszokott és megszeretett bisztró konyháját.

A Központ Bisztróban az elmúlt évek alatt kialakított és sikerre vitt - a modern és a hagyományos gasztronómia finom egyensúlyára épülő - koncepció a jövőben is megmarad, kiegészülvén az új séf kreativitásával, amelynek az étlap mellett, mostantól a táblás ajánlatok is teret biztosítanak. Az étterem őszi-téli szezon fogásai között visszaköszönnek a nagy favoritok, az új fogások közül biztos befutó a vadas marhapofa, a savanyított dinnye chutney-val kínált rántott karaj, illetve a fügelekváros, pisztáciás Központ zserbó. Az étlapváltással a bisztró kínálatának fontos elemét alkotó burgerek is megújulnak, a felfrissített kedvencek mellett több izgalmas újdonsággal is várják a vendégeket.

Az étterem 2013 decemberében nyitott Újpest szívében, a főtéren. A helyiek hamar megszerették a Központ Bisztrót, felismerték, hogy az étterem a nap bármely szakában ki tudja elégíteni az igényeiket, hiszen a Központ Bisztróba bármikor betérhetnek, legyen szó kávéról, egy tartalmas, napindító reggeliről, egy jó ebédről vagy akár egy családi, baráti vacsoráról. A gondosan összeválogatott étlapnak köszönhetően mindenki találhat számára megfelelő fogásokat. Központ Bisztró

Forrás: Vendég & Hotel


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.