Új évszak, új étlap, új séf

2017 őszén nem csak a szezonális alapanyagok hoznak változást a Központ Bisztró konyhájában, hanem az évszakra reflektáló étlap is már az új főszakács kézjegyét viseli.

Puch Dániel már korábban is a Központ Bisztró csapatát erősítette, különösen alakuló pályája során itt lelt rá arra a közegre, ahol kiteljesedhetett gyerekkori álma, s végre szakácsként dolgozhatott. Puch Dániel ugyanis egy teljesen más közegből, más szakmából érkezett, jó hírű multinacionális vállalatot és azon belül is a pénzügyi szektort hagyta hátra azért, hogy valóban azzal foglalkozzon, ami számára a legfontosabb: a gasztronómiával. A hihetetlennek tűnő szakmai váltást gyors karrier követte, Dániel hamar a bisztró korábbi séfjének jobb keze lett, s 2017 őszétől ő viszi tovább az újpestiek által megszokott és megszeretett bisztró konyháját.

A Központ Bisztróban az elmúlt évek alatt kialakított és sikerre vitt - a modern és a hagyományos gasztronómia finom egyensúlyára épülő - koncepció a jövőben is megmarad, kiegészülvén az új séf kreativitásával, amelynek az étlap mellett, mostantól a táblás ajánlatok is teret biztosítanak. Az étterem őszi-téli szezon fogásai között visszaköszönnek a nagy favoritok, az új fogások közül biztos befutó a vadas marhapofa, a savanyított dinnye chutney-val kínált rántott karaj, illetve a fügelekváros, pisztáciás Központ zserbó. Az étlapváltással a bisztró kínálatának fontos elemét alkotó burgerek is megújulnak, a felfrissített kedvencek mellett több izgalmas újdonsággal is várják a vendégeket.

Az étterem 2013 decemberében nyitott Újpest szívében, a főtéren. A helyiek hamar megszerették a Központ Bisztrót, felismerték, hogy az étterem a nap bármely szakában ki tudja elégíteni az igényeiket, hiszen a Központ Bisztróba bármikor betérhetnek, legyen szó kávéról, egy tartalmas, napindító reggeliről, egy jó ebédről vagy akár egy családi, baráti vacsoráról. A gondosan összeválogatott étlapnak köszönhetően mindenki találhat számára megfelelő fogásokat. Központ Bisztró

Forrás: Vendég & Hotel


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.