Új évszak, új étlap, új séf

2017 őszén nem csak a szezonális alapanyagok hoznak változást a Központ Bisztró konyhájában, hanem az évszakra reflektáló étlap is már az új főszakács kézjegyét viseli.

Puch Dániel már korábban is a Központ Bisztró csapatát erősítette, különösen alakuló pályája során itt lelt rá arra a közegre, ahol kiteljesedhetett gyerekkori álma, s végre szakácsként dolgozhatott. Puch Dániel ugyanis egy teljesen más közegből, más szakmából érkezett, jó hírű multinacionális vállalatot és azon belül is a pénzügyi szektort hagyta hátra azért, hogy valóban azzal foglalkozzon, ami számára a legfontosabb: a gasztronómiával. A hihetetlennek tűnő szakmai váltást gyors karrier követte, Dániel hamar a bisztró korábbi séfjének jobb keze lett, s 2017 őszétől ő viszi tovább az újpestiek által megszokott és megszeretett bisztró konyháját.

A Központ Bisztróban az elmúlt évek alatt kialakított és sikerre vitt - a modern és a hagyományos gasztronómia finom egyensúlyára épülő - koncepció a jövőben is megmarad, kiegészülvén az új séf kreativitásával, amelynek az étlap mellett, mostantól a táblás ajánlatok is teret biztosítanak. Az étterem őszi-téli szezon fogásai között visszaköszönnek a nagy favoritok, az új fogások közül biztos befutó a vadas marhapofa, a savanyított dinnye chutney-val kínált rántott karaj, illetve a fügelekváros, pisztáciás Központ zserbó. Az étlapváltással a bisztró kínálatának fontos elemét alkotó burgerek is megújulnak, a felfrissített kedvencek mellett több izgalmas újdonsággal is várják a vendégeket.

Az étterem 2013 decemberében nyitott Újpest szívében, a főtéren. A helyiek hamar megszerették a Központ Bisztrót, felismerték, hogy az étterem a nap bármely szakában ki tudja elégíteni az igényeiket, hiszen a Központ Bisztróba bármikor betérhetnek, legyen szó kávéról, egy tartalmas, napindító reggeliről, egy jó ebédről vagy akár egy családi, baráti vacsoráról. A gondosan összeválogatott étlapnak köszönhetően mindenki találhat számára megfelelő fogásokat. Központ Bisztró

Forrás: Vendég & Hotel


Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.
Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát

Űzött őz és társai - a Zazie fúziós elemeket rejtő vacsorával bővítette kínálatát 

Friss, laza és pimasz gasztronómia. Tavalyi nyitása óta ez jellemző a Bíró Dani vezette, Kopaszi-öböl partján nyitva lévő Zazie-ra.
Ki lett az ország legjobb felszolgálója?

Ki lett az ország legjobb felszolgálója? 

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen a győztes Kóródi Béla lett, a Mátészalkai Szakképzési Centrum Kállay Rudolf Szakképző Iskola diákja.
Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt

Nappal hagyományos, éjjel automata - jön az első, távfelügyelt kisbolt 

Tervek szerint már idén nyáron működnek az első távfelügyelt boltok Magyarországon.

Interjú

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.
Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni”

Vámos Nóra: „Sokszor minden lépésért meg kellett küzdeni” 

A helyszín a Hardangervidda Nemzeti Park, ahol annak idején Amundsen készült fel az Antarktisz-expedícióra.