Új gasztrokoncepció a Matild Café & Cabaret-nál

Megújult a la carte étlap és vasárnaponként izgalmas kínálatú Sunday Brunch várja a vendégeket a főváros legyik legszebb, történelmi kávézójában.

A "kétarcú" hely - nappal kávéház, éjszaka szórakozóhely - kínálatát Fehér Attila vezető séf határozza meg Wolfgang Puck sztárséf és csapata szakmai irányítása alatt. A legmagasabb színvonalú technológia és a legjobb minőségű alapanyagok felhasználása alap esetükben, a végeredmény pedig kicsit Hollywood-ot, kicsit az Osztrák-Magyar Monarchia korának gazdagságát idézi.

                                                                         

Igazi gasztronómiai robbanással indította a tavaszt Budapest első számú luxusszállodája, a Matild Palace.  Nem csak a Michelin ajánlott éttermükben, a Spago by Wolfgang Puck-ban debütáltak új a la carte étlappal, hanem a Matild Café & Cabaret-ban is, amely kávéház tavaly október óta a főváros legizgalmasabb és legcsillogóbb éjszakai szórakozóhelyévé nőtte ki magát, mikor visszahozta a revüshow-k fantasztikus, káprázatos világát falai közé.

   

Az ételek, a kiszolgálás és a stílus terén is kivételes színvonalon üzemelő vendégváróhely gasztronómiai koncepciójának kialakításában azonban nem maga az étlap jelentette a legnagyobb kihívást. „Figyelembe kellett vennünk, hogy a kávéház nem csak, mint kávézó üzemel, hanem otthont ad számos neves rendezvénynek is, Cabaret-nak, és a Sunday Brunch-nak is. Ezek összehangolása az, ami a legnagyobb kihívást jelentette számunkra”, mondja Fehér Attila.

 

Újítás, hogy a kávézó a csak vacsora időben nyitva tartó Spago Budapest by Wolfgang Puck egyik legikonikusabb signature-fogását is étlapra tűzte, ami a szeletelt napa káposztával, kesudióval, ropogós wontonnal és chinois öntettel megbolondított Chinois csirkesaláta. De megtalálhatjuk itt a szintén ikonikus Spago Schintzelt is egy kis csavarral. Wolfgang Puck és Fehér Attila közös rajongása a helyi, termelői piacok iránt jól érzékelhető a kínálatban: a tavaszi, friss salátákban bővelkedő étlapon ugyanúgy megfér egymás mellett a tradicionális gulyásleves és a fűszeres sült karfiol, mint a black angus hátszín burger és a spagetti, Beverly Hills-i házi készítésű húsgombóccal.                                                                                                              

 

A kávézó desszertkínálatáért továbbra is Tristan Tuaud executive pastry séf felel, akinek irányítása alatt olyan finomságok kerültek az étlapra, mint a csokoládés-tonkás tart körtével és a Buda - brest, kiegészítve a legnépszerűbb süteményeket, mint a Rákóczi és a ház specialitásának számító Matild torta, mely mogyorós piskóta alappal, krémlikőrrel, mandulás marcipánnal és tejcsokoládémázzal csábítja az édesszájú vendégeket.

 

Forrás: Arterego / Turizmus Online


Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen

Rekordszámú nevezés az Év pálinkás bonbonja-2025 versenyen 

Harmadik alkalommal hirdették meg a versenyt, amelyre 143 nevezés érkezett az ország minden részéből és a Felvidékről.
Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival

Görög fánk dubai csokival, kecskesajtos vegetable szendvics, smash burger sültkrumplival 

Mutatjuk az idei első Food Truck Show legizgalmasabb ételeit.
Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál

Régi ízek, új trendek: jön a kürtöskalács fesztivál 

A tradíció és az innováció összefonódása kürtőskalács ünnepén.
Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.