Új gasztrokoncepció a Matild Café & Cabaret-nál

Megújult a la carte étlap és vasárnaponként izgalmas kínálatú Sunday Brunch várja a vendégeket a főváros legyik legszebb, történelmi kávézójában.

A "kétarcú" hely - nappal kávéház, éjszaka szórakozóhely - kínálatát Fehér Attila vezető séf határozza meg Wolfgang Puck sztárséf és csapata szakmai irányítása alatt. A legmagasabb színvonalú technológia és a legjobb minőségű alapanyagok felhasználása alap esetükben, a végeredmény pedig kicsit Hollywood-ot, kicsit az Osztrák-Magyar Monarchia korának gazdagságát idézi.

                                                                         

Igazi gasztronómiai robbanással indította a tavaszt Budapest első számú luxusszállodája, a Matild Palace.  Nem csak a Michelin ajánlott éttermükben, a Spago by Wolfgang Puck-ban debütáltak új a la carte étlappal, hanem a Matild Café & Cabaret-ban is, amely kávéház tavaly október óta a főváros legizgalmasabb és legcsillogóbb éjszakai szórakozóhelyévé nőtte ki magát, mikor visszahozta a revüshow-k fantasztikus, káprázatos világát falai közé.

   

Az ételek, a kiszolgálás és a stílus terén is kivételes színvonalon üzemelő vendégváróhely gasztronómiai koncepciójának kialakításában azonban nem maga az étlap jelentette a legnagyobb kihívást. „Figyelembe kellett vennünk, hogy a kávéház nem csak, mint kávézó üzemel, hanem otthont ad számos neves rendezvénynek is, Cabaret-nak, és a Sunday Brunch-nak is. Ezek összehangolása az, ami a legnagyobb kihívást jelentette számunkra”, mondja Fehér Attila.

 

Újítás, hogy a kávézó a csak vacsora időben nyitva tartó Spago Budapest by Wolfgang Puck egyik legikonikusabb signature-fogását is étlapra tűzte, ami a szeletelt napa káposztával, kesudióval, ropogós wontonnal és chinois öntettel megbolondított Chinois csirkesaláta. De megtalálhatjuk itt a szintén ikonikus Spago Schintzelt is egy kis csavarral. Wolfgang Puck és Fehér Attila közös rajongása a helyi, termelői piacok iránt jól érzékelhető a kínálatban: a tavaszi, friss salátákban bővelkedő étlapon ugyanúgy megfér egymás mellett a tradicionális gulyásleves és a fűszeres sült karfiol, mint a black angus hátszín burger és a spagetti, Beverly Hills-i házi készítésű húsgombóccal.                                                                                                              

 

A kávézó desszertkínálatáért továbbra is Tristan Tuaud executive pastry séf felel, akinek irányítása alatt olyan finomságok kerültek az étlapra, mint a csokoládés-tonkás tart körtével és a Buda - brest, kiegészítve a legnépszerűbb süteményeket, mint a Rákóczi és a ház specialitásának számító Matild torta, mely mogyorós piskóta alappal, krémlikőrrel, mandulás marcipánnal és tejcsokoládémázzal csábítja az édesszájú vendégeket.

 

Forrás: Arterego / Turizmus Online


Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme

Nyitva az Alelí - ez most a pesti belváros egyik legjobb olasz étterme 

A régióban először Magyarországra hozta el világhírű brandjét a spanyol éttermének három Michelin-csillagot szerzett Dani García - az Alelí fantasztikus ízeket kínál, páratlan a kínálata a hazai éttermi palettán.
Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején

Az idei év legjobb pezsgőjét kóstolhatjuk a főváros tetején 

Komplex élmények és különleges koktélok is várnak a Hilton Budapest tetején található White Raven skybarban.
Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon

Megint egy skybar-nyitás: ezúttal a pesti oldalon 

Átadták a skybart a WING fejlesztésű ibis&TRIBE Budapest Stadium Hotelben, teljes szolgáltatáspalettájával várja látogatóit a Libertyben lévő szálloda-duo.
Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben

Vendéglátósok éves közgyűlése a Gundelben 

Május 15-én a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) vezetősége és tagsága a Gundel étteremben tartotta éves közgyűlését.
Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO

Dél-amerikai "füst" a budai vár lábánál - megnyílt az UMO 

A hely koncepciója a négy alapelem, a tűz, a víz, a föld, és a levegő köré rendeződött, ahol a vendég minden érzékszervére egyszerre hatnak a multikulturális gasztronómiai élmények.
Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?

Hogyan és mennyit grilleznek nyáron a magyarok?  

Azokat, akik sütögetni szoktak leginkább az ételek ízvilága, a jó idő, a társaság és a tűz hangulata csábítja a grillezésre.
Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán

Különleges helyszín nyílik a Duna part egyik legszebb szakaszán 

Művészet, kultúra és kikapcsolódás városlakóknak.
Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál

Leállt a termelés a világ leghíresebb csípős szósz gyártójánál 

A rajongók állítólag rohamosan felvásárolják a még piacon lévő készleteket.
BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait

BUD Wine: kiválasztották a Budapest Airport borait 

A BUD Wine címért öt kategóriában mérettettek meg a borászatok.
Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka

Igazi borkülönlegesség volt a kínai elnök búcsúajándéka 

Orbán Viktor miniszterelnök Hszi Csin-pinget egy 1949-es évjáratú Tokaji Aszúval ajándékozta meg.

Interjú

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”

Klasszis TopDesign 2023 győztesünk: „Nem vagyunk azok a feladós típusok”  

Interjú a Klasszis TopDesign 2023 verseny egyik díjazottjával.
Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet”

Fejes Gergő: „Számomra fontos, hogy legyen valami meghökkentő részlet” 

Idei Klasszis TopDesign versenyünkre készülve folytatjuk a 2023. évi Klasszis TopDesign verseny legemlékezetesebb mozzanatainak, szereplőinek bemutatását.
Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal

Hat érdekes és meghatározó téma a JAB Csoporttal 

Olyan szakmai információk, amelyekről ritkán esik szó az európai szállodai és kiskereskedői területen piacvezetőnek számító német alapítású textilcég esetén.