Új mentes hústermékek, kevesebb műanyag csomagolás a SPAR-nál

Közel harminc új termékkel jelentkezik idén a multicég a friss húsok és húskészítmények terén, és környezetvédelmi szempontok miatt csökkenti a csomagolóanyagok műanyagtartalmát. Újabb mentes termékek kerülnek a polcokra a SPAR enjoy. convenience üzemből, és folytatódik az együttműködés Rácz Jenő sztárséffel is.

Idén több izgalmas projektet indít a SPAR Magyarország. A bicskei és perbáli Regnum húsüzemek révén közel harminc új termék fejlesztését tervezi a friss húsok és húskészítmények vonalán. Tovább folytatódik az együttműködés Rácz Jenő séffell is. A közös munka során a tavalyi kampányban már megismert marha frisshús, illetve fűszerezett darálthús termékek mellett idén főszerepet kapnak a húsüzem kiváló minőségű sertéshúsai, mégpedig a séf különleges fűszerkeverékeivel. A szakemberrel együttműködve, az eddigi palettát kibővítve három új termék kerülhet majd a vásárlók elé még ebben az esztendőben.

 

Folyamatos fejlesztések

A bicskei húsüzemben az idei évben öt új termék, köztük vörösáruk, fűszeres szalonna és főzőkolbászok fejlesztését tervezi a vállalat. A perbáli húsüzemből - ahol nagyszabású üzemfelújítás indult januárban, a padozat javításától kezdve a segédanyagraktár bővítésén, a világítás korszerűsítésén át a nyílászárócseréig -, tizenkilenc újdonság kerül majd ki, köztük főtt füstölt szalonnafélék, disznósajtok, hurkák, illetve prémium sonkafélék.

Ahhoz, hogy a legjobb minőségű húsok és húskészítmények jussanak el a vevőkhöz, a SPAR a folyamatosan fejleszti a gyártástechnológiai hátteret is: a perbáli laboratóriumban számos mikrobiológiai és analitikai vizsgálat, mérés támogatja a minőségi és biztonságos termékelőállítást, s nemrégiben sikeresen megújult a vállalat bio-frisshús termékek előállítására vonatkozó minőségügyi tanúsítványa is.

Bővülő húsmentes termékek 

A kényelmi kategória égisze alatt idén több új mentes termék is a polcokra kerül: ilyen lesz a készételként kínált, laktózmentes sajttal töltött csirkemell gluténmentes panírban, glutén-, laktóz-, és pálmaolajmentes vegán káposztasalátával, védőgázas csomagolásban, és a Veggie kukoricasaláta. Ebben az esztendőben várnak bevezetésre a hot-dog és vegaszendvics-készítmények, valamint majonéz alapú szezonsaláták, de folyamatosan egy-egy újdonsággal bővül a jelenlegi szendvicskínálat is.

A bolygó megóvása érdekében 

A cég fontosnak tartja, hogy kevesebb műanyagot használjon a termékek csomagolásában, ennek érdekében a termékfejlesztői területek folyamatosan keresik az új megoldásokat. A Regnum húsüzem tálcás húsáruinak kapcsán a tálcák műanyagtartalmát úgy csökkentik, hogy technológiailag továbbra is tökéletesen megfeleljenek a tárolási és védőgáztartó elvárásoknak. Így mostantól 10 százalékkal vékonyabb fóliából készülnek ezek a csomagolóeszközök. Az új tálcák mindössze abban különböznek az eddig alkalmazottaktól, hogy vékonyabb az anyagvastagságuk, de stabilitásukon ez nem változtat, a bicskei húsüzemben gyártott közel ötven fajta tálcás termék – köztük friss nyers húsok, nyers és előkészített darált húsok, grillkészítmények – már ilyen csomagolásban kerülnek a pultokba. Ezzel a 2022-es évben várhatóan 13 500 kilogrammnyi műanyag takarítható meg, azaz ennyivel csökkenthetőek a környezeti terhek. 

Forrás: SPAR


Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható

Szent Vince napján kiderülhet, idén milyen szőlőtermés várható 

A hagyománytisztelő boros gazdák Szent Vincét a bor védőszentjének, neve napját, január 22-t pedig hagyományos termésjósló ünnepnapnak tartják.
Jön a mentes séfverseny

Jön a mentes séfverseny 

2025-ben hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Magyarországon, de talán a világszerte is egyedülálló Az Év Mentes Séfje verseny a Csak a Mentes szervezésében. 
TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként

TOP 5 budapesti gasztrohely – az év nyitányaként 

Az új év első hónapjában érdemes megállni egy pillanatra és időt hagyni a tervezésre, élvezni az ízeket, a pillanatokat.
Új kézben a Pastrami Étterem

Új kézben a Pastrami Étterem 

A tájékoztatás szerint az akvizíció elsődleges célja a 2009 óta létező brand megőrzése, a vendéglátóipari egység modernizálása, fejlesztése, hosszútávú működtetése.
Kilőtt a kávé ára 2024-ben

Kilőtt a kávé ára 2024-ben 

2024. december elején rekord szintre emelkedett a kávé ára a nemzetközi piacon. És az előrejelzések szerint 2025-ben tovább folytatódik a drágulás – a klímaváltozásnak köszönhetően.
Borfesztivál Újlakon

Borfesztivál Újlakon 

Csupán egy karnyújtásnyira Magyarországtól!
NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól

NAV-hír: kedvezőbb a borravaló adózása januártól 

Januártól már nemcsak a vendégtől kapott borravaló adómentes, hanem az is, amelyet a vendéglátó egység üzemeltetője ad.
Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat

Tokaji és egri termelők nyerték a Magyar Bor Nagydíjat 

A Magyar Borszakírók Körének toplistája minden évben 12 fehér- és 12 vörösbort tartalmaz, az MBK tagjai ezeknek a tételeknek a vakkóstolója során ítélik oda a Magyar Bor Nagydíjat fehérben és vörösben.
Újabb hely zárt be Budapesten

Újabb hely zárt be Budapesten 

Végleg bezár a kultikus étterem.
Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke

Meghalt a magyar gasztronómia ismert alakja, a legendás étkezde lelke 

A Klauzál tér szívében található Kádár Étkezde nemcsak egy étterem volt, hanem egy intézmény, amelynek lelke Orbán Sándor volt. 

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.