Új mentes hústermékek, kevesebb műanyag csomagolás a SPAR-nál

Közel harminc új termékkel jelentkezik idén a multicég a friss húsok és húskészítmények terén, és környezetvédelmi szempontok miatt csökkenti a csomagolóanyagok műanyagtartalmát. Újabb mentes termékek kerülnek a polcokra a SPAR enjoy. convenience üzemből, és folytatódik az együttműködés Rácz Jenő sztárséffel is.

Idén több izgalmas projektet indít a SPAR Magyarország. A bicskei és perbáli Regnum húsüzemek révén közel harminc új termék fejlesztését tervezi a friss húsok és húskészítmények vonalán. Tovább folytatódik az együttműködés Rácz Jenő séffell is. A közös munka során a tavalyi kampányban már megismert marha frisshús, illetve fűszerezett darálthús termékek mellett idén főszerepet kapnak a húsüzem kiváló minőségű sertéshúsai, mégpedig a séf különleges fűszerkeverékeivel. A szakemberrel együttműködve, az eddigi palettát kibővítve három új termék kerülhet majd a vásárlók elé még ebben az esztendőben.

 

Folyamatos fejlesztések

A bicskei húsüzemben az idei évben öt új termék, köztük vörösáruk, fűszeres szalonna és főzőkolbászok fejlesztését tervezi a vállalat. A perbáli húsüzemből - ahol nagyszabású üzemfelújítás indult januárban, a padozat javításától kezdve a segédanyagraktár bővítésén, a világítás korszerűsítésén át a nyílászárócseréig -, tizenkilenc újdonság kerül majd ki, köztük főtt füstölt szalonnafélék, disznósajtok, hurkák, illetve prémium sonkafélék.

Ahhoz, hogy a legjobb minőségű húsok és húskészítmények jussanak el a vevőkhöz, a SPAR a folyamatosan fejleszti a gyártástechnológiai hátteret is: a perbáli laboratóriumban számos mikrobiológiai és analitikai vizsgálat, mérés támogatja a minőségi és biztonságos termékelőállítást, s nemrégiben sikeresen megújult a vállalat bio-frisshús termékek előállítására vonatkozó minőségügyi tanúsítványa is.

Bővülő húsmentes termékek 

A kényelmi kategória égisze alatt idén több új mentes termék is a polcokra kerül: ilyen lesz a készételként kínált, laktózmentes sajttal töltött csirkemell gluténmentes panírban, glutén-, laktóz-, és pálmaolajmentes vegán káposztasalátával, védőgázas csomagolásban, és a Veggie kukoricasaláta. Ebben az esztendőben várnak bevezetésre a hot-dog és vegaszendvics-készítmények, valamint majonéz alapú szezonsaláták, de folyamatosan egy-egy újdonsággal bővül a jelenlegi szendvicskínálat is.

A bolygó megóvása érdekében 

A cég fontosnak tartja, hogy kevesebb műanyagot használjon a termékek csomagolásában, ennek érdekében a termékfejlesztői területek folyamatosan keresik az új megoldásokat. A Regnum húsüzem tálcás húsáruinak kapcsán a tálcák műanyagtartalmát úgy csökkentik, hogy technológiailag továbbra is tökéletesen megfeleljenek a tárolási és védőgáztartó elvárásoknak. Így mostantól 10 százalékkal vékonyabb fóliából készülnek ezek a csomagolóeszközök. Az új tálcák mindössze abban különböznek az eddig alkalmazottaktól, hogy vékonyabb az anyagvastagságuk, de stabilitásukon ez nem változtat, a bicskei húsüzemben gyártott közel ötven fajta tálcás termék – köztük friss nyers húsok, nyers és előkészített darált húsok, grillkészítmények – már ilyen csomagolásban kerülnek a pultokba. Ezzel a 2022-es évben várhatóan 13 500 kilogrammnyi műanyag takarítható meg, azaz ennyivel csökkenthetőek a környezeti terhek. 

Forrás: SPAR


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.