Új mentes hústermékek, kevesebb műanyag csomagolás a SPAR-nál

Közel harminc új termékkel jelentkezik idén a multicég a friss húsok és húskészítmények terén, és környezetvédelmi szempontok miatt csökkenti a csomagolóanyagok műanyagtartalmát. Újabb mentes termékek kerülnek a polcokra a SPAR enjoy. convenience üzemből, és folytatódik az együttműködés Rácz Jenő sztárséffel is.

Idén több izgalmas projektet indít a SPAR Magyarország. A bicskei és perbáli Regnum húsüzemek révén közel harminc új termék fejlesztését tervezi a friss húsok és húskészítmények vonalán. Tovább folytatódik az együttműködés Rácz Jenő séffell is. A közös munka során a tavalyi kampányban már megismert marha frisshús, illetve fűszerezett darálthús termékek mellett idén főszerepet kapnak a húsüzem kiváló minőségű sertéshúsai, mégpedig a séf különleges fűszerkeverékeivel. A szakemberrel együttműködve, az eddigi palettát kibővítve három új termék kerülhet majd a vásárlók elé még ebben az esztendőben.

 

Folyamatos fejlesztések

A bicskei húsüzemben az idei évben öt új termék, köztük vörösáruk, fűszeres szalonna és főzőkolbászok fejlesztését tervezi a vállalat. A perbáli húsüzemből - ahol nagyszabású üzemfelújítás indult januárban, a padozat javításától kezdve a segédanyagraktár bővítésén, a világítás korszerűsítésén át a nyílászárócseréig -, tizenkilenc újdonság kerül majd ki, köztük főtt füstölt szalonnafélék, disznósajtok, hurkák, illetve prémium sonkafélék.

Ahhoz, hogy a legjobb minőségű húsok és húskészítmények jussanak el a vevőkhöz, a SPAR a folyamatosan fejleszti a gyártástechnológiai hátteret is: a perbáli laboratóriumban számos mikrobiológiai és analitikai vizsgálat, mérés támogatja a minőségi és biztonságos termékelőállítást, s nemrégiben sikeresen megújult a vállalat bio-frisshús termékek előállítására vonatkozó minőségügyi tanúsítványa is.

Bővülő húsmentes termékek 

A kényelmi kategória égisze alatt idén több új mentes termék is a polcokra kerül: ilyen lesz a készételként kínált, laktózmentes sajttal töltött csirkemell gluténmentes panírban, glutén-, laktóz-, és pálmaolajmentes vegán káposztasalátával, védőgázas csomagolásban, és a Veggie kukoricasaláta. Ebben az esztendőben várnak bevezetésre a hot-dog és vegaszendvics-készítmények, valamint majonéz alapú szezonsaláták, de folyamatosan egy-egy újdonsággal bővül a jelenlegi szendvicskínálat is.

A bolygó megóvása érdekében 

A cég fontosnak tartja, hogy kevesebb műanyagot használjon a termékek csomagolásában, ennek érdekében a termékfejlesztői területek folyamatosan keresik az új megoldásokat. A Regnum húsüzem tálcás húsáruinak kapcsán a tálcák műanyagtartalmát úgy csökkentik, hogy technológiailag továbbra is tökéletesen megfeleljenek a tárolási és védőgáztartó elvárásoknak. Így mostantól 10 százalékkal vékonyabb fóliából készülnek ezek a csomagolóeszközök. Az új tálcák mindössze abban különböznek az eddig alkalmazottaktól, hogy vékonyabb az anyagvastagságuk, de stabilitásukon ez nem változtat, a bicskei húsüzemben gyártott közel ötven fajta tálcás termék – köztük friss nyers húsok, nyers és előkészített darált húsok, grillkészítmények – már ilyen csomagolásban kerülnek a pultokba. Ezzel a 2022-es évben várhatóan 13 500 kilogrammnyi műanyag takarítható meg, azaz ennyivel csökkenthetőek a környezeti terhek. 

Forrás: SPAR


Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf

Magyar piacon tűnt fel a 3 Michelin-csillagos spanyol sztárséf 

Vajon mit keresett ott?
Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál

Családias hangulatú étteremnyitás a Várnál 

Megnyílt a Varjúvár étterem a Várkert Bazárban.
SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron

SVÉT eszem-iszom Szigetmonostoron 

A Stílusos Vidéki Éttermiség (SVÉT), a nívós vidéki gasztronómiát képviselők szövetsége a Rosinante Fogadóba készül április 5-én.
Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból

Közösségi élménytér a Hunyadi téri vásárcsarnokból 

A vásárcsarnok állapota az elmúlt évtizedek során folyamatosan romlott.
Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról

Jó hírek a magyarországi sörfogyasztásról 

Ezzel a bővülés dinamikája visszatért a 2021-ben és 2022-ben mért 3 százalék körüli mértékhez.
Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést

Betiltották a budapesti aluljárókban történő sütögetést 

Vége a helyben sütésnek – a Főpolgármesteri Hivatal döntése szerint.
A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe?

A Coca-Cola kapcsán Önnek is a tej jut eszébe? 

Pedig ideje lenne, mert a tej egy ideje fontos szerepet játszik a kólagyártó cég életében.
Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese

Megvédte címét a pálinkaverseny tavalyi győztese 

Több mint 2400 minta versenyzett a XV. Quintessence pálinka- és párlatversenyen.
Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte

Megtévesztette a fogyasztókat a Foodora – meg is büntették érte 

Több mint 35 millió forintos bírságot szabtak ki az ételrendelési portál üzemeltetőjére.
A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori

A konyhasziget szíve – A Marrone-sztori 

Van egy családi alapítású olasz cég, amelyik professzionális, egyedi tervezésű konyhai rendszereket tervez, és le is gyártja saját tervezésű konyháit, konyhaszigeteit.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.