Új vezető séf debütált a Hard Rock Hotel, Sessions éttermében

Pintér Sándor több mint tízéves tapasztalattal érkezett a budapesti szálloda és étterem konyhájának élére, és széles körű szakértelemmel rendelkezik az étlapdizájn és étteremmenedzsment területein.

Felfelé ívelő karrierjét az Egyesült Királyság és Franciaország éttermeiben alapozta meg írja a Gastroguide.hu.

Érkezése után Sándor azonnal belevetette magát a munkába, a Hard Rock Hotels amerikai útra hívta őt, hogy ihletet gyűjtsön és megismerje az ottani Hard Rock Hotelek kínálatát. Visszaérkezésekor már szinte magától értetődő volt, hogy mit szeretne látni az új étlapon.

„Nagy élmény volt az Atlantic Cityben és New Yorkban eltöltött idő, rengeteg új ismerettel és inspirációval lettem gazdagabb, amit beépítettem az itthoni koncepcióba. Izgalmas és új kihívás a mostani, szeretném a legtöbbet kihozni magamból és a csapatomból. Amerika modern gasztrokultúrája nagyon sokszínű és változatos, számos nemzet konyhájából merítenek. Ezt a modern konyhát igyekeztem elhozni Budapestre, a Sessions étterembe” – mesélte el Pintér Sándor.

A Sessions új étlapjának megalkotásakor az volt a cél, hogy egy olyan hely szülessen, ahol a vendégek a számos nemzet és kultúra, tradíció által befolyásolt modern amerikai konyha fogásait kóstolhatják . A klasszikus comfort food ételektől a növényi alapú fogásokon át az ízletes húsokig széles a választék, mindezt egy olyan étlapban ötvözték, amelynek fontos szempontja a sharing koncepció. Így a Sessions egy olyan hellyé vált, ahol a kortárs és a modern találkozik a klasszikussal, egy egyedi kulináris élményt teremtve.

Tovább olvasok >>

Forrás: Gastroguide


Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben

Kortárs magyar írók kedvencei a VakVarjú egységeiben 

Június 5-től ismét étlapra kerülnek népszerű hazai íróink a VakVarjúkban.
Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes?

Kovász, kreativitás, kézművesség – melyik kenyér lesz a nyertes? 

2025. június 4-én lezárul a Szent István napi kenyérverseny.
Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak

Két szakácssapka a kassai Márai Bistro-nak 

A Hotel & More Group által üzemeltetett kassai Márai Bistro újabb mérföldkőhöz érkezett.
Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál

Hétvégén Gyulai Pálinkafesztivál 

Péntektől vasárnapig rendezik meg a 25. Gyulai Pálinkafesztivált a vár előtti téren.
Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka

Újra megrendezésre kerül az Avasi Kvaterka  

A Kvaterka idén lett hétéves, ezért úgy gondolták a szervezők, ideje felfrissülni.
 lsmét szent a béke az Aldi-testérek között?

lsmét szent a béke az Aldi-testérek között? 

Több mint hatvan év után egyesülhet az Aldi Nord és az Aldi Süd.
Új piacra törnek be a hazai food truck-osok

Új piacra törnek be a hazai food truck-osok 

Szlovákia felé indulnak a hazai food truck-ok.
Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep

Jön a nyárindító bor és pezsgő ünnep  

A rendezvény 2025. június 4-9. között várja a látogatókat.
Pannonhalmára költözik a Costes Downtown

Pannonhalmára költözik a Costes Downtown 

Június közepén egy szokatlan helyszínen tűnik fel a Michelin-ajánlott Costes Downtown: a Pannonhalmi Főapátság tövében.
Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.