Újbor kóstoló Badacsonyban

2024. november 23-án a Hableány ikonikus épületében újra összegyűlnek Badacsonyban a borvidék legjelesebb képviselői, hogy közösen megkóstolják a legújabb évjárat izgalmas újborait, és megünnepeljék a Laposa Birtok 30. születésnapját egy különleges akusztikus Carson Coma Duó koncerttel.

A Hableány eredetileg is közösségi térként szolgált, helyet adott a szüreti báloknak és kóstolóknak. Ezt a hagyományt kívánják most folytatni a szervzők az újborok kóstolójával, amely hagyományteremtő céllal kerül újra megrendezésre. Az esemény lehetőséget nyújt arra, hogy megízleljük az évjárat első „gyümölcseit”, a  friss, illatos és fiatal borokat.


Fotó: Laposa Birtok

Az eseményen a minőség iránti elköteleződés, a terroir tisztelete és az alkotás öröme, amiért a borászatok összegyűlnek és bemutatnak egy-egy újbort, valamint két különleges, korábbi évjáratot is. A rendezvény során kiemelt szerepet kapnak a szakmai előadások, melyeket izgalmas borkóstolókkal párosítunk. A mesterkurzusokat dr. Laposa József, Szik Mátyás sommelier bajnok, és Csizmadia Miklós tartják. A nap folyamán óbor kóstoló, újbor kóstoló és izraeli újbor kóstoló is színesíti majd a rendezvény előadásait.

Az eseményen az alábbi borászat állítanak ki:

Altinger Pince Badacsony, Borbély Családi Pincészet, Éliás Birtok, Illés Borászat, Laposa Birtok, Nyári Pince, Fata Pince, Folly Arborétum és Borászat, Málik Pince, Sike Balázs Pincéje, Szászi Birtok, Szeremley Borház, VáliBor.

A Laposa Birtok születésnapja alkalmából a Carson Coma Duó akusztik ad koncertet.


Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.
Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől

Jég veled – búcsú az idei cseresznyetermés jórészétől 

Idén luxuscikk lehet a cseresznye és az őszibarack is.
Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris

Piacformáló tranzakció a hazai gasztronómiában – mostantól a Chef Marketé a Culinaris 

A tranzakció értelmében a Culinaris Wholesale Kft. kereskedelmi tevékenységét teljes egészében a Chef Market Zrt. veszi át.
MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának

MVI-közgyűlés: ez évi programterv és elismerések a szakmának 

Május 14-én tartották a Magyar Vendéglátók Ipartestületének (MVI) éves Közgyűlését a pesti Vigadó épületében található VígVarjú étteremben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.