Újbor kóstoló Badacsonyban

2024. november 23-án a Hableány ikonikus épületében újra összegyűlnek Badacsonyban a borvidék legjelesebb képviselői, hogy közösen megkóstolják a legújabb évjárat izgalmas újborait, és megünnepeljék a Laposa Birtok 30. születésnapját egy különleges akusztikus Carson Coma Duó koncerttel.

A Hableány eredetileg is közösségi térként szolgált, helyet adott a szüreti báloknak és kóstolóknak. Ezt a hagyományt kívánják most folytatni a szervzők az újborok kóstolójával, amely hagyományteremtő céllal kerül újra megrendezésre. Az esemény lehetőséget nyújt arra, hogy megízleljük az évjárat első „gyümölcseit”, a  friss, illatos és fiatal borokat.


Fotó: Laposa Birtok

Az eseményen a minőség iránti elköteleződés, a terroir tisztelete és az alkotás öröme, amiért a borászatok összegyűlnek és bemutatnak egy-egy újbort, valamint két különleges, korábbi évjáratot is. A rendezvény során kiemelt szerepet kapnak a szakmai előadások, melyeket izgalmas borkóstolókkal párosítunk. A mesterkurzusokat dr. Laposa József, Szik Mátyás sommelier bajnok, és Csizmadia Miklós tartják. A nap folyamán óbor kóstoló, újbor kóstoló és izraeli újbor kóstoló is színesíti majd a rendezvény előadásait.

Az eseményen az alábbi borászat állítanak ki:

Altinger Pince Badacsony, Borbély Családi Pincészet, Éliás Birtok, Illés Borászat, Laposa Birtok, Nyári Pince, Fata Pince, Folly Arborétum és Borászat, Málik Pince, Sike Balázs Pincéje, Szászi Birtok, Szeremley Borház, VáliBor.

A Laposa Birtok születésnapja alkalmából a Carson Coma Duó akusztik ad koncertet.


Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije

Kék otellós keszthelyi desszert a Balaton sütije 

A desszert már megjelenésében is a Balaton hangulatát idézi.
MVI-álláspont a felszolgálási díj változásával kapcsolatban

MVI-álláspont a felszolgálási díj változásával kapcsolatban 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) eljuttatta szerkesztőségünkbe álláspontjukat a pénteken megjelent kormányszintű döntéssel kapcsolatban.
Narancsfák árnyékában született az új Unicum

Narancsfák árnyékában született az új Unicum 

Narancsos változattal jelentkezik a gyógynövénylikőrökről ismert hazai cég, amely frissességével, olaszos ízvilágával a legújabb generációt szólítja meg.
Döntött a szaktárca a felszolgálási díjról és a borravalóról

Döntött a szaktárca a felszolgálási díjról és a borravalóról 

Az NGM új intézkedéseket vezet be a felszolgálási díj maximalizálása, valamint az adómentes borravaló teljes körű biztosítása érdekében.
Újraértelmezett ünnepváró gasztronómia – a város felett

Újraértelmezett ünnepváró gasztronómia – a város felett 

Újragondolt ízvilág és a téli hónapokban, a közelgő ünnepek alatt, elérhető, modern luxussal teli gasztroélmény.
Megvan a világ első Michelin-csillagos fagylaltozója

Megvan a világ első Michelin-csillagos fagylaltozója 

Tajvan gasztronómiai világában a fejlődés töretlen, amit a sziget legújabb Michelin-kalauza is bizonyít.
A mogyoró- és diófélékre allergiás gyerekek szülei a következő tanévtől fellélegezhetnek

A mogyoró- és diófélékre allergiás gyerekek szülei a következő tanévtől fellélegezhetnek 

Ugyanis egy most megjelent rendelet értelmében száműzik a közétkeztetésből a földimogyorót, a dióféléket és a szezámmagot.
 Beindult a bejgli-turizmus

Beindult a bejgli-turizmus  

Évente több tízezer darab bejglit vásárolnak azok vendégek, akik csak azért utaznak a Balatonra, hogy az ünnepi asztalukra különleges alapanyagokból készülő karácsonyi sütemény kerüljön.
Hobbiborászatból borélményközpont

Hobbiborászatból borélményközpont  

A Rókusfalvy Etyek idén ünnepli 25 éves fennállását.
Kacsa- és libahúsfogyasztásunkkal nem büszkélkedhetünk

Kacsa- és libahúsfogyasztásunkkal nem büszkélkedhetünk 

Hazánkban a kacsa- és a libahús fogyasztása döntően a decemberi ünnepekre esik, amelynek kivételes előfutára a novemberi Márton-nap.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.