A Vár lábánál a múlt ikonikus fogásaival ünnepelnek

Idén különleges ünneplésre készülnek: a 35. évforduló alkalmából egy exkluzív menüsorral várják a vendégeket, amelyben a múlt ikonikus fogásai modern felfogásban térnek vissza.

1990-ben nyitotta meg kapuit a Molnár Attila, Nyíri Szása ikonikus tulajdonos páros nevéhez fűződő étterem. Azóta már többször megújult, az orosz konyha mellett fokozatosan jelentek meg a nemzetközi fine dining elemei is, így alakult ki az étterem egyedi stílusa.

„1996-ban vettem át az éttermet a keresztszüleimtől, és Szásával együtt ekkor indítottunk el egy fejlődési folyamatot, ami mind a mai napig tart. Számomra fontos volt, hogy megőrizzem a családi hagyományokat, ugyanakkor olyan innovációt indítsunk el, amely az Arany Kaviárt a hazai és nemzetközi gasztronómia élvonalába emeli.”

mondja Molnár Attila, tulajdonos.

Molnár Attila, Molnár Bence és Nyíri Szása
Molnár Attila, Molnár Bence és Nyíri Szása
Fotó: Arany Kaviár

Az étterem konyhájába 2024. év elején érkezett Molnár Bence, aki pályafutását Michelin csillagos éttermekben és a Bocuse d’Or versenysorozatban kezdte.

A jubileum alkalmából most bemutatják az új „Aranykor – 35 év” menüt, amely a hagyományokat és a modern gasztronómiát ötvözi.

A kaviár továbbra is az étterem központi eleme, de a jubileumi menün feltűnik például a Baby csirke, burgonya, sajt – „Kijevi” és a Garnéla, beurre blanc, espelette paprika – „Pelmenyi” fogás is.

A különleges alkalom tiszteletére Jeroboam Champagne pukkan majd, és a vendégek kézfejről kóstolhatják kedvenc kaviárválogatásukat. A 35 éves jubileum részeként megújul az étterem honlapja is és különleges vacsoraestekre és workshopokra megnyitjuk az Arany Kaviár Lab-ot az étterem mellett

– tette hozzá Molnár Attila


Szlovák óvintézkedések a Magyarországon is előforduló járvány miatt

Szlovák óvintézkedések a Magyarországon is előforduló járvány miatt 

Szigorú intézkedéseket vezetettek be a száj- és körömfájás magyarországi megjelenése miatt, hogy megakadályozzák a fertőzés átterjedését az országba.
Megválasztották Siófokon a Város borát

Megválasztották Siófokon a Város borát 

Garamvári Szőlőbirtok és Androsics Szőlészet borai nyerték az idei Siófok Város Bora díjakat.
Itt az árrés-stop, ha ez nem lesz elég – jön az árstop

Itt az árrés-stop, ha ez nem lesz elég – jön az árstop  

Március 17-től harminc alapvető élelmiszer esetében a kereskedők árrése nem haladhatja meg a 10 százalékot.  A rendelkezés május 31-éig van érvényben.  
Új nemzetközi borászati szervezet született

Új nemzetközi borászati szervezet született 

. A partnerek közti tapasztalatcserével és jó kapcsolat ápolásával egymást erősítve tudnak fejlődni a résztvevő borvidékek.
Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek

Új adó a franciáknál – kiakadtak a helyi pékek 

A bagettek és a péksütemények csomagolópapírjára és kartondobozaira új adót vetett ki a hatóság.
GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”?

GVH: Pontosan mit is jelent az önök értelmezésében az, hogy „teljes kiőrlésű”? 

Versenyfelügyeleti eljárást indított a GVH három élelmiszer-kiskereskedelmi láncnál.
Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet

Füredi és budapesti kávéházakban versekkel is fizethet 

Budapesten a felnőttek is szavalhatnak.
Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?

Honnan érkezhetett Magyarországra a száj- és körömfájás járvány?  

Ami nemcsak a hazai marhahús állományt, hanem a magyarországi sertéstartókat is súlyosan érintheti.
Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem

Hamarosan lehúzza a rolót a móri Michelin-ajánlásos étterem 

Ha tervezte, hogy meglátogatja – igyekeznie kell.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.