A Vár lábánál a múlt ikonikus fogásaival ünnepelnek

Idén különleges ünneplésre készülnek: a 35. évforduló alkalmából egy exkluzív menüsorral várják a vendégeket, amelyben a múlt ikonikus fogásai modern felfogásban térnek vissza.

1990-ben nyitotta meg kapuit a Molnár Attila, Nyíri Szása ikonikus tulajdonos páros nevéhez fűződő étterem. Azóta már többször megújult, az orosz konyha mellett fokozatosan jelentek meg a nemzetközi fine dining elemei is, így alakult ki az étterem egyedi stílusa.

„1996-ban vettem át az éttermet a keresztszüleimtől, és Szásával együtt ekkor indítottunk el egy fejlődési folyamatot, ami mind a mai napig tart. Számomra fontos volt, hogy megőrizzem a családi hagyományokat, ugyanakkor olyan innovációt indítsunk el, amely az Arany Kaviárt a hazai és nemzetközi gasztronómia élvonalába emeli.”

mondja Molnár Attila, tulajdonos.

Molnár Attila, Molnár Bence és Nyíri Szása
Molnár Attila, Molnár Bence és Nyíri Szása
Fotó: Arany Kaviár

Az étterem konyhájába 2024. év elején érkezett Molnár Bence, aki pályafutását Michelin csillagos éttermekben és a Bocuse d’Or versenysorozatban kezdte.

A jubileum alkalmából most bemutatják az új „Aranykor – 35 év” menüt, amely a hagyományokat és a modern gasztronómiát ötvözi.

A kaviár továbbra is az étterem központi eleme, de a jubileumi menün feltűnik például a Baby csirke, burgonya, sajt – „Kijevi” és a Garnéla, beurre blanc, espelette paprika – „Pelmenyi” fogás is.

A különleges alkalom tiszteletére Jeroboam Champagne pukkan majd, és a vendégek kézfejről kóstolhatják kedvenc kaviárválogatásukat. A 35 éves jubileum részeként megújul az étterem honlapja is és különleges vacsoraestekre és workshopokra megnyitjuk az Arany Kaviár Lab-ot az étterem mellett

– tette hozzá Molnár Attila


Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje

Tíz éve Tatán – Pesti István, Magyarország egyik legjobb séfje 

Az ország egyik legnevesebb séfje szerepel kiadónk, a Klasszis Média idén is megrendezésre kerülő, szállodákat és éttermeket megcélzó designversenyének zsűrijében.
Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból

Kóstoló régi magyar szőlőfajták boraiból 

A nagykóstolón több mint húsz Kárpát-medencei pincészet mintegy ötven borával ismerkedhetnek meg a látogatók.
Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején

Új koktélok és pezsgőpremierek a főváros tetején 

Ismét megnyitotta kapuit Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven.
Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon

Gulyáságyú és tacskófutam – indul a food truck szezon 

Ismét a Kincsem Parkban gyülekeznek a legjobb mozgó street foodosok.
Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc

Jelentős forgalomcsökkenésről számolt be a gyorsétteremlánc 

A McDonald’s jelentős forgalomcsökkenést jelentett be az idei első negyedévre vonatkozóan.
Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata

Megújult a TRIBE Budapest Stadium éttermi kínálata 

Új séf, új étlap, új élmények.
Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme

Ilyen lesz a Balaton egyik legújabb étterme 

Május végén nyitja meg kapuit Alsóörsön az Y by Rácz Jenő étterem, amely a Michelin-csillagos séf, Rácz Jenő vezetésével várja a vendégeket.
Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.