Újra mobilmentes hét a VakVarjú éttermekben

Negyedszerre rendezik meg a „Mobil Off, Élmény On” hetet a budapesti VakVarjú éttermekben március 20-26-a között. Ha a család minden tagja vállalja, hogy az étkezés ideje alatt az asztal közepén található lezárt dobozba helyezi el kikapcsolt mobiltelefonját, akkor a 14 év alatti gyerekek ajándékba kapják a menüt a VakVarjú éttermekben, Budapesten mind az 5 helyszínen.

Idén párok is csatlakozhatnak, akik a mobilmentes vacsoráért cserébe egy-egy pohár gyöngyözőborra vendégei az étteremcsaládnak.

 

„A VakVarjú étteremcsalád immár negyedik alkalommal rendezi meg a „Mobil Off, Élmény On” elnevezésű mobilmentes hetet március 20-26-a között, aminek apropója pont az, hogy kiszakadjunk ebből a virtuális élettérből és újra megtanuljunk egymásra figyelni. Azok a családok, amelyek vállalják, hogy a mobiltelefonjaikat egy erre az alkalomra készített fadobozba lezárják az étkezés végéig és a fizetésig egyetlen mobiltelefon sem kerül elő a dobozból, ingyen kapják a gyerekmenüt 14 éven aluli gyermekeik számára. Ezúttal a párokat is arra kérjük, hogy csatlakozzanak a mobilmentes étkezéshez, amiért egy-egy pohár gyöngyözőborra látjuk vendégül őket”, mondta Semsei Rudolf, az étteremlánc tulajdonosa.

A négygyermekes családapa elmondta, náluk a vacsoraidő a kezdetektől fogva szent és sérthetetlen, a mai napig törekednek arra, hogy ilyenkor mindig együtt legyen a család és az estebéd egy-másfél óráját valóban asztalközösségben töltsék el, ahol nincs helye az okostelefonnak. „Valóban nehéz megállni, hogy ne piszkáljuk állandóan a kütyüinket, de tapasztalatból mondom, hogy a közösség és az együttlét örömének megélésével a kulináris élvezet is sokkal magasabb!”, mondta Semsei Rudolf.

Forrás: vakvarju.com


Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni!

Ezeket a strandételeket mindenképp meg kell kóstolni! 

40 különleges balatoni ételt kóstolt körbe a Balatoni Kör szakmai előzsűrije, és választotta ki azt a tíz nevezőt, akik bekerültek az Év strandétele verseny döntőjébe.
Tevetej-nagyhatalom lennénk?

Tevetej-nagyhatalom lennénk? 

Ugyanis a magyarországi tevetej feldolgozását tanulmányozás céljából a távoli Csádból egy komplett delegáció érkezett hazánkba.
Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni

Ludányi József: Ezt csak szerelemből lehet csinálni 

A Mátra gyönyörű bortermelő vidékén található Ludányi Pincészet tulajdonosával, Ludányi Józseffel beszélgettünk a borászat történetéről és persze borokról.
Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat?

Kik kapják idén a Gundel Károly-díjat? 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) már várja a jelöléseket.
A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik

A hely, ahol a „slow food” kifejezést komolyan veszik 

2024-ben a Dining Guide Év Fenntartható Étterme a Natura Hill Zebegény.
Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka

Íme, Európa legszebb szőlőbirtoka 

Egy tanulmány több mint húszezer Google véleményt vizsgált meg, hogy felmérje, mely borászatok találhatók a legfestőibb helyeken.
MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma

MVI-jelentés 2023-ról: csökkent a vendéglátóhelyek száma 

A Magyar Vendéglátók Ipartestülete (MVI) minden évben közzéteszi statisztikai helyzetjelentését a vendéglátásról, így tettek 2023-mal kapcsolatban is.
A Top 10  legmenőbb koktélbár

A Top 10 legmenőbb koktélbár 

Mutatjuk az ország legmenőbb koktélbárjait!
Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot

Itt a brutális meleg, igazi logisztikai bravúr a gyorséttermekbe eljuttatni az alapanyagot 

Extra hűtési megoldásokra van szükség, hogy az élelmiszerek a megfelelő hőmérsékleten érkezzenek meg a kiszolgáló egységekbe.
A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre

A foci EB-döntőjére készül Zamárdi söre 

Készül az első, balatoni településről elnevezett sör, amely Zamárdiban, a Balaton Beer Weekenden debütál.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.