Újra nyitott a szegedi legenda

Szerelmesek adtak egymásnak randevút Valentin napján és töltötték meg teljesen a négy és fél hónapos felújítás miatti kényszerszünetet tartó, és a héten újra megnyílt szegedi Roosevelt téri Halászcsárdát, ahol immáron kibővült és megszépült, 160 férőhelyes - 80 ülőhely a pincében és 80 a földszinten - vendéglátó-helyiséggel várják a halászlé szerelmeseit - adta hírül a Dél-Magyarország.

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, a halászcsárda tulajdonosa Rantal János építész tervei alapján, közel hetvenmillió forintos beruházással újíttatta fel a neves vendéglátóhelyet. A munkálatok kezdetén, egy hónapon át csak takarítottak, selejteztek, a szemetet és az épület úgynevezett építészeti sallangjait távolították el, majd a víz-, a villany- és a gázvezetékek cseréje, a légkondicionálás és a fűtés korszerűsítése következett. Rantal János megfogalmazása szerint a pasztellsárgára festett vendéglátótér a felesleges gipszstukkóktól mentesen, a maga eredeti szépségében mutatkozik meg, a felújított világítás és a helyiség hangsúlyos éke, Szőnyi István Fő a halászlé című festménye adja meg a halászcsárda hangulatát, stílusát. Az értékes festmény - korábban a Hági étteremben volt végre méltó helyre került.
- A Béla utca felől nézzen be a konyhánkba! Ez az új szlogenünk, ugyanis a XXI. századi technikai követelményeknek megfelelő, harmincról hetven négyzetméteresre bővült konyhánk munkálataiba is be lehet tekinteni, amolyan látványkonyhaként - fogalmazott a mesterszakács. A konyha kialakításakor törekedtek az úgynevezett á la minute, az azonnali tálalásra lehetőséget adó, egymásra épülő technikai berendezések kiépítésére.
És hogy mindebből mit érez majd a vendég? Gyorsabb és profibb lesz a kiszolgálás vágta rá a mesterszakács. Ottjártunkkor éppen Király Levente, a Nemzet Színésze tért be alapos szemrevételezésre.

Forrás: Dél-Magyarország


Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben

Új imázsfilm a magyar borról – Videó a cikkben 

Új nemzetközi imázsfilmmel pozicionálja újra Magyarországot a borvilág térképén a Magyar Bormarketing Ügynökség.
Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség

Hazai borászoknak üzent Nagy Márton: jön a kormányzati segítség 

Növelni kell a palackos borok exportját, amihez a magyar kormány minden segítséget megad, mondta a miniszter egy csütörtöki balatoni nyitóeseményen.
Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től

Bartenderek új generációja – 22 milliós segítség a Coca-Cola HBC-től 

A Bar Me Tender ingyenes bartenderképzés immár negyedik éve segíti a vendéglátós szakma új generációját.
Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk

Hamis élelmiszerek, többmilliárdos károk 

Többmilliárdos kárt okoznak évente Magyarországon a hamisított élelmiszerek és italok.
Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja

Piacbővítésre készül a multi üzletlánc hazai tagja 

Az Auchan Magyarország stratégiai partnerségre lép a Winelovers Wine Awards borversennyel.
Legjobbak közt a magyar speciality kávé

Legjobbak közt a magyar speciality kávé  

A döntőbe a világ több százezer kávéja közül, kategóriánkként a legjobb tízet választják ki.
Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben

Miskolc innovatív gasztronómiai kínálata Katowice-ben  

A Zadole parkban zajló kétnapos rendezvényen a látogatók Katowice testvérvárosainak kulináris és kulturális kínálatával ismerkedhettek meg.
Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében

Fagylaltozók, strandbüfék a nyári ellenőrzések célkeresztjében 

Országos ellenőrzés lesz a főszezonban bizonyos vendéglátóhelyeken.
Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait

Átadták a Gyulai Pálinkafesztivál versenydíjait 

Az idei pálinkafesztiválon az év gyümölcse a cseresznye, így külön kategóriaként bírálta a szakmai zsűri a cseresznyepálinkával töltött 27 bonbont.
Nyári ízek újrahangolva  – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján

Nyári ízek újrahangolva – a Kozmo Hotel új szezonális étlapján 

Feith Attila executive séf vezetésével a szálloda nyári étlapja idén is ízutazásra hívja a vendégeket.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.