Újra nyitott a szegedi legenda

Szerelmesek adtak egymásnak randevút Valentin napján és töltötték meg teljesen a négy és fél hónapos felújítás miatti kényszerszünetet tartó, és a héten újra megnyílt szegedi Roosevelt téri Halászcsárdát, ahol immáron kibővült és megszépült, 160 férőhelyes - 80 ülőhely a pincében és 80 a földszinten - vendéglátó-helyiséggel várják a halászlé szerelmeseit - adta hírül a Dél-Magyarország.

Frank Sándor Venesz-díjas mesterszakács, a halászcsárda tulajdonosa Rantal János építész tervei alapján, közel hetvenmillió forintos beruházással újíttatta fel a neves vendéglátóhelyet. A munkálatok kezdetén, egy hónapon át csak takarítottak, selejteztek, a szemetet és az épület úgynevezett építészeti sallangjait távolították el, majd a víz-, a villany- és a gázvezetékek cseréje, a légkondicionálás és a fűtés korszerűsítése következett. Rantal János megfogalmazása szerint a pasztellsárgára festett vendéglátótér a felesleges gipszstukkóktól mentesen, a maga eredeti szépségében mutatkozik meg, a felújított világítás és a helyiség hangsúlyos éke, Szőnyi István Fő a halászlé című festménye adja meg a halászcsárda hangulatát, stílusát. Az értékes festmény - korábban a Hági étteremben volt végre méltó helyre került.
- A Béla utca felől nézzen be a konyhánkba! Ez az új szlogenünk, ugyanis a XXI. századi technikai követelményeknek megfelelő, harmincról hetven négyzetméteresre bővült konyhánk munkálataiba is be lehet tekinteni, amolyan látványkonyhaként - fogalmazott a mesterszakács. A konyha kialakításakor törekedtek az úgynevezett á la minute, az azonnali tálalásra lehetőséget adó, egymásra épülő technikai berendezések kiépítésére.
És hogy mindebből mit érez majd a vendég? Gyorsabb és profibb lesz a kiszolgálás vágta rá a mesterszakács. Ottjártunkkor éppen Király Levente, a Nemzet Színésze tért be alapos szemrevételezésre.

Forrás: Dél-Magyarország


Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.