Újra ragyog az újbudai éjszaka sztárja

A Pingvin söröző neonja évtizedeken át világította meg kék fényével a környéket, majd hosszabb időre elsötétült. Múlt hétvégén azonban régi fényében tért vissza. Szó szerint.

Kevés dolgot szeretünk jobban a városban, mint a régi neonokat, amik évtizedek óta ragyogják be a budapesti utcákat.

A korabeli fényreklámok jelentős része sajnos megsemmisült, ám néhányan még azt a céget is túlélték, amelynek egykor hirdetői voltak, mások az Elektrotechnikai vagy a Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban pihennek. Azonban meglehetősen kevés olyan hely van Budapesten, ahol az egykori üzlet, étterem vagy söröző funkciója is fennmaradt évtizedeken át, és régi felirata is jó állapotban van.

A Pingvin egyébként egyike azoknak a helyeknek, ahol még igazi kiskocsmai hangulat uralkodik, annak ellenére, hogy zsúfolt környéken helyezkedik el, közönségében ugyanis sok az évtizedes törzsvendég. A látogatók már a kezdetektől fogva hűségesek voltak a helyhez, 1962-ben például az egyik törzsvendég akadályozta meg, hogy kirabolják a napi bevétellel éppen a postára tartó pincért.

Ma is érdemes beugrani ide egy sörre, de meccsnézéshez sem utolsó helyszín a Pingvin. A múlt hétvége óta pedig neonja is újra olyan szépen világít, mint egykoron.

Elolvasom a teljes cikket, megnézem a képeket >>


Újdonság: pizza és bor egy palackban

Újdonság: pizza és bor egy palackban 

Az ital az ismert amerikai pizzás gyorsétteremlánc és egy borászat együttműködésében született meg.
Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás

Autentikus magyar gasztronómia és ünnepi kreativitás 

A Zazie Bistro & Bar császármorzsa standdal hangolódik a karácsonyra.
Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak

Ételmentés: rendezvények maradékából segítenek a rászorulóknak 

Az élelmiszerpazarlás napjaink egyik legnagyobb kihívása, de szerencsére vannak olyan példamutató kezdeményezések, amelyek változást hozhatnak.
Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely

Búcsúzik a szegedi ikonikus vendéglátóhely 

A Jazz Kocsma közösségi oldalán jelentette be, hogy három évvel ezelőtti újranyitásukat követően végleg bezárnak.
Már kapható laboratóriumban előállított libamáj

Már kapható laboratóriumban előállított libamáj 

A hízott kacsamáj laboratóriumban termesztett alternatívája ellentmondásos jövőt kínál a termesztett húsipar számára.
Itt az elviteles dobozok legújabb generációja

Itt az elviteles dobozok legújabb generációja 

Több mint 40 ezer alkalommal tették próbára idén a felhasználók a Cup Revolution innovatív, újrafelhasználható dobozrendszerét, amely a Legjobb innováció a körkörös gazdaságért kategóriában érdemelte ki a közelmúltban a CSR Hungary Magyar Üzleti Felelősség Díját.
Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán

Jelentős drágulás jöhet az alapvető italok piacán 

A drágulás fő mozgatórugói a kakaó, a kávé és a tea árainak emelkedése, valamint a gyümölcsök és zöldségek magasabb importköltségei.
Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között?

Mi a kapcsolat egy olasz étterem és a német topgin között? 

A gin szerelmeseinek és a különleges ízek kedvelőinek álmodták meg az ultraprémium gint.
Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz?

Mit rejt száz éve egy Gerbeaud süteményes doboz? 

Nem, nem süteményt, valami egészen mást. Ráadásul épp száz éve került a doboz mélyére.
Újbor kóstoló Badacsonyban

Újbor kóstoló Badacsonyban 

Összegyűlik a badacsonyi borvidék színe-java a tradicionális Újbor kóstolóra.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.