Valamikor ennek is be kellett következnie: itt az okostányér

Egy tányér 199 dollárért és még csak nem is porcelán? Ez éppenséggel a SmartPlate, vagyis az első Bluetooth-technológiával ellátott tányér a piacon. 

Mintha már nem csatlakozna így is annyi mindenünk az internethez – jegyzi meg jogosan a The Daily Meal. Ez a tányér ugyanakkor nem Angry Birds-özéshez van – konkrétan kalóriaszámlálás a feladata. A SmartPlate azonnal regisztrál és kielemez mindent, amit csak eszünk. A tányér digitális mérlegként is funkcionál, és így ki tudjuk számítani, hogy ugyan mennyi kalória is lappangott abban az ominózus húspogácsában (illetve hány gramm fehérje, nátrium, zsír, stb.).

Az edény egyelőre még nem létezik, ám a közeljövőben megvalósulhat. A kütyüre már csaknem 20 000 dollárt gyűjtöttek a Kickstarteren, és a feltalálók 2016 júniusára már piacra is szeretnének vele lépni.

„Miközben növekszünk, a fogyasztók visszajelzéseinek felhasználásával a SmartPlate is egyre okosabb lesz” – mondta a CNBC-nek Anthony Ortiz, a tányér mögött álló Fitly alapítója és vezérigazgatója. – „Ami a korlátokat illeti, a SmartPlate maga nem mikrózható. Van mindamellett egy mikrózható fedél, amit az étel felmelegítéséhez alkalmazni lehet.”

A tányér természetesen az okostelefonunkkal is fel tudja venni a kapcsolatot, ahol pontosan nyomon követhetjük, és egy digitális “étrendnaplóba” táplálhatjuk, amit eszünk. A fitt jövő elkezdődött!


Fordítás/szerkesztés: Zamaróczy Ádám


Szigorítás az energiaitalok piacán

Szigorítás az energiaitalok piacán 

A jogszabály célja a fiatalok körében tapasztalható aggasztó energiaital-fogyasztási trendek visszaszorítása.
Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén

Lazulós programokkal indul a szezon a Kopaszi-gát menő helyén 

Idén május elsejével nyitja meg kapuit a Kopaszi-gáton a Flava Beach Bár és Büfé.
Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják

Lehet kísérletezni, de a magyarok továbbra is a dobostortát imádják 

A 140 éves dobostorta továbbra is maga mögé utasítja a teljes desszertmezőnyt.
Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás

Jön a Balaton Fagyija közönségkóstolás  

Május 9-én rendezik meg az idei Balaton Fagyija választást egy kompon, amely a Tihany és Szántód közötti távon közlekedik.
Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója

Texasban nyílik a világ első nyomtatott kávézója 

Brownsville-ben, Texasban készül megnyitni a világ első 3D nyomtatott kávézóját a Starbucks.
A világ tíz legjobb kávézója

A világ tíz legjobb kávézója 

Egy ausztráliai kávézó került a dobogó tetejére. Az olaszok labdába sem rúgnak.
Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre

Bővült a támogatásra pályázható italboltok köre 

Az 1000-2000 fő közötti települések italüzletei is pályázhatnak a 3 milliós támogatásra.
Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában

Új gasztroélménytér Miskolc belvárosában 

Fényfestés, zene, borok és gasztroélmények a Miskolci Soho-ban.
Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat

Bajban a hazai sertéstenyésztő ágazat 

A gazdák több százezer sertést nem tudnak értékesíteni, miközben a vidéki térségeket csődhullám fenyegeti.
Argentin borok Budapesten

Argentin borok Budapesten  

Idén is bemutatkozott Budapesten a Malbec, e világhírű argentin borfajta, az egyik legnagyobb hazai borkereskedésben.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.