Vendéglátó hely nyílt a Vámház körúton

Augusztus 4-én Kemenes Cukrászda és Bisztró nyílik Budapesten, a Vámház körút 9. alatt, a Kemenes családi vállalkozás harmadik egységeként. Terveik szerint a Vámház körúti üzlethelység hamarosan nem csak Klapka György egykori ékszerbirodalmáról, hanem saját jogán is híres lesz. 

A Kemenes filozófiája, hogy a bisztróként is üzemelő cukrászdában az emberek családias hangulatban kóstoljanak otthoni ízeket mindenféle tartósítószer, ízfokozó és térfogatnövelő nélkül csak természetes anyagokból. Az édességek mellett meleg étel választékkal is találkozhatnak a vendégek. A könnyű fogások mellett a napi és heti menükben igazi hazai ízek köszönnek majd vissza a tányérról.

Kemenes Edith, a cukrászda alapítója két lánya segítségével vezeti cégét, a sütés, főzés szeretetét pedig már az unokáknak is sikerült átadnia. A családi cég csupán 8 éve indult, de 2012 júliusára a Kemenes Cukrász Manufaktúra Kft. már a Lipóti Pékség kizárólagos cukrásztermék beszállítója lett. Emellett önálló márkaépítésbe is fogtak, az első cukrászdájuk Biatorbágyon, 2015 decemberében nyitott meg, alig két évre rá pedig már Budapest I. kerületében indultak a másodikkal. A Vámház körúti cukrászda a cég harmadik egysége, a munkálatokat az év elején kezdték el, a közel 700 négyzetméteres terület belső építészete és berendezése saját erős beruházással valósult meg.

Családi történet

A gazdasági válság Edith korábbi kereskedelmi vállalkozását sem kímélte, így az asszonynak 50-es évei közepén kellett új utat keresnie magának. Mindig nagyon jól sütött-főzött, többen jegyezték meg neki az évek során, hogy ezzel kellene foglalkoznia. A vasárnapi ebédek, a karácsony, a húsvét, a házat átjáró mákos és diós sütemények illata Edith legkedvesebb emlékei közé tartoznak. Így jött az az ötlet is, hogy nyitni kéne egy olyan cukrászdát, ahol az emberek valódi otthoni ízeketkóstolhatnak barátaik és családtagjaik társaságában. „Éveken keresztül érlelődött a gondolat, hogy saját üzletet nyissunk, ahol megvalósulhat édesanyám álma, hogy saját üzletében értékesítse azokat a süteményeket, amiket ő alkotott.” meséli Edith lánya, Noémi. Bár édesanyjának volt cukrász végzettsége, inkább az életben szerzett tapasztalataira támaszkodva álmodta meg a cukrászdában kapható süteményeket.

Edith a kezdetekben csupán öt emberrel dolgozott együtt. Lányai, az ügyvéd Tímea és a tanítónő Noémi, ha szükség volt rá, akkor bizony beálltak beiglit sütni. Noémi 3 évvel a cukrász manufaktúra megalakulása után, 2014-ben hivatalosan is csatlakozott a céghez. Tímea ügyvédként praktizál jelenleg is, de tapasztalatával fontos támasza a cég sikeres működésének és testvérével közösen végzik a budapesti cukrászdák irányítását, működtetését. A hölgyek gördülékenyen dolgoznak együtt, minden feladatot felosztanak egymás közt, Edithnek pedig mindig támadnak új ötletei, amiket meg is valósít. Nem is csoda, hiszen az életfilozófiája is ez: mindent ma és nem holnap!

Jelen és jövő

A Kemenes család bízik abban, hogy hamarosan a Vámház körúton is kialakul a törzsközönség, és az emberek úgy szeretik az új cukrászdát, mint a korábbiakat. De a család sosem pihen, idén még egy kisebb egységet nyitnának a Böszörményi úton.


Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között

Falstaff: egri bor Közép-Európa legjobbjai között 

Most került be először, és rögtön 96 ponttal értékelte a St. Andrea Szőlőbirtok egyik csúcsborát az osztrák Falstaff magazin.
Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől

Szezonrajt helyett záróra – búcsú egy ikonikus balatoni étteremtől 

Évtizedes hagyományokkal rendelkezik a Kisfaludy-ház a balatoni vendéglátás területén, most mégis bezárt.
Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra

Nyitva a jelölési lehetőség az idei Gundel Károly-díjra 

A rangos elismerést a vendéglátó szakma legjobbjai kaphatják, évente legfeljebb hárman.
Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten

Élelmiszer-outlet nyílt Budapesten 

A budapesti Récsei Centerben lévő felújított élelmiszerbolt több mint 100 négyzetméteren kínál termékeket.
Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban

Újabb Michelin-csillagos éttermek Horvátországban 

A Rovinjban található Agli Amici megtartotta két Michelin-csillagát, az egycsillagos éttermek száma pedig tízről tizenkettőre emelkedett Horvátországban.
Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség

Villány térségében is megjelent a veszélyes szőlőbetegség 

A villányi borvidék szőlőfajtáinak nagy része fogékony a kórokozóra, a terjedés csak hatékony megelőző intézkedésekkel akadályozható meg.
Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen

Szürkebarát Párbaj Badacsonytördemicen  

Egy igazán egyedülálló, országos jelentőségű boros eseményre készül a Badacsonyi borvidék.
Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon

Tiszta ízek, japán precizitás – a sashimi kultúrája Magyarországon  

Magyarországon is egyre többen keresik a könnyed, mégis gazdag ízélményeket nyáron – és ebben a sashimi kultúrája kulcsszerepet játszik.
Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban

Jó hír a hazai szőlőtermesztéssel kapcsolatban 

Megállhat a magyar szőlőtermesztés visszaesése, de a klímaváltozás jelentős károkat okozhat az ültetvényekben.
Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány

Pezseg a nyár: indul a „Buborékok Nyara” kampány 

Az idei nyár hivatalos fröccse pedig nem más, mint a Macifröccs.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.