Vendéglátó hely nyílt a Vámház körúton

Augusztus 4-én Kemenes Cukrászda és Bisztró nyílik Budapesten, a Vámház körút 9. alatt, a Kemenes családi vállalkozás harmadik egységeként. Terveik szerint a Vámház körúti üzlethelység hamarosan nem csak Klapka György egykori ékszerbirodalmáról, hanem saját jogán is híres lesz. 

A Kemenes filozófiája, hogy a bisztróként is üzemelő cukrászdában az emberek családias hangulatban kóstoljanak otthoni ízeket mindenféle tartósítószer, ízfokozó és térfogatnövelő nélkül csak természetes anyagokból. Az édességek mellett meleg étel választékkal is találkozhatnak a vendégek. A könnyű fogások mellett a napi és heti menükben igazi hazai ízek köszönnek majd vissza a tányérról.

Kemenes Edith, a cukrászda alapítója két lánya segítségével vezeti cégét, a sütés, főzés szeretetét pedig már az unokáknak is sikerült átadnia. A családi cég csupán 8 éve indult, de 2012 júliusára a Kemenes Cukrász Manufaktúra Kft. már a Lipóti Pékség kizárólagos cukrásztermék beszállítója lett. Emellett önálló márkaépítésbe is fogtak, az első cukrászdájuk Biatorbágyon, 2015 decemberében nyitott meg, alig két évre rá pedig már Budapest I. kerületében indultak a másodikkal. A Vámház körúti cukrászda a cég harmadik egysége, a munkálatokat az év elején kezdték el, a közel 700 négyzetméteres terület belső építészete és berendezése saját erős beruházással valósult meg.

Családi történet

A gazdasági válság Edith korábbi kereskedelmi vállalkozását sem kímélte, így az asszonynak 50-es évei közepén kellett új utat keresnie magának. Mindig nagyon jól sütött-főzött, többen jegyezték meg neki az évek során, hogy ezzel kellene foglalkoznia. A vasárnapi ebédek, a karácsony, a húsvét, a házat átjáró mákos és diós sütemények illata Edith legkedvesebb emlékei közé tartoznak. Így jött az az ötlet is, hogy nyitni kéne egy olyan cukrászdát, ahol az emberek valódi otthoni ízeketkóstolhatnak barátaik és családtagjaik társaságában. „Éveken keresztül érlelődött a gondolat, hogy saját üzletet nyissunk, ahol megvalósulhat édesanyám álma, hogy saját üzletében értékesítse azokat a süteményeket, amiket ő alkotott.” meséli Edith lánya, Noémi. Bár édesanyjának volt cukrász végzettsége, inkább az életben szerzett tapasztalataira támaszkodva álmodta meg a cukrászdában kapható süteményeket.

Edith a kezdetekben csupán öt emberrel dolgozott együtt. Lányai, az ügyvéd Tímea és a tanítónő Noémi, ha szükség volt rá, akkor bizony beálltak beiglit sütni. Noémi 3 évvel a cukrász manufaktúra megalakulása után, 2014-ben hivatalosan is csatlakozott a céghez. Tímea ügyvédként praktizál jelenleg is, de tapasztalatával fontos támasza a cég sikeres működésének és testvérével közösen végzik a budapesti cukrászdák irányítását, működtetését. A hölgyek gördülékenyen dolgoznak együtt, minden feladatot felosztanak egymás közt, Edithnek pedig mindig támadnak új ötletei, amiket meg is valósít. Nem is csoda, hiszen az életfilozófiája is ez: mindent ma és nem holnap!

Jelen és jövő

A Kemenes család bízik abban, hogy hamarosan a Vámház körúton is kialakul a törzsközönség, és az emberek úgy szeretik az új cukrászdát, mint a korábbiakat. De a család sosem pihen, idén még egy kisebb egységet nyitnának a Böszörményi úton.


Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe

Új világnap született: a magyar pezsgő ünnepe 

Június 1-jét a magyar pezsgő világnapjának választották.
Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon

Összehangolt NAV-ellenőrzés a Nagybani Piacon 

A híradások szerint 70 embert elvittek – akik közül többeket le is tartóztattak.
CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért

CSR-akció a fenntartható Bátor Táborért 

Ezzel az adománnyal a Master Good a Bátor Tábor nyári táborainak megvalósításához járult hozzá.
Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo

Visszahívja édességeit Hollandiában a Haribo 

Kannabiszt találtak bennük.
Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján

Új vizeken Rácz Jenő: házias ízeket kínáló éttermet nyitott a Balaton északi partján 

Alaposan felkavarva a tó állóvizét: május 29-én megnyílt az Ypsilon by Rácz Jenő étterem az alsóörsi Ypsilon Yacht Club területén.
Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben

Török esten Pesten – az elegáns Andrássy Gardenben 

A Török Konyha Hetének ünnepe , amikor a kultúra egy este alkalmával a tányérra kerül.
 Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken

Bor, kultúra és a gasztronómia ünnepe a Villányi borvidéken 

Június 7-én és 8-án harmincegyedik alkalommal nyitja meg kapuit a Palkonyai Pünkösdi Nyitott Pincék.
Gasztrohétvége Cserkeszőlőn

Gasztrohétvége Cserkeszőlőn 

A kunsági település ad otthont egy új gasztro-kulturális fesztiválnak. 
Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban

Kéknyelű Virágzás Ünnepe Badacsonyban 

Az év legnagyobb kéknyelű kóstolója Badacsonyban.
Hamburger – mindenek felett?

Hamburger – mindenek felett? 

Felmérés a hazai fogyasztói szokásokról.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.