White Raven Bar: új signature koktélok, Champagne minden mennyiségben, távol-keleti ízkavalkáddal fűszerezve

A téli hónapokat követően ismét nyitva Budapest egyik legkülönlegesebb skybarja, a Hilton Budapest szálloda tetején található White Raven. A nyitáson mi is jelen lehettünk.

Az ősz közepéig nyitva tartó hely új signature koktélokat, prémium alapanyagokra épülő, kibővített menüt, exkluzív pezsgőpremiereket és zenei élményt kínál a vendégeknek. Mint a május végi, kissé hűvös időjárással kísért terasznyitó eseményen elhangzott, sok részletében megújult a Hilton Budapest épületének tetején elhelyezkedő White Raven Skybar & Lounge:

mind az ital- és ételkínálat, mind a zenei program újabb szintet lép. Öt új signature, három bohém, két champagne-alapú és egy art koktél közül választhatnak a vendégek ebben a szezonban.

Az idei signature koktéllap különleges tematikát követ: az ötvenes évektől a különböző évtizedek ikonikus slágereit értelmezi újra italok formájában. 

A tophely gasztronómiai kínálat szintén magasabb fokozatra kapcsol:

a megújult étlapon nagyobb hangsúlyt kaptak a prémium alapanyagok, a limitált beszerzési forrásból érkező húsok, valamint a vegán és mentes opciók.

Egy tavalyi bestsellerrel, a kókuszbundás rákkal viszont továbbra is találkozhatnak a vendégek.

Ezúttal több, a Távol-Keletre emlékeztető alapanyag jelenik meg, mint amilyen a yuzu, a japán bors, a cseresznyevirág vagy épp a szaké

– mondta Somlai Tamás, a Hilton gasztronómiai vezetője, aki a skybar koncepciójáért is felel.

A skybar már tavaly óta együttműködik a legendás francia pezsgőházzal, a Laurent-Perrier-vel, idén a partnerkapcsolat új szintre lép.

Ez lesz az első hely Közép-Európában, ahol kereskedelmi forgalomban elérhető lesz a ház Heritage pezsgője, amelyet május 22-én egy különleges champagne vacsora keretében mutattak be. 

 Héritage - minden mennyiségben
Héritage - minden mennyiségben

A nyári kínálatot bemutató est alkalmával a ház bármenedzsere, Bém Tibor összegezte a White Raven-érzés lényegét:

A skybarunk egy komplex élményhelyszín, amely három alappillérre épül: a budapesti panorámára, a kiemelkedő gasztronómiára és az inspiráló zenei világra. A cél, hogy a vendég ne csupán egy ital vagy egy fogás miatt térjen vissza hozzánk, hanem a teljes atmoszféra miatt – egy olyan élményért, amire másnap, sőt mindig emlékezni fog.

 


Kibővült a pályázható kocsmák köre

Kibővült a pályázható kocsmák köre 

1000-2000 fő közötti települések lezárt üzleti évvel még nem rendelkező italüzletei is igényelhetik a 3 milliós támogatást.
Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés

Megérdemelt helyre került az Év Menedzsere elismerés 

Egy esemény két helyszínen – a díjazottak között a hazai gasztrovonal elismert képviselője ott volt.
Megvan az idei Év Fagylaltja

Megvan az idei Év Fagylaltja 

2025. május 24-én a hajdúszoboszlói Szent István parkban rendezték az Év fagylaltja verseny döntőjét.
Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen

Magyar drazsét díjaztak egy rangos európai versenyen 

Magyar aranyérem az egyik legrangosabb nemzetközi csokoládé versenyen. És ugyanezen az édes viadalon egy ezüstérmet is odaítéltek a hazai pályázónak.
A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon

A spanyol sztárséf is főz a Gourmet Fesztiválon 

A május 24-i, szombat esti hatkezes főzés során Dani García és Giorgio Cavicchiolo (Alelí) valamint Varjú Imre (Flava) séfek együtt főznek.
Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal

Határokon átívelő ízek – két séf, három azonos alapanyaggal 

Gasztropárbaj a Michelin-csillagok árnyékában.
Növelte árbevételét a Zwack

Növelte árbevételét a Zwack 

A Zwack Unicum Nyrt. a 2024 április 1. és 2025 március 31. közötti 2024/2025-ös üzleti évben bruttó 38,788 milliárd forint árbevételt ért el.
Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől

Szőlő alapú gintermékek hazai szakemberektől 

Közel 430 millió forint támogatással valósította meg a fejlesztést.
Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában

Híres csehországi sörfőzdék a nagy elődök nyomában 

Több, mint négy százalékkal többet készítette tavaly, mint 2023-ban.
A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon

A Botaniq Bár és a Bibo is ott a Gourmet Fesztiválon 

Michelin-csillagos éttermek, népszerű street food helyek, borászatok, cukrászdák és kézműves finomságok egy helyen.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.