2011-et is együtt köszöntik az Aranykulcsosok

Top elegáns helyszínre, a főváros egyik legújabb szórakoztató központjába, a Nyugati pályaudvar szomszédságában, a sokak által még ismeretlenül hangzó Eiffel térnél lévő Mix Étterembe hívták ezúttal újévi koccintásra a Magyar Szállodaportások Aranykulcsos Egyesülete tagtársaikat, barátaikat és azoknak a cégeknek a képviselőit, akikkel az év folyamán együtt dolgoznak. 

Ungár Tamás elnök köszöntő szavai után Biliczki Sándor, a vendéglátó hely tulajdonosa mutatta be röviden Budapest egyik legtrendibb, mostanság legszebb szórakoztató központját, ahol helyet kapott bár, étterem és klub – mindez 1500 m2-en. A tulajdonost egyébként a szakma korábbról a Costes-ben eltöltött 8 év okán ismerheti, akárcsak az onnan magával hozott sztárséfet, Nicolas Delgado-t, akinek Costes-beli munkája alatt született meg tulajdonképpen Magyarország eddig egyetlen Michelin-csillaga. Az új helyen azonban, mint Biliczki elmondta, nem a Michelin-csillagot célozzák meg, hanem egy olyan különleges gasztronómiai és szórakoztató központ megteremtésén és sikeres működtetésén fáradoznak, amely akár céges rendezvények lebonyolítására is tökéletesen alkalmas. Egyszerre 150 ember vacsorázhat a gyönyörű környezetben, bisztró kategóriájú és formájú ételek közül válogathat – persze, Delgado van a konyhán, ezért a csúcsminőség e téren is garantált.

Majd Horváth Endre, minisztériumi helyettes államtitkár köszöntötte az egybegyűlteket, aki kihangsúlyozta, bár a decemberi KSH-adatok még nem publikusak, azonban nyilvánvaló, hogy bár Budapesten a vendégéjszakaszám erősen nőtt, azonban az alacsony árak miatt a bevételi oldal még mindig hagy maga után kívánni valót. Niklai Ákos a Magyar Szállodaszövetség nevében emelte poharát az új év alkalmából egybegyűlt szállodaportásokra, és kiemelte, hogy az elmúlt év egyik közös nagy rendezvénye volt a szállodaportások versenye, amelyet az MSZSZ-szel karöltve rendeztek.

Ungár Tamás, a hazai Aranykulcsosok elnöke beszédét egy perces néma emlékezéssel kezdte – hiszen Gunst András, a szakma nagyja (mint erről lapunkban is hírt adtunk), már nem lehetett jelen az új évi köszöntőn. Majd röviden felsorolta az elmúlt év legsikeresebb rendezvényeit, közös programjait, és az idei esztendőből a Kanadában megrendezendő nemzetközi Aranykulcsos Kongresszust emelte ki. Elhangzott még, hogy sajnos „olcsók vagyunk, és rosszak a mutatóink”, de idén már várható lassú emelkedés, hiszen áremelés van minden házban, és a januári-februári „nagy halál” után bízvást reménykedhetünk abban, hogy több vendég érkezése várható. Végül az egész csapatot egész évben óriási energiával összefogó elnök megköszönte teljes vezetőségének is a közös munkát, és emelte pezsgős poharát a meghívottakra, köszöntve az új esztendőt.  


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.