Selim Ölmez szerint az ikonikus épületben működő egység nem csupán Budapest, hanem Európa legjobbja is lehet.
Mire a legbüszkébb a Matild Palace elmúlt két évéből?
Arra, hogy mi vagyunk Budapest legjobb szállodája! Jó, hogy a díjaknak köszönhetően ezt nemcsak én mondom, hanem mások is visszaigazolják – aki egy versenyben második, az valójában az első vesztes. Éppen ezért az a filozófiám, hogy bármit is teszel, a legjobbnak kell lenned. Fényes jövőt látok Budapesten, nagyon elégedettek vagyunk az eredményekkel.
Tehát a koronavírus okozta problémák ellenére megérte 2021 júniusában megnyitni a szállodát az UNESCO-világörökség részét képező épületben?
A Matild Palace egy jó üzlet, jó befektetés. A világjárvány miatt a megtérülési idő valóban hosszabb lesz a 2016-ban előre jelzettnél, ez nyilvánvaló, mégis nyereséges a működése. A megnyitás óta ez volt életem leghosszabb két éve, egyedülálló kihívást jelentett a Covid megjelenése ellenére felújítani az épületet, majd megnyitni. A palota az elmúlt százhúsz évben sohasem volt szálloda, mindig a közösség használta, nem a városba látogatók – a legnagyobb sikerünk, hogy így is kapcsolatot tudtunk teremteni a fővárosiakkal.
Hány százalék a magyar vendégek aránya a hotelben, az étteremben, a kávézóban és a bárban?
A teljes év átlagában hatvan százalék, de ez szezonról szezonra változik: ha épp kisebb a turistaforgalom, akkor főképp a helyiek látogatják az éttermünket és a bárunkat, így akár hetvenöt százalék is lehet az arányuk. Ez egy szálloda, de néha egyébként azt érzem, hogy valójában inkább egy étteremben dolgozom.Cél a hazai vendégek számának növelése? Igen, számunkra ez nagyon fontos, a Spago by Wolfgang Puck éttermünkben például sok a magyar törzsvendég. A helyi közösség megtapasztalhatja a világszínvonalú éttermi élményt – hiszen Wolfgang Puck az egyik legnagyobb név ezen a területen –, nem kell többé Párizsba, Londonba vagy Los Angelesbe utaznia.
Elolvasom a teljes interjút >>
Forrás: Világgazdaság Online