A budapesti top-szálloda tetején főztek a párizsi top-séfek

Munkatársunktól - Nem mindennapi helyszínre invitálták a Sofitel Budapest illetékesei azt az alig kéttucatnyi szerencsés kiválasztottat, akik két francia sztárszakáccsal költhették el ebédjüket. A páratlan panoráma méltó hangulati aláfestést biztosított a bemutatóhoz és a kitűnő ebédhez.

Pontosan egy esztendővel ez előtt járt hazánkban Gerard Vié, a három Michelin-csillagos francia sztárséf, és hogy kellemes élményekkel távozott Budapestről, mi sem bizonyítja, hogy visszatért Magyarországra. Ezúttal nem egyedül érkezett, bécsi és budapesti látogatására elkísérte a 35 éves, Alain Ducasse tanítvány, David Rathgeber, aki ugyan jóval fiatalabb a 68 éves sztárséfnél, de Párizs 14. kerületében 2008 óta vezeti saját éttermét, azt megelőzően pedig oroszlánrészt vállalt a gall fővárosban üzemelő Chez Benoit étterem első Michelin-csillagjának megszerzésében.

Magyarországi látogatásukat ezúttal is az "Europe Francophile" egyesület szervezte. Az egyesület elnöke, Marie-Noëlle Couture kérdésünkre elmondta, hogy a tavalyi, egynapos látogatás sikere után ezúttal már két napig tartózkodnak hazánkban a gasztronómia Formula 1-es kategóriájába tartozó séfek, akik több programon is részt vesznek Budapesten. A látogatás célja a francia gasztronómia presztizsének növelése.

A neves vendégek a két nap alatt több budapesti étterembe is ellátogatnak, kérdésünkre David Rathgeber dicsérően szólt az budai Aranyszarvasban elfogyasztott vacsoráról, és nem mulasztotta el megjegyezni, hogy megítélése szerint a magyar zöldségek nagyon jó minőségűek.


Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.