A budapesti top-szálloda tetején főztek a párizsi top-séfek

Munkatársunktól - Nem mindennapi helyszínre invitálták a Sofitel Budapest illetékesei azt az alig kéttucatnyi szerencsés kiválasztottat, akik két francia sztárszakáccsal költhették el ebédjüket. A páratlan panoráma méltó hangulati aláfestést biztosított a bemutatóhoz és a kitűnő ebédhez.

Pontosan egy esztendővel ez előtt járt hazánkban Gerard Vié, a három Michelin-csillagos francia sztárséf, és hogy kellemes élményekkel távozott Budapestről, mi sem bizonyítja, hogy visszatért Magyarországra. Ezúttal nem egyedül érkezett, bécsi és budapesti látogatására elkísérte a 35 éves, Alain Ducasse tanítvány, David Rathgeber, aki ugyan jóval fiatalabb a 68 éves sztárséfnél, de Párizs 14. kerületében 2008 óta vezeti saját éttermét, azt megelőzően pedig oroszlánrészt vállalt a gall fővárosban üzemelő Chez Benoit étterem első Michelin-csillagjának megszerzésében.

Magyarországi látogatásukat ezúttal is az "Europe Francophile" egyesület szervezte. Az egyesület elnöke, Marie-Noëlle Couture kérdésünkre elmondta, hogy a tavalyi, egynapos látogatás sikere után ezúttal már két napig tartózkodnak hazánkban a gasztronómia Formula 1-es kategóriájába tartozó séfek, akik több programon is részt vesznek Budapesten. A látogatás célja a francia gasztronómia presztizsének növelése.

A neves vendégek a két nap alatt több budapesti étterembe is ellátogatnak, kérdésünkre David Rathgeber dicsérően szólt az budai Aranyszarvasban elfogyasztott vacsoráról, és nem mulasztotta el megjegyezni, hogy megítélése szerint a magyar zöldségek nagyon jó minőségűek.


Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül 

Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.
Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.
Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél

Újabb TRIBE szálloda ennél a reklámügynökségnél 

A Grayling Hungary nemzetközi kommunikációs ügynökség tovább bővíti ügyfélportfólióját.
Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.