A budapesti top-szálloda tetején főztek a párizsi top-séfek

Munkatársunktól - Nem mindennapi helyszínre invitálták a Sofitel Budapest illetékesei azt az alig kéttucatnyi szerencsés kiválasztottat, akik két francia sztárszakáccsal költhették el ebédjüket. A páratlan panoráma méltó hangulati aláfestést biztosított a bemutatóhoz és a kitűnő ebédhez.

Pontosan egy esztendővel ez előtt járt hazánkban Gerard Vié, a három Michelin-csillagos francia sztárséf, és hogy kellemes élményekkel távozott Budapestről, mi sem bizonyítja, hogy visszatért Magyarországra. Ezúttal nem egyedül érkezett, bécsi és budapesti látogatására elkísérte a 35 éves, Alain Ducasse tanítvány, David Rathgeber, aki ugyan jóval fiatalabb a 68 éves sztárséfnél, de Párizs 14. kerületében 2008 óta vezeti saját éttermét, azt megelőzően pedig oroszlánrészt vállalt a gall fővárosban üzemelő Chez Benoit étterem első Michelin-csillagjának megszerzésében.

Magyarországi látogatásukat ezúttal is az "Europe Francophile" egyesület szervezte. Az egyesület elnöke, Marie-Noëlle Couture kérdésünkre elmondta, hogy a tavalyi, egynapos látogatás sikere után ezúttal már két napig tartózkodnak hazánkban a gasztronómia Formula 1-es kategóriájába tartozó séfek, akik több programon is részt vesznek Budapesten. A látogatás célja a francia gasztronómia presztizsének növelése.

A neves vendégek a két nap alatt több budapesti étterembe is ellátogatnak, kérdésünkre David Rathgeber dicsérően szólt az budai Aranyszarvasban elfogyasztott vacsoráról, és nem mulasztotta el megjegyezni, hogy megítélése szerint a magyar zöldségek nagyon jó minőségűek.


Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely

Európa legjobbjai közt az ötcsillagos tokaji szálláshely 

Szálloda, gasztronómia és wellness terén Európa legjobbjai közé választották a Minaro Hotel Tokaj MGallery-t.
Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén

Ismert szállodai szakember a Pullman Budapest hotel élén 

Az Accor prémium nemzetközi szállodamárkája, a Pullman Hotels & Resorts november 1-jétől Szabó Áront nevezte ki a Pullman Budapest szálloda új igazgatójának.
Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel

Új tulajdonosnál a hányatott sorsú budai Design Hotel 

Az egykori négycsillagos hotelben már a felújítási munkálatok is elkezdődtek.
Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón

Tarolt a Prónay-kastély egy exkluzív díjkiosztón 

November 16-án tartották a Heritage Hotels of Europe Awards gáláját, amelynek során Európa történelmi szállodáinak legjobbjait ünneplik.
Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival

Hotel Divinus*****Superior: Kimagasló eredmények az Everguest megoldásaival 

A Hotel Divinus*****Superior az Everguest egyik legösszetettebb projektje.
„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon

„Zöld Szálloda” elismerés Szántódon 

A „Zöld Szálloda” cím mellett a Mövenpick BalaLand az elmúlt év során további rangos díjakat is elnyert.
Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából

Ízelítő a 2025. évi HOTCO konferencia programjából 

Az idén januárban Bécsben megrendezésre kerülő eseményen az iparág vezetői találkoznak, hogy feltárják a vendéglátás jövőjét meghatározó kulcsfontosságú trendeket, kihívásokat és lehetőségeket.
Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten

Egy sokszínű szállodalánc bemutatkozása Budapesten 

Alapvetően üzleti utazókat és szabadidős vendégeket várnak Best Western (BW) hotelekbe – a lánchoz 19 márka, 4 ezer taghotellel, több mint 100 országban szerepel az ernyőmárka egységeiként
Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora

Különleges videón az ikonikus budai szálló aranykora 

Új korszak kezdetéhez érkezett a Hotel Gellért, Budapest egyik legismertebb és legkedveltebb történelmi épülete, hiszen októberben megkezdődött a szálloda felújítása.
Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál?

Milyenek a kilátások év végéig a Balatonnál? 

A szántódi ötcsillagos szálloda üzemeltetői szerint év végéig kitarthat a nyártól kezdődő, októberben kissé alábbhagyó, de még mindig jelentős utazási kedv.

Interjú

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.
Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket

Rodrigo Tellez Acosta: Szeretem a meglepetéseket 

Senior Interior designer a Lissoni Associati-nál. A Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének tagja.