A budapesti top-szálloda tetején főztek a párizsi top-séfek

Munkatársunktól - Nem mindennapi helyszínre invitálták a Sofitel Budapest illetékesei azt az alig kéttucatnyi szerencsés kiválasztottat, akik két francia sztárszakáccsal költhették el ebédjüket. A páratlan panoráma méltó hangulati aláfestést biztosított a bemutatóhoz és a kitűnő ebédhez.

Pontosan egy esztendővel ez előtt járt hazánkban Gerard Vié, a három Michelin-csillagos francia sztárséf, és hogy kellemes élményekkel távozott Budapestről, mi sem bizonyítja, hogy visszatért Magyarországra. Ezúttal nem egyedül érkezett, bécsi és budapesti látogatására elkísérte a 35 éves, Alain Ducasse tanítvány, David Rathgeber, aki ugyan jóval fiatalabb a 68 éves sztárséfnél, de Párizs 14. kerületében 2008 óta vezeti saját éttermét, azt megelőzően pedig oroszlánrészt vállalt a gall fővárosban üzemelő Chez Benoit étterem első Michelin-csillagjának megszerzésében.

Magyarországi látogatásukat ezúttal is az "Europe Francophile" egyesület szervezte. Az egyesület elnöke, Marie-Noëlle Couture kérdésünkre elmondta, hogy a tavalyi, egynapos látogatás sikere után ezúttal már két napig tartózkodnak hazánkban a gasztronómia Formula 1-es kategóriájába tartozó séfek, akik több programon is részt vesznek Budapesten. A látogatás célja a francia gasztronómia presztizsének növelése.

A neves vendégek a két nap alatt több budapesti étterembe is ellátogatnak, kérdésünkre David Rathgeber dicsérően szólt az budai Aranyszarvasban elfogyasztott vacsoráról, és nem mulasztotta el megjegyezni, hogy megítélése szerint a magyar zöldségek nagyon jó minőségűek.


Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit

Kihirdették az Év Szállodája 2024 pályázat nyerteseit 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége 2025. januárjában ismét meghirdette az Év Szállodája pályázatot. Mutatjuk az idei győzteseket.
Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről

Accor-csoport: helyzetjelentés 2024-ről 

Soha rosszabb évet.
10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon

10+1 újdonság a HoReCa Design Kiállításon 

Az idei HoReCa Design Kiállítás, amely a Bútor, Lámpa, Dekor Kiállítás részeként látogatható, számtalan innovatív és különleges termékkel várja a szakmai érdeklődőket.
ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál”

ibis-kutatás: „Az élmények többet érnek az anyagi javaknál” 

Friss ibis-kutatás az idei utazási szokásokról.
Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o

Firenze frekventált helyén új egységet nyitott az a&o 

Az új szálláshely a Piazza del Duomótól 30 perc sétára található a városközpontban.
Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely

Az Accor Csoporthoz került a debreceni szálláshely 

Győztest hirdettek a négycsillagos Hotel Lycium bérbeadásának pályázatán.
Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak

Jól jön a Valentin-nap a hazai szállodásoknak 

Sok pár utazással tölti idehaza is az eredetileg Angliában és Amerikában a szerelmesek ünnepeként számon tartott február 14-ét, és az azt követő hétvégét.
A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján

A budapesti Kempinski ismét ott a Forbes Travel Guide előkelő listáján 

A Kempinski Hotel Corvinus Budapest “négycsillagos” besorolást kapott..
Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren

Tavasszal nyit az ibis Styles hotel a debreceni reptéren 

Ez lesz az első szálloda az ország második legforgalmasabb repülőtere, a Debreceni Nemzetközi Repülőtér közvetlen közelében
Év Szállodája díjátadó gála  – még lehet jelentkezni!

Év Szállodája díjátadó gála – még lehet jelentkezni!  

Február 21-én részese lehet az év egyik legexkluzívabb szállodai eseményének.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.