Magyar tervező felel Kolumbia 17. századi kolostorának megújulásáért

Magyar tervező felel Kolumbia 17. századi kolostorának megújulásáért 

Varró Zoltán, hazai sztárdesigner tervezi újra Kolumbia első luxushotele, a Sofitel Legend Santa Clara történelmi múltú épületének belső világát Cartagena városában

Google-elemzés a beutazó turizmusról 

A Google Magyarország egyik vezetője öt országra kiterjedő, másutt eddig nem publikált turisztikai kutatásukról számolt be vendégeinknek a Sofitel-brandhez nemrégiben kapcsolódott elegáns pesti házban, a Hotel Nemzeti Budapest Mgalleryben. Ahol úgy történt az átpozicionálás, hogy közben a szálloda egy percre sem zárt be, mondta el Balzer Timea igazgatónő, aki vendéglátóként köszöntötte találkozónk résztvevőit.
Sofitel MyBed: luxuspihenés az Air France fedélzetén

Sofitel MyBed: luxuspihenés az Air France fedélzetén 

A Sofitel Luxury Hotels bemutatta a Sofitel MyBed™, az exkluzív alvást biztosító koncepciót az Air France La Première – az egyedülálló dízájnnal ellátott luxuskabin - fedélzetén. 
Hamarosan megkóstolhatja a Ries-Link bort

Hamarosan megkóstolhatja a Ries-Link bort 

A Sofitel Budapest Chain Bridge idén ismét Szentesi József borász segítségével saját bort készít, de nem is akárhogyan! Saját csapatot alapítva saját kezűleg hétről-hétre vesz részt a szőlészet mindennapjaiban, hogy végül egy olyan bor készülhessen, amelyet valóban a hotel saját borának hívhatnak. A szüreten éppen csak túl vannak, mustot kóstoltak, most kezdődhet a munka következő  fázisa. 
Ágyban, párnák közt az Air France fedélzetén

Ágyban, párnák közt az Air France fedélzetén 

A Sofitel és az Air France együttműködésének köszönhetően puha paplannal takarózhatunk és pehelypárnán hajthatjuk álomra fejünket repülés közben.

Fürdés után Lagerfeld törölköző dukál a hotelben 

A Sofitel So Szingapúr felfedte új, különleges grafikai elemeit a hotelen belül, melyeket a legendás kreatív személyiség, Karl Lagerfeld tervezett. A Sofitel elkötelezett a luxuskategóriás élmények mellett a világ körül, ennek az elköteleződésnek a megjelenése az együttműködés Karl Lagerfelddel. 

Új Sofitel hotelek világszerte 

Kínában megnyílt, Albániában és Szingapúrban nyílni fog.
Vasárnap vásárnap a Sofitelnél

Vasárnap vásárnap a Sofitelnél 

A vasárnap eredeti jelentése a vásárnappal függ össze, sőt korábban a hét első napjaként tartották számon, ahogy ez ma sincs másként sok helyütt a világ számos országában. 
Francia sztárséf a Sofitel konyháján

Francia sztárséf a Sofitel konyháján 

Mindenki kap egy hófehér kötényt, aztán irány a Hotel Sofitel konyhája, ahová immár harmadik alkalommal engedik be a meghívott vendégeket, hiszen ismét – ezúttal szeptember 9-én – itt rendezik a „Nyitott konyha” elnevezésű, sikeres programot. 

Papucsos ló a Sofitelben 

Először rendezik meg a Kincsem Lovaspóló Fesztivált a Kincsem Parkban szeptember 22-én. A belépés ingyenes, a program egész napos.

Új igazgató a Sofitel Budapest Chain Bridge élén 

Laurent Betourné, a Sofitel Budapest Chain Bridge korábbi General Managere a luxusszálloda vezetését januártól Philippe Godard gondos kezeire bízza.

Dzsemfőző bulival érkezett a Mikulás a Sofitelbe 

Mesebeli illatok, boldogan mosolygó csapatok és sok-sok apró, csinosan díszített üvegbe töltött szederdzsem. Mikulás estéjén így ünnepeltek a Sofitel Budapest Chain Bridge vendégei a J’aime Jam-Party, azaz Szeretem a dzsemparti nevet viselő buliban. 

Hú, de francia, hú, de finom! 

27 Sofitel szálloda vesz részt a „So French, so good”, azaz „Hú, de francia, hú, de finom!” kampányban - tájékoztatta a Turizmus Online-t a Sofitel budapesti szállodája.

Annyira francia, annyira jó 

A Sofitel szállodalánc is bekapcsolódott a francia gasztronómia világszintű fesztiváljába, mely a So French, So Good kampány részét képezi - írja a BarndTrend.

Az első francia luxusszálloda Dél-Kínában 

A Sofitel megnyitotta első luxusszállodáját Guangzhou-ban. A hotel a Sofitel Guangzhou Sunrich nevet kapta. A Sofitel szállodalánc ezzel 20 tagúra bővült az országban.

Nagykövet programot indított a Sofitel 

A nemzetközi márkastratégia részeként 2011. június 16-án a Sofitel elindította saját Nagykövet programját, melyben részt vesz az egyetlen francia luxus szállodalánc mind a 25 000 alkalmazottja szerte a világon.

A budapesti top-szálloda tetején főztek a párizsi top-séfek 

Munkatársunktól - Nem mindennapi helyszínre invitálták a Sofitel Budapest illetékesei azt az alig kéttucatnyi szerencsés kiválasztottat, akik két francia sztárszakáccsal költhették el ebédjüket. A páratlan panoráma méltó hangulati aláfestést biztosított a bemutatóhoz és a kitűnő ebédhez.

Nyereményjáték: Sofitellel a világ körül 

Sofitel május közepén indította útjára különleges és újszerű eseménysorozatát, egy szórakoztató játék keretein belül, melynek címe: 80 csodálatos éjszaka a világ körül a Sofitel-lel. Ez az egyedülálló kezdeményezés az Ezeregyéjszaka meséiből, és Jules Verne 80 nap alatt a föld körül című regényéből meríti az inspirációt, melyben Phileas Fogg 80 nap alatt körbeutazza a világot, és akinek nyomdokain most a Sofitel szállodalánc vendégei is elindulhatnak, hogy egy izgalmas utazás részesei lehessenek.

Oázis az oázisban 

A Sofitel luxus szállodalánc megnyitotta első szállodáját Közép Ázsiában, Türkmenisztánban, Ashgabat városában, mely a Karakum sivatagban helyezkedik el. A hivatalosan Sofitel Ashgabat Oguzkent névre keresztelt hotel impozáns kortárs épülete igazi oázisként magasodik a város fölé.

A budapesti Sofitel ihlette a francia novellát 

Budapestre látogatott Olivier Weber, francia író, újságíró, diplomata, hogy a Le Figaro francia napilapban megjelenő, Budapest által ihletett novellájához anyagot gyűjtsön. A novella megírásának apropója az, hogy a Le Figaro egy kiegészítő, „Literary Escapes” nevet viselő, plusz rovattal jelentkezik minden hónapban a Sofitel szállodalánc támogatásával. A rovat a „Literary Escapes” nevet kapta. A rövid történetek egyaránt szólnak az utazás iránti szeretetről, az irodalom iránt érzett szenvedélyről és a vendéglátás öröméről. Az írók szabadon választhatnak témát, a megkötés csupán annyi, hogy a helyi hotelből, az úticélból és a lokális eseményekből meríthetik az inspirációt. A következő állomás a budapesti helyszín.

Sofitel öröm 

Sofitel öröm

Új Food and Beverage igazgató a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodában 

Jean Wendling személyében új F&B igazgató érkezett a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodába.

Személyi változás a Sofitelben 

Jean Wendling személyében új F&B igazgató érkezett a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodába.

Három Michelin csillagos séf a Sofitel Budapestben 

 A sanghaji Világkiállításról hazafelé tartva rövid látogatást tett fővárosukban a három Michelin csillagos francia séf, Gérard Vié.

Megkezdődött a Marokkói Gasztronómiai Hét a Sofitelben 

Az izlandi vulkánkitörés miatt felborult légiközlekedés miatt kicsit megkésve, de kezdetét vette a Marokkói Gasztronómiai Hét a Sofitel Budapest Chain Bridge szállodában. Jövő hét szombatig a szálloda éttermében az észak-afrikai ország ínyencségeivel ismerkedhetnek az érdeklődők.

Személyi változások az Accor Hospitality Magyarországnál  

Domonkos Ferenc, a Novotel Budapest Centrum igazgatója; valamint Szabó Mihály, a Novotel Szeged igazgatója saját kezdeményezésére és elhatározására 2010. április 30-val megválik a cégtől, és a továbbiakban új szakmai kihívások elé néz.

Nincs lehetetlen kérés a luxusszállodákban 

A leglehetetlenebbnek tűnő kérésektől sem hökkennek meg a legelegánsabb szállodák concierge-ei, akik a szálloda vendégeinek a lehető legteljesebb kiszolgálásáért felelnek. Ahogy a világ legfelkapottabb helyein, úgy Budapesten is bámulatos bravúrokat hajtanak végre a problémamegoldók. Erről készített összeállítást a Bors.

Minden tekintetben sikeres volt a "Sztárszakácsok Haitiért" jótékonysági gálavacsora 

Február 17-én tartották a Vendég&Hotel, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia és a Baptista Szeretetszolgálat által szervezett "Sztárszakácsok Haitiért" jótékonysági gálavacsorát a Sofitel Chain Bridge éttermében, ahol a Bocuse d'Or Selection Hungary döntőjébe jutott nyolc kiváló, fiatal séf készítette el az eseményen megjelent vendégek öt fogásos menüjét.

A Zwack és a Metro is támogatja a Vendég és Hotel jótékonysági gálavacsoráját. 

A Zwack és a Metro is felsorakozott a Vendég és Hotel szaklap, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Baptista Szeretetszolgálat jótékonysági gálavacsorája támogatói közé. A vacsorazenét id. Varnus Xavér biztosítja majd.

Négyszázadik Etap Hotelét nyitja meg az Accor szállodalánc Európában 

A franciaországi Verdun városában nyitja meg az Accor négyszázadik európai "olcsó kategóriájú" Etap szállodáját. Ezzel a nyitással az Accor 30 Etap kategóriájú Hotelt adott át Franciaországban idén - adta hírül a Franchiseportál.

Franciaországban az Accor csoport 2013-ig 200 szállodát nyit franchise-ban 

November 9. és 12. között rendezte meg éves összejövetelét az Accor szálloda a csoport francia franchise partnerei számára. A szálloda csoport vezetői megerősítették azt a célkitűzést, hogy az Accor továbbra is a francia szállodai franchise piacvezetője kíván maradni, ennek megerősítésére legalább 200 egység nyitását tervezik az elkövetkezendő négy évben. Az Accor csoport szakmai tudását nyújtja a franchise-partnerei számára, mely jelenleg 683 francia szállodát jelent, amely egyébként lényegében a felét teszi ki, a franciaországi hálózatának.

Rózsaszín lett a Sofitel Budapest Chain Bridge 

Az ötcsillagos Sofitel Budapest Chain Bridge díszkivilágítását megváltoztatva egy egész hónapon át rózsaszínbe borul, ezzel csatlakozva a mellrák elleni küzdelemhez.Mint ismeretes, október a mellrák hónapja, így ebben az időszakban több figyelem fordul az egészség megőrzésére, számos csatornán hallhatunk a megelőzés fontosságáról.

Összeállt a hamarosan nyitó Expo Congress Hotel vezetősége 

Július 24-én nyit a 4-csillagos Expo Congress Hotel, közvetlenül a Hungexpo Budapesti Vásárközpont bejárata mellett.

Tapasztalt csapattal nyitott az Abacus 

A 17-én megnyitott herceghalmi Abacus Business & Wellness Hotel komoly szakmai múltú csapattal kezdte meg működését.

Új főszakács érkezett a Sofitel Budapest Chain Bridge látványkonyhájába 

„Nincs itt semmi titok. Vagy a véredben van a szakmához szükséges tudás, vagy soha nem válhatsz mesterszakáccsá.” – ez a jelmondata Andreas Mensch mesterszakácsnak, a Sofitel Budapest Chain Bridge új konyhafőnökének.

Megvannak a legújabb zöld szállodák 

A Magyar Szállodaszövetség múlt héten tartott tavaszi tagértekezletén kihirdette a "Zöld Szálloda 2009-2010" pályázat eredményeit.

Új célpontot találtak a nagy szállodaláncok 

A legtöbb nagy globális szállodalánc ázsiai terjeszkedést tervez a következő néhány évre. Indiát és Kínát hatalmas potenciált rejtő, hosszú távon is növekedni képes piacnak tartják.

Növeli a Sofitelek számát az Accor  

A következő négy évben megerősíti luxusmárkáját, és összesen 165-re növeli a Sofitel-márkához tartozó szállodái számát az Accor.

Jók az Accor első féléves eredményei  

A szállodai üzletágban 5,1 százalékos növekedést ért el az Accor, a szolgáltatások üzletágban pedig 11,8 százalékosat. Saját megítélésük szerint kedvezőek a kilátásaik az európai alacsony árfekvésű szegmensben és a szolgáltatások üzletágban.

Igazgatóváltások az Accor Hospitality Hungary-nál  

2008. június 1-je óta Ianic Menard látja el az Accor Hospitality Hungary/Slovakia értékesítési és disztribúciós igazgatói teendőit.
Feliratkozás a Turizmus Online hírlevelére

Álláshirdetések

Munkatársat vagy munkát keres?

Adja fel hirdetését a Turizmus Online portálon, a turisztikai szakma honlapján! Leendő kollégái is minket olvasnak - válasszon csomagjaink közül!