Az euróban kimutatott bevétel tavaly 1 százalékkal bővült, a magyar piac különösen a negyedik negyedévben teljesített jól, a cseh és román piac egész éves felfutása mellett. A csoportszintű foglaltság 60,7 százalékra emelkedett a megelőző évi 60 százalékról.
A negyedik negyedévben az EBITDA (183 millió forint) és az üzemi eredmény is javult, főleg a forint gyengülése miatt.
A magyarországi szegmens bevétele tavaly 25,3 milliárd forint volt, 1 százalékkal javult, a szállodák foglaltsága 1,1 százalékponttal 58,3 százalékra nőtt, de az átlagos szobaár 3 százalékkal csökkent. Az egyszeri létszámleépítés költségének ellenére az üzemelési veszteség éves szinten 26 millió forinttal 528 millióra mérséklődött, a többi költségnél elért megtakarításnak köszönhetően. Az adózás előtti éves veszteség 3,1 milliárd forint fölé emelkedett az egy évvel korábbi 1,8 milliárdról.
A cseh szállodák hozzájárulása jelentős, 10 százalékos bevétel növekedés volt 2011-ben. A 622 millió forintos működési nyereség 8 százalékkal nőtt. A bevételnövekedés fele a forintnál átlagosan 4 százalékkal erősebb korona árfolyamhatásának tulajdonítható, amelynek egyben, forintban kifejezve, költségnövelő hatása is volt.
A szlovák szegmens működési bevétele kis mértékben emelkedett, 9 milliárd forintra, a románé 11 százalékkal bővült, 1,6 milliárd forintot tett ki, a működési eredmény 260 millió forint lett az előző év hasonló időszaki 203 millió forint után.
A pénzügyi tevékenység vesztesége 2011-ben 2,8 milliárd forint volt, a megelőző évi 1,3 milliárd forintos veszteség után, amit főleg a nem realizált árfolyamkülönbségekkel magyaráz a társaság. 2011-ben 1,9 milliárd forint árfolyamveszteség (többsége nem realizált) keletkezett a pénzügyi eszközök és kötelezettségek átértékelésével, míg ez az összeg 2010-ben 500 millió forint. (MTI)
A cseh és román piac húzta a Danubiust
(MTI) - A Danubius Hotels csoport negyedik negyedévi árbevétele 11 százalékkal 10,7 milliárd forint fölé, éves bevétele pedig 2 százalékkal 44 milliárd forintra nőtt, miközben a negyedéves adózás előtti vesztesége 52 százalékkal 2,3 milliárd forintra, az éves 145 százalékkal 2,34 milliárdra nőtt - közölte nem auditált, konszolidált, az IFRS, Nemzetközi Pénzügyi Beszámolási Standardok szerint összeállított jelentését a csoport szerdán a BÉT honlapján.

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus
350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.