A legjobb portás/recepciós kerestetik!

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége mint kezdeményező, a Magyar Szállodaportások Aranykulcs Egyesületével együttműködve, 2018 őszén immár ötödik alkalommal ismét megrendezi a fiatal tehetségek országos versenyét.

A verseny célja felhívni a figyelmet a szakmai tudás, a jó minőségű szolgáltatás fontosságára, továbbá lehetőséget nyújtani a fiatal szakembereknek szakmai jártasságuk, képességeik, készségeik bemutatására, s ezáltal szakértelmük megmérettetésére, valamint felhívni a közvélemény figyelmét a szállodás szakma, azon belül a portások, recepciósok tevékenységének fontosságára.

A verseny résztvevői

  • Olyan 1* - 5*-os szállodákban dolgozó 40 év alatti portás-, illetve recepciós szakemberek, akik legalább középfokú végzettséggel, s 1 idegen nyelv tárgyalási szintű ismeretével rendelkeznek és az MSZÉSZ tagszállodáiban dolgoznak.
  • A választott idegen nyelv Európában széles körben használt - angol, francia, német, olasz, orosz, spanyol – nyelv lehet.
  • Egy szállodából legfeljebb 3 fő jelentkezhet.
  • Aranykulcsos portás jelentkezésére nincs lehetőség.
  • A jelentkezés az MSZÉSZ Titkárságán történik írásban ([email protected]), a tagszálloda igazgatójának ajánlásával. A jelentkezéshez csatolni kell egy szakmai önéletrajzot a nyelvismeret feltüntetésével, illetve elérhetőséget (mobil szám, e-mail cím), valamint a részvételi díj befizetéséről szóló igazolást.
  • A verseny részvételi díja személyenként 10.000 Ft + ÁFA, ami a Magyar Szállodaszövetség Szolgáltató Kft. 11795009-29909489-00000000 számú bankszámlájára történő átutalással egyenlíthető ki. A jelentkezés a részvételi díj előzetes befizetése esetén érvényes.
  • Jelentkezési határidő: 2018. október 8.

 


 Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban

Vizuális élményteremtés a luxusvendéglátásban 

A luxusvendéglátás világában minden apró részlet számít – legyen szó egy exkluzív enteriőrről, tökéletesen megkomponált menüsorról vagy az alkalmazottak megjelenéséről.
Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján

Szállodanyitás Tatán, az Öreg-tó partján 

Már csak pár napot kell aludni, és nyit a tatai négy csillag superior minősítésű Malom és Kacsa Boutique Hotel.
Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában

Nő az online foglalásos vendégéjszakák száma Európában 

A vendégéjszakák száma 2025 első negyedévében 2024 azonos időszakához képest 4,8 százalékkal nőtt.
MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra

MSZÉSZ: már lehet jelentkezni az Év Technológiai Újítása pályázatra 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége idén is meghirdette társult tagjai részére az Év Technológiai Újítása pályázatot.
Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels

Designhotel a Lánchídnál – új szállodát nyitott a CPI Hotels 

A cseh anyacéggel rendelkező hotellánc új Mamaison szállodája már várja vendégeit Budapest szívében.
15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe

15 éve vörösben – a Kempinski ikonikus nagyköveteinek ünnepe 

Idén 15 éves a Lady in Red program, amely a Kempinski szállodalánc egyik legjellegzetesebb arculati eleme.
Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról

Friss, ropogós trendriport – 2025 májusi szállodai forgalomról 

Az idei év ötödik hónapjában Magyarországon 987 szálloda üzemelt.
Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel

Elégedett a szaktárca a tavasz utolsó hónapjában elért turisztikai eredményekkel 

NGM: tovább dübörög a turizmus a hazai szálláshelyeken.
Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben

Négycsillagos reptéri szálloda Debrecenben 

Bemutatkozott az ibis Styles Debrecen Airport Hotel.
KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról

KSH-gyorsjelentés a hazai szálláshelyek májusi forgalmáról 

Áprilisban a turisztikai szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.