Hamarosan nyit a Wellness Hotel Gyula

Befejeződtek a volt Hotel Agro***, új nevén Wellness Hotel Gyula**** szállodafejlesztési projektjének építési munkálatai. A projektzárás és a belsőépítészeti munkálatok 2011. március 31-re fejeződnek be. A szálloda korábbi 61 szobás kapacitása 68-ra növekedett, valamint 650 négyzetméteres wellness- és szépségfarmmal, egy 24 gépkocsit befogadó mélygarázzsal és 9 gépkocsit befogadó zárt, kamerával megfigyelt parkolóval bővült a ház.

A teljes létesítmény megújult, így az a’la carte étterem és emeleti büfé étterem is, valamint a konyha, a konferenciaterem, a recepció, a hall és valamennyi szobája a szállodának. Lakosztályok kialakítására is sor került, illetve összenyitható családi szobákat, akadálymentesített szobákat, a gyermekeknek játszótermet, a felnőtteknek tv- és kártyaszobát, a sportolni vágyók számára pedig fitnesztermet hoztak létre. A szálloda teljes berendezése is a négycsillagos színvonalnak megfelelően lett kicserélve, illetve eléri a négycsillagos superior kategória követelményeihez kívánatos szintet is. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg. A fejlesztés költsége 1,1 milliárd forint volt, amihez 423 millió forint támogatást kaptak. 

A korábbi 20 fős dolgozói létszámot 45 főre emelték, hiszen a sikeres működéshez elengedhetetlen a megfelelő szolgáltatási színvonalat biztosító munkatársi létszám kialakítása. A beruházás kezdetekor alkalmazásban álló dolgozók a közel másfél éves beruházási időszak alatt szakmai és idegen nyelvi képzésben vettek részt.

A szállodafejlesztés illeszkedik Gyula városának idegenforgalmi fejlesztési stratégiájához, mely növelni kívánja a minőségi turisztikai szolgáltatások kínálatát.

A Wellness Hotel Gyula**** Wellness, Konferencia és Családbarát Szálló 2011. április 01-jén nyitja meg kapuit.


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.