Átadták a debreceni Hotel Óbestert - Huszárszálló született

Négycsillagos "huszárszállót" adtak át hétfőn Debrecenben: a több mint egymilliárd forintos költséggel felépült Hotel Óbester a világ első, a huszárhagyományokat ápoló szállodája - mondta a megnyitón Boros József tulajdonos.

'

A hatszintes, negyven szobás, öt lakosztályos, két étteremmel rendelkező szálloda negyven személynek ad munkát; a beruházáshoz 211 millió forintot az Észak-alföldi Regionális Operatív Program kereskedelmi szálláshelyek és szolgáltatások minőségi fejlesztése pályázaton nyertek el - tette hozzá.

Pajna Zoltán (Fidesz), Debrecen alpolgármestere szerint az elmúlt 10 évben két és félszeresére nőtt a városban az idegenforgalmi és vendéglátóipari vállalkozások száma, s immár kétezer jó színvonalú vendégággyal várják a turistákat.

A Simonyi József egykori huszár ezredesről (óbesterről) elnevezett Hotel Óbester a Nagyerdőbe vezető Péterfia utcán épült fel, amelynek folytatása az a szintén róla elnevezett Simonyi út, ahol a néhai ezredes fákat ültetett huszáraival. 

Az új debreceni szálló valamennyi szobájában helyi művészek festette, mulató, vagy szerelmeskedő huszárokat ábrázoló képeket helyzeték el, a folyosókon pedig több mint száz, a világ huszárságát bemutató képet helyeztek el. Az avatáson egy hatalmas méretű freskót is lelepleztek. A Huszártalálkozó 2010 című alkotáson huszárruhában, lovon látható Kósa Lajos (Fidesz) Debrecen polgármestere, Pajna Zoltán, Boros József és gyermekei, valamint több közismert helyi vállalkozó, és a város főépítésze, Kováts Ákos is. (MTI) 

 

'

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.