Átadták a Pro Turismo Díjakat

Idén hét, szakmájában egyedülálló teljesítményt nyújtó szakember kapta meg a turizmus Oscarjának tartott legrangosabb elismerést, a Pro Turismo Díjat. A díjakat Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter adományozta a turisztikai tevékenység irányítása, szervezése, tervezése, valamint a nemzetközi turisztikai kapcsolatok terén végzett kiemelkedő munka elismeréseként.

2010-ben Pro Turismo Díjban részesült:

Dr. Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója;

Dr. Bátorfi Béla, a Bátorfi Fogászat tulajdonosa és vezetője, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. Igazgatótanácsának tagja;

Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa;

Gulyás Gábor, a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ igazgatója;

Horváth Tihamér, a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő tulajdonosa, ügyvezető igazgatója;

Szervánszky László mestercukrász, a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda tulajdonosa;

Alfred Hackl, a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa vezérigazgatója.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2010-ben azon szakembereknek, vállalkozóknak ítélte oda a Pro Turismo Díjat, akik elkötelezettek a minőségi turizmus iránt, és nívós szolgáltatásaikkal példát mutatnak a szakmának. A magas presztízsértékkel rendelkező Pro Turismo Díj a színvonal, az innovatív ötletek és a kreativitás elismerése.

A turisztikai szakma sokféleségét mutatja, hogy az idei Pro Turismo díjazottak között vendéglátó szakember, kulturálisintézmény-vezető, szálloda- és fürdőigazgató, valamint a fogászati turizmusban érdekelt orvos is megtalálható.

A Pro Turismo Díjakat Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Horváth Endre gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, valamint Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és Turizmusbizottságának elnöke adta át a Parlamentben. (Sajtóközlemény)


Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában

Luxusszállodát nyitott az Orient Express Rómában 

Az Orient Express La Minerva a legújabb ötcsillagos szálloda, amely Rómában nyílt meg.
Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus

Újjászületés – ismét fogad vendégeket a tavaly leégett visegrádi Silvanus 

Bár hivatalosan csak kedden nyitott újra a visegrádi Hotel Silvanus, már sok szoba volt foglalt, és a szerdai ünnepélyes megnyitó alatt is egyre érkeztek vendégek a házba.
Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában

Tűz Ronaldo marrakeshi szállodájában 

A tűzesetet „kis tűzként” írták le, azonban lángokat is lehetett látni az épületen belül, ami aggodalmat keltett a vendégek és a személyzet körében.
Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében

Magyar portré- és divatfotós kiállítása nyílt a Vár tövében 

Hetedik Art Corner kiállítás – a Leo Bistro és a Hotel Clark közösségi tereiben.
MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben

MSZÉSZ-elnök: erős évet zárt a hazai szállodaipar 2024-ben 

Somlyai Zoltán ismertette a legfrissebb adatokat, információkat a budapesti régióülésen.
Közeledik a Hotels Tomorrow 2025

Közeledik a Hotels Tomorrow 2025 

Az idei Hotels Tomorrow konferencia 2025. június 30-án és július 1-jén kerül megrendezésre Párizsban.
INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából

INS: friss vendégéjszakaszámok Romániából 

Csökkenő turistaérkezést és vendéjszakaszámot regisztráltak keleti szomszédainknál.
Akcióban a HotelHero

Akcióban a HotelHero  

A szállodák és éttermek összefogásának köszönhetően 2025. február 2-a óta vasárnaponként 300 rászoruló jut egy-egy tányér meleg ételhez.
Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül

Az Accor valóban egyedi élményeket kínáló brandje idén további házakkal bővül 

Európa-szerte tovább bővül az egyedi szálláshelyeket kínáló Handwritten Collection.
Fontos mérföldkő a hostellánc életében

Fontos mérföldkő a hostellánc életében 

Új szintre lépett az a&o Hostels minőségirányítása.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.