Átadták a Pro Turismo Díjakat

Idén hét, szakmájában egyedülálló teljesítményt nyújtó szakember kapta meg a turizmus Oscarjának tartott legrangosabb elismerést, a Pro Turismo Díjat. A díjakat Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter adományozta a turisztikai tevékenység irányítása, szervezése, tervezése, valamint a nemzetközi turisztikai kapcsolatok terén végzett kiemelkedő munka elismeréseként.

2010-ben Pro Turismo Díjban részesült:

Dr. Baán László, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója;

Dr. Bátorfi Béla, a Bátorfi Fogászat tulajdonosa és vezetője, az Orvosi Turizmus Iroda Zrt. Igazgatótanácsának tagja;

Csapody Balázs, a balatonszemesi Kistücsök Étterem tulajdonosa;

Gulyás Gábor, a debreceni MODEM Modern és Kortárs Művészeti Központ igazgatója;

Horváth Tihamér, a Kehida Termál Gyógy- és Élményfürdő tulajdonosa, ügyvezető igazgatója;

Szervánszky László mestercukrász, a soltvadkerti Szent Korona Cukrászda tulajdonosa;

Alfred Hackl, a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa vezérigazgatója.

A Nemzetgazdasági Minisztérium 2010-ben azon szakembereknek, vállalkozóknak ítélte oda a Pro Turismo Díjat, akik elkötelezettek a minőségi turizmus iránt, és nívós szolgáltatásaikkal példát mutatnak a szakmának. A magas presztízsértékkel rendelkező Pro Turismo Díj a színvonal, az innovatív ötletek és a kreativitás elismerése.

A turisztikai szakma sokféleségét mutatja, hogy az idei Pro Turismo díjazottak között vendéglátó szakember, kulturálisintézmény-vezető, szálloda- és fürdőigazgató, valamint a fogászati turizmusban érdekelt orvos is megtalálható.

A Pro Turismo Díjakat Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, Horváth Endre gazdaságfejlesztésért felelős helyettes államtitkár, valamint Bánki Erik, az Országgyűlés Sport- és Turizmusbizottságának elnöke adta át a Parlamentben. (Sajtóközlemény)


Megújult a Kempinski Hotel Corvinus

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus  

350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.
Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.