A szálloda állítólag úgy fog kinézni, mint egy szovjet Barbie eljegyzési tortája: fehér és arany az egész, mintha Midász király érintette volna meg. Számokban kifejezve mindezt: több, mint 10 ezer négyzetméter aranyozott felület, 500 ezer kristály, 23 ezer négyzetméternyi olasz márvány. A szálloda medencéje egyike a legnagyobbaknak a mediterrán országok között: öt hektár friss víz egy süllyesztett akváriummal, amelyben 24 ezer hal van. A medencén Leonardo da Vinci ihlette hidak ívelnek át, és gondolával is lehet jutni az egyik partjáról a másikra; fél óra alatt, a gondola lassan halad. A hamarosan nyíló hotel nem az egyetlen különleges építmény Törökországban. Itt van például a Marmara, az első forgó szálloda, az orosz kormány székhelyét modelljéül választó Kremlin Palace, vagy a Belek közelében fekvő Adam & Eve hotel, amelyet a világ „legszexisebb” szállodájának is neveznek.
Az egymilliárd dolláros hotel
Júniusban megnyílik a Török Riviéra fővárosának számító Antalyában a Mardan Palace Hotel, amely Európa valamennyi szállodájánál drágább: 1,4 milliárd dollárért építették.

Megújult a Kempinski Hotel Corvinus
350 új élmény: a Kempinski Hotel Corvinus Budapestben befejeződött a szobák és lakosztályok felújítása.

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak
A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.