Az első kutyabarát ötcsillagos Budapesten

A Kempinski Hotel Corvinus bq Sör- és Grillterasza és környéke csütörtökön délután hangos volt a kutyaugatástól, különböző nagyságú és fajtájú kutyusokat hoztak el gazdáik egy „állati” sajtótájékoztatóra csütörtökön a hotel meghívására.

Volt itt kicsi és nagy négylábú, neves színészek kutyái ismerkedtek egymással, itt-ott némi morgással fűszerezve a beszélgetést. Még Marcus van der Wal, a Kempinski szálloda vezetője is elhozta kutyáját, aki kissé zavartan szemlélte többi társát: Talán nem azonos nyelven ugatták meg a témát.

Dudás Ildikó, a szálloda marketing menedzsere szerint a kutyatulajdonosokat mindig kompromisszumokra kényszeríti, hogy sok helyre nem vihetik be kedvenceiket. A vendéglők, üzlettulajdonosok és egyéb szolgáltatók a nem kutyás vendégek reakciójától tartva tiltják a „kutyavendéget”.

A Kempinski Hotel Corvinus szálloda Budapest központi sétáló- és vásárlónegyedében, az üzleti élet központjában helyezkedik el, a Dunától három háztömbnyire. A szálloda, amelynek épületét Finta József és Puhl Antal, neves magyar építészek tervezték, 1992-es megnyitása óta a Budapestre látogató üzletemberek és turisták ismert és kedvelt szálláshelye. Júniusban nyílt meg a bq sör-és grillteraszuk a Deák Ferenc utcában, és már kezdettől fogva beengedték a kutyákat is. Most ezzel a sajtótájékoztatóval hivatalossá is tették: ide behozhatja a gazda a kedvenc kutyáját.

A tájékoztatón, amelyen több ismert vendég is helyet foglalt, Vágó Ágnes szakíró szórakoztató játék keretében tesztelte, mennyire ismerik a vendégek kedvencüket. Holnaptól, vagyis július 16-ától a bq sör- és grillteraszon minden nap 17-19 óráig „Happy Dog Hours” keretében a gazdiknak amerikai hot dogot ajánlanak egy pohár limonádéval, sörrel, vagy Aperol Sprizz-el, a kutyusok pedig a Pedigree ajándék jutalomfalatkájával kényeztetik.


Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.