A Buddha-Bar Hotel Prague a város szívében fekszik, közel az Óváros térhez. A 250 ember befogadására képes, világhírű Buddha-Bar és a száz embernek helyet adó, kifinomult Siddharta-Café mesteri ötvözetét teremti meg az ázsiai és a nyugati konyhának. Luxusszobák, lakosztályok és a misztikus, kétszintes Buddha-Bar étterem, és a bár a jól ismert óriási ülő Buddhával: a Buddha-Bar Hotel megjeleníti az egykori Kelet némi gyarmati francia hatással gazdagított belső tereit. A nevezetességek között lesz a szálloda hammam gőzfürdője, a buddhista elvek szerint működő spa-kezelések, az étteremben és a bárban DJ-k szolgáltatják a zenét. A tervek szerint a Buddha-Bar Hotelt működtető CPI Hotels and J&TGroup további szállodákat nyit Panamában, a Dominikai Köztársaságban, Egyiptomban, Dubaiban, Párizsban, New Yorkban, Marrakesh-ben és Budapesten. Az első Buddha-Bar-t 1996-ban nyitották Párizsban, és ez a világ minden részéről vonzott magához hírességeket. Jelenleg Párizsban, New Yorkban, Dubai-ban, Bejrútban, Kairóban, Londonban, Kijevben, Makaóban és Manamában működik Buddha-Bar Hotel és étterem. (www.hotelsmag.com)
Az év végén Prágában nyílik Buddha-Bar Hotel, később Budapesten
Az új szálloda személyre szabott szolgáltatásaival és sajátos atmoszférájával megpróbálja meghaladni egy ötcsillagos szálloda standardjait.

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts
Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója
A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben
A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?
Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában
A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében
A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok
2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője
A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről
Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység
Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Interjú

Nagybor vagy semmi
A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk
Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban
Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.