Ugyanarról van szó minden esetben: a pezsgők királynőjéről, a Veuve Clicquot-ról, amelyet akár özvegy Klikónénak is nevezhetnénk – ez lenne ugyanis a legpontosabb elnevezés. Ugyanis az egykori textilkereskedő, bankár és szőlőbirtokos, Philippe Clicquot özvegye volt az, aki igazán fenséges és világra szóló hírnévvel rendelkező italt varázsolt korán meghalt ura örökségéből, a rá maradt champagne szőlőbirtokból.
Többek közt ilyen érdekességekkel szórakoztatta a természetesen öreg hölgy hűs nemes örökségét kortyolgató nagyérdeműt Márkus György champagne-szakértő a Kempinski Fashion Lounge-án csütörtök este.Épp úgy, ahogy e nyáron csütörtökönként az ötcsillagos szállodában minden alkalommal, hiszen a champagne története körül forog a szálloda teraszán az esti program.
Ilyenkor derül ki például, hogy tavaly 6 eurós (!) áron értékesítették a szőlőjüket a champagne-i gazdák, és az is nyilvánvalóvá válik a vendégeknek a filmvetítéssel egybekötött előadásból, hogy a Champagne-i 35 ezer hektárnyi szőlőterület nem elegendő a világ champagne után szomjazó torkainak, hiszen onnan csak 340 millió palack nemes nedű kerülhet ki. És hogy lesz ebből annyi, hogy ellássák az igényt? Ez a következő heti pezsgődugó pukkanással induló találkozón majd kiderül.