Az öreg hölgy látogatása

Idehaza „Vöv”-nek hívják még a gasztrománok is, pedig a világon mindenütt „Kliko”-ként ismerik.

Ugyanarról van szó minden esetben: a pezsgők királynőjéről, a Veuve Clicquot-ról, amelyet akár özvegy Klikónénak is nevezhetnénk – ez lenne ugyanis a legpontosabb elnevezés. Ugyanis az egykori textilkereskedő, bankár és szőlőbirtokos, Philippe Clicquot özvegye volt az, aki igazán fenséges és világra szóló hírnévvel rendelkező italt varázsolt korán meghalt ura örökségéből, a rá maradt champagne szőlőbirtokból.

Többek közt ilyen érdekességekkel szórakoztatta a természetesen öreg hölgy hűs nemes örökségét kortyolgató nagyérdeműt Márkus György champagne-szakértő a Kempinski Fashion Lounge-án csütörtök este.Épp úgy, ahogy e nyáron csütörtökönként az ötcsillagos szállodában minden alkalommal, hiszen a champagne története körül forog a szálloda teraszán az esti program.

Ilyenkor derül ki például, hogy tavaly 6 eurós (!) áron értékesítették a szőlőjüket a champagne-i gazdák, és az is nyilvánvalóvá válik a vendégeknek a filmvetítéssel egybekötött előadásból, hogy a Champagne-i 35 ezer hektárnyi szőlőterület nem elegendő a világ champagne után szomjazó torkainak, hiszen onnan csak 340 millió palack nemes nedű kerülhet ki. És hogy lesz ebből annyi, hogy ellássák az igényt? Ez a következő heti pezsgődugó pukkanással induló találkozón majd kiderül.


Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?
Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység

Szállodások tavaszi közgyűlése: fókuszban a hitelezés és a marketing tevékenység 

Helyszíni beszámoló az MSZÉSZ LXI. közgyűléséről, Esztergomból.
Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje

Íme, az új hévízi ötcsillagos ház menedzsmentje 

Május 15-én megnyílt a Le Primore Hotel & Spa, Magyarország legnagyobb ötcsillag superior minősítésű spaszállodája.
Bokrétaünnep Budapesten –  Moxy Downtown Budapest

Bokrétaünnep Budapesten – Moxy Downtown Budapest 

A Forestay Group épülő házuk szerkezetkész állapotát ünnepelte, amely egy 283 szobás szállodaprojekt Budapest történelmi negyedében.
Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra

Látványosan belépett a Mövenpick a budapesti szállodapiacra 

A budapesti Mövenpick Hotel Budapest Centre története mesébe illő, megjelenése lenyűgöző.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.