Barcelonában nyílik a Nobu legújabb európai háza

A luxus életstílust kínáló Nobu Hospitality folytatja európai terjeszkedését a katalán fővárosban.

Az új Nobu ház már egy létező hotel átalakításával jön létre. A Gran Hotel Torre Catalunya egy több millió eurós beruházással születik újjá 2018 végére. A ház a katalán ingatlan és szállodavállalattal, a Selenta Group-pal közös üzemeltetésben működik majd. Az 1976-os alapítású katalán cég jelenleg 9 hotel üzemeltet Spanyolország-szerte. A 250 szobás hotel a világon a tizenharmadik, Európában a negyedik, Spanyolországban pedig a harmadik Nobu ingatlan lesz. A Nobu Hotel Barcelona közel fekszik a város üzleti központjához. Étterme, ahogy a Nobu házakra és éttermekre jellemző, kiemelkedő minőségű és egyedi stílusú csúcsgasztronómiával várja majd a vendégeket, ezúttal a 23 emeletes szálloda tetején.

A világhírű japán séf, Nobu Matsuhisa, Robert De Niro és Meir Teper által alapított amerikai vendéglátóipari vállalat elsősorban éttermek alapítására jött létre, de hamarosan már 5 kontinens világvárosaiban kínál szállodai luxusélményt is az igazán igényes utazóknak. A hotellánc rohamtempóban terjeszkedik: október 2-án Palo Altoban nyílik házuk, jövőre pedig a barcelonain túl nyílik egy-egy Nobu hotel Torontóban, Chicagóban, Marbellán,a mexikói Los Cabosban és a szaúdi fővárosban, Rijádban. 2019-ben Bahrain is kap egy Nobu szállodát. A cég első háza 2013-ban a las vegasi Caesars Palace-ben nyílt. Budapesten a Kempinski Hotel Corvinusban működik Nobu étterem.

Forrás: Vendég & Hotel


Napfényes fejezet – amely a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról szól

Napfényes fejezet – amely a Danubius-lánc, köztük a Hotel Helia megújulásáról szól 

A Danubius Hotel Helia – nevéhez méltóan, hiszen a „Helia” a Naphoz kötődőt jelenti – fénylő pont a főváros szállodai kínálatában.
Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában

Újabb négy ház a Hilaris Hotels portfóliójában 

Négy magyarországi szálláshellyel bővül a szállodalánc.
Megkezdődött a 44. Országos Borverseny

Megkezdődött a 44. Országos Borverseny 

Mintegy 2700 palack bor versenyez.
Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája

Már fogad vendégeket Hévíz legújabb szállodája 

Az ötcsillag superior minősítésű hotel 285 szobájában több mint 600 vendéget tud fogadni.
Turisztikai fejlesztés Nógrádban

Turisztikai fejlesztés Nógrádban 

Jelentős felújításon esik át az 1973 óta működő Salgó Hotel.
Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen

Hunguest hotelek Hévízen: wellness és kikapcsolódás egy helyen 

A Hunguest Hotels szállodaláncnál a lánc számos szállodája teljes körűen megújult, köztük hévízi egységeik is.
Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken

Belföldi és nemzetközi vendégérkezések hazai szálláshelyeken 

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatai szerint eddig 2,4 millió belföldi és 2,6 millió nemzetközi turistát regisztráltak a hazai szálláshelyek.
Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén

Két új magyar szálláshely a világ fenntartható turizmusának térképén  

Két észak-magyarországi szálláshely nyerte el ma a nemzetközi Good Travel Seal minősítést, amelyet a világ egyik vezető fenntarthatósági turisztikai értékelőrendszereként tartanak számon.
MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly

MSZÉSZ márciusi trendriport – kevesebb belföldi vendég, mint tavaly 

Márciusi trendriport a KSH adatai alapján.
Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál

Brandváltás ennél a patinás fővárosi szállodánál 

A Mövenpick bejelentette a Mövenpick Hotel Budapest Centre megnyitását.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.