Barcelonában nyílik a Nobu legújabb európai háza

A luxus életstílust kínáló Nobu Hospitality folytatja európai terjeszkedését a katalán fővárosban.

Az új Nobu ház már egy létező hotel átalakításával jön létre. A Gran Hotel Torre Catalunya egy több millió eurós beruházással születik újjá 2018 végére. A ház a katalán ingatlan és szállodavállalattal, a Selenta Group-pal közös üzemeltetésben működik majd. Az 1976-os alapítású katalán cég jelenleg 9 hotel üzemeltet Spanyolország-szerte. A 250 szobás hotel a világon a tizenharmadik, Európában a negyedik, Spanyolországban pedig a harmadik Nobu ingatlan lesz. A Nobu Hotel Barcelona közel fekszik a város üzleti központjához. Étterme, ahogy a Nobu házakra és éttermekre jellemző, kiemelkedő minőségű és egyedi stílusú csúcsgasztronómiával várja majd a vendégeket, ezúttal a 23 emeletes szálloda tetején.

A világhírű japán séf, Nobu Matsuhisa, Robert De Niro és Meir Teper által alapított amerikai vendéglátóipari vállalat elsősorban éttermek alapítására jött létre, de hamarosan már 5 kontinens világvárosaiban kínál szállodai luxusélményt is az igazán igényes utazóknak. A hotellánc rohamtempóban terjeszkedik: október 2-án Palo Altoban nyílik házuk, jövőre pedig a barcelonain túl nyílik egy-egy Nobu hotel Torontóban, Chicagóban, Marbellán,a mexikói Los Cabosban és a szaúdi fővárosban, Rijádban. 2019-ben Bahrain is kap egy Nobu szállodát. A cég első háza 2013-ban a las vegasi Caesars Palace-ben nyílt. Budapesten a Kempinski Hotel Corvinusban működik Nobu étterem.

Forrás: Vendég & Hotel


Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget

Francia vidéket idéző hangulat, kulináris élmények és egy fürdőliget 

Exkluzív hotelélmény Dánszentmiklóson.
A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán

A Ruby-brandhez tartozó luxushotel épül Máltán 

A müncheni központú Ruby Hotels bejelentette első máltai szállodaprojektjét, a Ruby Ninu közösségi munkatér (Workspace) tavaly februári megnyitását követően.
Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok

Pazar panoráma, téglasüti és üzleti kapcsolatok 

Bemutatkozott a Clarion Hotel Vienna South.
NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken

NGM: februárban 1 millió feletti vendégérkezés a hazai szálláshelyeken 

A belföldi vendégek száma 5,4 százalékkal 485 ezerre nőtt, míg a külföldi turisták száma több mint 22 százalékkal 536 ezer főre emelkedett.
Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei

Ennyit ettek-ittak egy év leforgása alatt a Tribe hotel vendégei 

Beszédes adatok és izgalmas tapasztalatok egy hotel első évéből – így indult a TRIBE Budapest Stadium.
Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben

Moore-jelentés: a globális hotelipar eredményei 2024-ben 

A gazdasági kihívások és a geopolitikai bizonytalanság ellenére rekordévet zárt a nemzetközi szállodaipar.
Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást?

Danubius-kutatás: mi számít a vendégnek, ha Budapesten foglal szállást? 

A Danubius Hotels (DH) a budapesti szállodáikba látogató külföldi turisták körében végzett kutatást.
Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban

Az egész hétvége a kutyabarátságról szól a tokaji ötcsillagos házban 

Ezzel hívja fel a figyelmet a felelős állattartásra a Minaro Hotel Tokaj MGallery.
Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik

Az Accor hűségprogramja immár százmilliós tagsággal rendelkezik 

A szállodacsoport globális hűség- és kedvezményprogramja most köszöntötte százmilliomodik tagját.
Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában

Határmenti családbarát szálloda az Accent Hotels portfóliójában 

Olyan megoldásokkal, amelyek a gyerekkel érkező vendégek kényelmét szolgálják.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.