Barcelonában nyílik a Nobu legújabb európai háza

A luxus életstílust kínáló Nobu Hospitality folytatja európai terjeszkedését a katalán fővárosban.

Az új Nobu ház már egy létező hotel átalakításával jön létre. A Gran Hotel Torre Catalunya egy több millió eurós beruházással születik újjá 2018 végére. A ház a katalán ingatlan és szállodavállalattal, a Selenta Group-pal közös üzemeltetésben működik majd. Az 1976-os alapítású katalán cég jelenleg 9 hotel üzemeltet Spanyolország-szerte. A 250 szobás hotel a világon a tizenharmadik, Európában a negyedik, Spanyolországban pedig a harmadik Nobu ingatlan lesz. A Nobu Hotel Barcelona közel fekszik a város üzleti központjához. Étterme, ahogy a Nobu házakra és éttermekre jellemző, kiemelkedő minőségű és egyedi stílusú csúcsgasztronómiával várja majd a vendégeket, ezúttal a 23 emeletes szálloda tetején.

A világhírű japán séf, Nobu Matsuhisa, Robert De Niro és Meir Teper által alapított amerikai vendéglátóipari vállalat elsősorban éttermek alapítására jött létre, de hamarosan már 5 kontinens világvárosaiban kínál szállodai luxusélményt is az igazán igényes utazóknak. A hotellánc rohamtempóban terjeszkedik: október 2-án Palo Altoban nyílik házuk, jövőre pedig a barcelonain túl nyílik egy-egy Nobu hotel Torontóban, Chicagóban, Marbellán,a mexikói Los Cabosban és a szaúdi fővárosban, Rijádban. 2019-ben Bahrain is kap egy Nobu szállodát. A cég első háza 2013-ban a las vegasi Caesars Palace-ben nyílt. Budapesten a Kempinski Hotel Corvinusban működik Nobu étterem.

Forrás: Vendég & Hotel


MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat

MSZÉSZ: indul az „Év Szállodája” pályázat 

Az MSZÉSZ útjára indítja az „Év Szállodája 2024” pályázatot.
Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek

Változik az indiai OYO szállásfoglaló portál házirendje – tiltakoznak a vendégek 

Az utazás nehéz Indiában azoknak, akik nem házasok, azonban ennek ellenére szeretnének együtt utazni és közös szálláshelyen aludni.
Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban

Veganuár és méregtelenítő kúra a sárvári ötcsillagos házban 

Évkezdetnek nem is rossz: két olyan csomagajánlatot állítottak össze, amely mindkettő ezt a célt szolgálja.
Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban

Újfent nyit egy hostelt az a&o Belgiumban 

Az a&o Hostels, Európa vezető hostellánca, 2025. január 1-jén megnyitotta második belga szálláshelyét, az a&o Brussels Centrumot.
Brandváltás az egykori Adria Palotában

Brandváltás az egykori Adria Palotában 

Az Al Habtoor Palace megérkezett Budapestre az ikonikus, egykori Adria Palotába, amelyet jóideje Ritz Carlton-ként ismertünk, korábban pedig a Meridien-lánc tagjaként nyílt meg ötcsillagos szállodaként a pesti Belváros szívében.
Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE

Új szakember a hévízi hotel élén – FRISSÍTVE 

Jakab Gábor lett a hévízi NaturMed Hotel Carbona új szállodaigazgatója.
Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél

Üzemeltetési területen változás a Danubius Hotels-nél 

A Danubius Hotels Zrt. új vezető kinevezésével indítja 2025-öt, megerősítve a szállodavállalat láncszintű üzemeltetését.
Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál

Milliós gázszámla és eltűnt bérlők a mogyoródi panziónál 

Több, mint harmincmilliós tartozást hátrahagyva váltak köddé a koreai befektetők.
Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén

Vendégek éjszakázhatnak Pablo Escobar egykori magánrepülőjén 

Aki Bristol környékére tervez látogatni mostanában, akár már az egykori drogbáró magángépéből átalakított Airbnb szállást is kibérelheti.
HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra

HOTCO 2025: Újabb előadók neveit hozták nyilvánosságra 

Az idei program különlegessége, hogy neves előadók osztják meg tapasztalataikat, amelyek értékes tanulságokkal szolgálhatnak minden résztvevő számára.

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.