Bizarr: szálloda tengerparti hulladékból

Itt az újabb, bár tagadhatatlanul kissé bizarr, és véleményes újítás, amely Róma legújabb attrakciója – a világ első hotelje, teljes egészében hulladékból!

A Save The Beach Hotel (Mentsd Meg a Tengerpartot Szálloda) nem a legtakarosabb, de Európa partjainak annyi, ha a városlakók nem kezdik el tisztítani azokat. A német művész, H. A. Shult által tervezett épület része a Save The Beach környezetvédelmi csoport nyilvános kampányának, ez a „szemetes szálloda” 12 ezer kilogramm, európai strandokról gyűjtött törmelékből került megépítésre.

A Save The Beach szálloda egy igencsak erős gesztus egy nagyon fontos, és létező probléma bemutatására, az alkotásban nem elég csak a DADAista gondolatot észrevenni. Egy BBC-nek készített interjúban Shult elmondta: „Szemétből épült, mert bárhova mész ezen a bolygón, mindenhol szemétbe ütközöl. A szemét idejében élünk, egy olyan bolygón, amit nem csak bérelünk.” A valódi ráeszmélés értéke azonban a falakon belül sajátíthatóak el, a falakon belül, amik fertőtlenített hulladékból lettek felállítva.

Azonban a hotel másból is áll – a vázszerkezet például nagyon modern, egy német gyárban előre lett legyártva, és a hulladék-fal elemek is előleg lettek elkészítve. Jól látható, hogy a DADA művészeti mozgalom célja – sokkolni és zavart kelteni a fejekben – még mindig érvényes, például környezetvédelmi témák esetében is. Sajnos foglalásokra nem lehet számítani, hiszen a szálloda csupán átmeneti jellegű. (forrás: alternativenergia.hu)


Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak

Itt is lesz tagja a luxusszállodaláncnak 

A Hyatt luxusszállodalánc folytatja terjeszkedését a régióban az AluaSoul Sunny Beach megnyitásával Bulgáriában.
Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts

Bővíti lengyelországi portfólióját az IHG Hotels & Resorts  

Az IHG portfóliója Lengyelországban meghaladja a 30 működő és fejlesztés alatt álló szállodát.
Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója

Balaton-felvidéki egységekkel bővült az Eventrend portfóliója 

A Hazai Provence butikhotel és a 84 Bisztró a magyar cégcsoporthoz került.
SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben

SopronFest idején elegáns szalonzene a Hotel Mimiben 

A soproni Lőverek egy apró. romantikus szálláshelyén igazi házi muzsika szól majd a fesztivál ideje alatt.
Miért fontos az STR a szállodák napi működése során?

Miért fontos az STR a szállodák napi működése során? 

Az STR (Smith Travel Research) egy nemzetközileg elismert rendszer, amely segíti a szállodákat teljesítményük nyomon követésében és összehasonlításában.
Friss trendriport :  hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában

Friss trendriport : hazai szállodai helyzet 2025. áprilisában 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége elkészítette áprilisi trendriportját a KSH adatai alapján.
Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében

Novotel-WWF együttműködés a fenntarthatóság érdekében 

A hotellánc a franciaországi WWF-fel partnerségben kidolgozta a fenntartható tengeri eredetű élelmiszerekkel kapcsolatos alapelveket.
KSH: áprilisi vendégérkezés adatok

KSH: áprilisi vendégérkezés adatok 

2025 áprilisában a turisztikai (kereskedelmi, magán- és egyéb) szálláshelyeken 1,4 millió vendég 3,4 millió vendégéjszakát töltött el.
MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője

MSZÉSZ közgyűlés: luxusturizmus, városfejlesztés és Budapest turizmusának jövője 

A beszélgetés során arról értekeztek, hogy mit jelent valójában a „luxus desztináció”.
Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről

Adatok, irányok, kihívások – Somlyai Zoltán elnöki beszámolója a szállodaipar helyzetéről 

Mi történt eddig 2025-ben, és mi vár a hazai szállodaiparra a közeljövőben?

Interjú

Nagybor vagy semmi

Nagybor vagy semmi 

A Jammertal Borbirok ( JBB ) társtulajdonosa, dr. Szűcs Róbert a vörösbor helyzetéről, kihívásairól.
Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk

Szerepi Szabolcs: Aki kóstolja a borainkat - többet szeretne tudni róluk 

Borturizmusról és fejlődésről mesélt nekünk az Etyeki Kúria üzletfejlesztési-és cégvezetője.
Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban

Lisa Sigl: Alig várom, hogy új trendeket fedezzek fel a vendéglátásban 

Bemutatjuk a Klasszis TopDesign 2024 zsűrijének egy újabb tagját, a linzi designhotel igazgatóját, Lisa Sigl-t.