Demján cége építené a luxusszállónak indult szentesi hotelt

Demján Sándor érdekeltségéhez tartozó Arcadom Zrt. fogja elvégezni a szentesi Petőfi Szálló felújítását, mely azonban a sokadszor módosított kezdési időpontban sem startolt el – számolt be a delmagyar.hu. Az Arcadom szerint november elején fognak felvonulni a munkaterületre. Ez azonban attól függ, hogy meg lesz-e a hitel - írja az Ingatlanmagazin.

Augusztusban úgy határozott a város képviselő-testülete, hogy csak akkor adják át a még önkormányzati tulajdonban lévő, 347,8 millió forintra értékelt szállóingatlant a beruházó Pendola-Szentes Kft.-nek, ha a cég számlájára kerül a fejlesztéshez szükséges hitelösszeg. Ezzel vannak gondok.

Az Arcadom mindenesetre most november eleji indulást tervez. Így 13 hónapja van a társaságnak, hogy a pincétől a padlásig rendbe hozza a műemléki védettség alatt álló épületet. Szerkezeti megerősítéssel kezdenek, egyelőre kisebb létszámmal, de a területen dolgozók száma a több százat is elérheti majd a kivitelezés hajrájában. A fizikai munkákat teljes mértékben alvállalkozókra fogják bízni: megnézik a kínálatot a helyi kamaránál, illetve arra számítanak, hogy a munkaterület átvétele után tucatjával jelentkeznek majd a szentesi és környékbeli építőipari cégek. Túlnyomórészt őket szeretnék foglalkoztatni, de lesznek speciális – például restaurátori – munkák, amelyekre messziről kell hozni szakembereket. A felújítás költsége 3-4 millió forint között alakul.

A dél-alföldi régió első ötcsillagos szállodája lett volna a szentesi, számtalan luxusszolgáltatással. A tervek azonban megváltoztak. A rossz gazdasági helyzet miatt néhány, szerződésben vállalt kötelezettség nem teljesül, így már tavaly év végén már csak négycsillagosra tervezték a szállodát. (ingatlanmagazin.com)


Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!

Frissítő újdonságokkal vár nyáron a Hotel Clark Budapest!  

A főváros szívében, a Lánchíd és a Budai Vár lábánál található 5 csillagos Hotel Clark számtalan üdítő újdonságot és felfrissülést kínál ezen a forró nyáron nem csak a városba látogató külföldi, de a hosszú hétvégi „staycation”-re vágyó hazai vendégnek is.
MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség

MSZÉSZ Társult tagok - pályázati lehetőség 

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetsége (MSZÉSZ) Társult tagjai részére idén is meghirdeti az „Év Technológiai Újítása" pályázatot.
Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél

Igazgatóváltások az Accent Hotels-nél 

A szállodalánc csapata két új szakemberrel bővült.
Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája

Itt a Michelin Guide ajánlást kapott hazai hotelek teljes listája 

A júniusi négy új minősítéssel együtt már huszonöt magyar szálláshely került be a világszerte ismert Michelin Guide által ajánlott szálláshelyek közé.
Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel

Új generációs, jól kereső utazó közönséget céloz meg kisfilmjeivel ez a budapesti ötcsillagos hotel  

A belvárosi Vörösmarty téren található Dorothea Hotelről sugároz bemutató kisfilmeket júliusban a CNBC International a kereskedelmi műsoridejében.
Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel

Gasztronómiai kalandok, időutazás és egy 120 éves hotel 

A 120. születésnapját ünneplő legendás győri szálláshelyen jártunk.
Itt az év Green Collection Szállodája

Itt az év Green Collection Szállodája 

Ez az ötcsillagos pesti belvárosi hotel nyerte el „Az Év Green Collection Szállodája” címet Japánban.
Luxus és elegancia a Balaton partján: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel

Luxus és elegancia a Balaton partján: Kenese Bay Garden Resort & Conference Hotel 

Két és féléves felújítás után közel két hónapja nyílt meg a Kenese Bay Garden, ahol néhány felejthetetlen napot töltöttünk.
Ötcsillagos hotel lett az év felnőttbarát szállodája

Ötcsillagos hotel lett az év felnőttbarát szállodája 

A Minaro Hotel Tokaj MGallery nyerte el Magyarországon a 2023-as év felnőttbarát szállodája elismerést Az Utazó magazin szavazása alapján.

Interjú

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni

Pesti István: Kiderül, kiben van meg az a plusz, amire érdemes odafigyelni 

A két Michelin-csillagos étterem konyháját vezető séffel többek közt a versenyről és megosztó ételekről beszélgetünk, és mesél arról is, miért nem követi a trendeket.
Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető

Dubicz Borászat: Abban hiszünk, hogy az ikonikus múlt és a modern jövő jól összeegyeztethető 

Az idei újdonságokról és megújulásról a borászat tulajdonosával, Dunai Ágnessel beszélgettünk.
Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél”

Csernus Imre: „Szeretnék már jönni-menni, mint egy falevél” 

Csernus Imrével szőlőről, borokról és a vidéki életről beszélgettünk, és nemrég megjelent könyve kapcsán egy kicsit rólunk, magyarokról is.